Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
Lonsarg ::
A nima Philips od serije 6xxx ambilight? Načeloma sem razmišljal sicer o cenejših LG LA620 in Samsung F6500, ampak bi vzel Philipsa serijo 6xxx, ker ni tako veliko dražja, če ima Ambilight.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Anney ::
Ima dvostranskega. Mogoče počakaj še kakšen mesec, bi znale cene 2013 modelom (6xx8 serije) občutno pasti, trenutno so še 2014 modeli malokje na voljo. Ambilight ima pa tudi že 5008 serija od lanskega leta.
No pardon, serijo 5000 sem mislil ja, 6000 je že draga... Vidim sicer da Philips na žalost nima 55" verzije od 5008 modela. Price performanse bo kar LG LA620 zmagal zgleda, ker je LG serijsko tudi v najcenejše WiFi, Miracast, 3D in te zadeve vgradil.
avokado ::
Živjo,
kateri tv predlagate? Biti mora 42 diagonale, budget pa je do 450 evrov. Še kakšni drugi predlogi? Hvala.
http://www.makspro.si/index.php/avdio-v...
kateri tv predlagate? Biti mora 42 diagonale, budget pa je do 450 evrov. Še kakšni drugi predlogi? Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: avokado ()
sarma ::
Zdravo!
najprej rad pohvalil forum in to temo, saj je zelo zelo uporabna danes, ko imamo toliko tv-jev v ponudbi, da glava zaboli.
Torej, čez kkšn mesec bi kupil nov tv, za dnevno sobo. Soba je precej svetla, saj so steklena vrata v atriji nasprot tv-ja. Razdalja med pozicijo gledanja in tv-jem je okrog 3 metre do 3,5. Zdaj me popravite:
-velikost naj ne bi bila več kot 46-47"...max 50, več kot to na taki razdalji dvomim, da bo prijazno za gledanje
-odločil sem se za LED, zaradi svetlobe
Dodatno:
-zvok TV-ja me ne zanima, priklopil bi ga na pioneer sistem
-3d nas načeloma ne zanima preveč
-smart niti ne vem še sam kaj je (oz. nisem uporabljal nikoli), ampak vidim da zna biti kr uporabno (youtube, wifi, pc connect, mobile connect...), načeloma imam rad gadgete in take dodatne funkcionalnosti
-budget do 750 eur
Prosil bi vas, da me popravite glede izbire velikosti in tipa ekrana, ter za nasvete, kaj je najboljše kupiti v okviru mojih potreb?
Po raznih člankih po spletu se bom verjetno odločil za UE46F6500, sicer bi še vas mal vprašal za mnenje.
Vnaprej hvala za nasvete!
najprej rad pohvalil forum in to temo, saj je zelo zelo uporabna danes, ko imamo toliko tv-jev v ponudbi, da glava zaboli.
Torej, čez kkšn mesec bi kupil nov tv, za dnevno sobo. Soba je precej svetla, saj so steklena vrata v atriji nasprot tv-ja. Razdalja med pozicijo gledanja in tv-jem je okrog 3 metre do 3,5. Zdaj me popravite:
-velikost naj ne bi bila več kot 46-47"...max 50, več kot to na taki razdalji dvomim, da bo prijazno za gledanje
-odločil sem se za LED, zaradi svetlobe
Dodatno:
-zvok TV-ja me ne zanima, priklopil bi ga na pioneer sistem
-3d nas načeloma ne zanima preveč
-smart niti ne vem še sam kaj je (oz. nisem uporabljal nikoli), ampak vidim da zna biti kr uporabno (youtube, wifi, pc connect, mobile connect...), načeloma imam rad gadgete in take dodatne funkcionalnosti
-budget do 750 eur
Prosil bi vas, da me popravite glede izbire velikosti in tipa ekrana, ter za nasvete, kaj je najboljše kupiti v okviru mojih potreb?
Po raznih člankih po spletu se bom verjetno odločil za UE46F6500, sicer bi še vas mal vprašal za mnenje.
Vnaprej hvala za nasvete!
DarwiN ::
@sarma, za 3-3.5m je 46" premajhen...Osebno bi ubral 60", ampak ker je to izven tvojega budgeta, bi ti svetoval 55"... Manjšega ne.. Ampak potem bi moral vseeno malce dvignit budget ali pa vzet malo bolj okrnjen model (denimo F6170 model). Sicer čez kak mesec bo na voljo že več 2014 modelov in morda tem 2013 modelom še padejo cene za kakšnih 100€.
Jaz imam svojega 47" na razdaliji 1.8m in mi je žal da nisem vzel 50 ali celo 55, ker pač gledam samo HD vsebine....
Jaz imam svojega 47" na razdaliji 1.8m in mi je žal da nisem vzel 50 ali celo 55, ker pač gledam samo HD vsebine....
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Saj se budget lahko dvigne za kakšnih 100-150 evrov, sicer dost kreganja v družini bo :)
Ko rečeš okrnjen, kaj točno misliš z tem? slika ali funkcionalnosti?
Osebno bi raje imel večji tv, sicer HD ne gledamo preveč, zelo redko. Skrbi me, da ne bo potem slabša slika non-HD signala na večjem tv-ju. Pa skrbi me, da ne bomo vrat zlomili na toliko velikem tv-ju.
samsung-un55h6300 ima v redu reviewe po spletu, sam ga v Sloveniji ne najdem.
Kaj pa kakšen LG, Panasonic, Philips, glede na potrebe (kot sem povedal, ne potrebujemo nujno 3d in smart).
Mogoče:
http://www.ceneje.si/Izdelek/3463660/av...
ali
http://www.ceneje.si/Izdelek/3983413/av...
ali (ampak ta bo huda res):
http://www.ceneje.si/Izdelek/3403497/av...
Ko rečeš okrnjen, kaj točno misliš z tem? slika ali funkcionalnosti?
Osebno bi raje imel večji tv, sicer HD ne gledamo preveč, zelo redko. Skrbi me, da ne bo potem slabša slika non-HD signala na večjem tv-ju. Pa skrbi me, da ne bomo vrat zlomili na toliko velikem tv-ju.
samsung-un55h6300 ima v redu reviewe po spletu, sam ga v Sloveniji ne najdem.
Kaj pa kakšen LG, Panasonic, Philips, glede na potrebe (kot sem povedal, ne potrebujemo nujno 3d in smart).
Mogoče:
http://www.ceneje.si/Izdelek/3463660/av...
ali
http://www.ceneje.si/Izdelek/3983413/av...
ali (ampak ta bo huda res):
http://www.ceneje.si/Izdelek/3403497/av...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sarma ()
Okrnjen predvsem glede Hz in mogoče še kak bonbonček manj, odvisno od znamke..
Za SD signal bo 55 col kot namazan, za HD pa še premajhen... Če boš vzel 46, ti bo že 1 teden kasneje žal... Seveda, če boš iskren do sebe. ;)
Kakšno lomljenje vratu heh, 55" danes sploh ni velik zaslon.. To se zdi samo tistim, ki so navajeni na "stare 4:3 centimetre".. In večini se potem zdi preskok prevelik, zato naredijo napako in kupijo premajhen TV... Tako kot so še pred par leti ljudje kupovali 32" col, česar danes več nihče ne kupi, a ne... Pa razlog ni tičal samo v ceni..
LG je dokaj na slabem glasu, Panasonic predrag, Philips pa najbrž tudi (ker se hvali predvsem njihovo serijo 6000 in višje)..
Če dodaš 100-150, bi bil Samsung 55F6400, ampak ga očitno že umikajo s polic (zaloge pošle?), ker gre pač za 2013 model, in so posledično dvignili cene (iz 899 na 970, če jaz prav vidim.)
Za SD signal bo 55 col kot namazan, za HD pa še premajhen... Če boš vzel 46, ti bo že 1 teden kasneje žal... Seveda, če boš iskren do sebe. ;)
Kakšno lomljenje vratu heh, 55" danes sploh ni velik zaslon.. To se zdi samo tistim, ki so navajeni na "stare 4:3 centimetre".. In večini se potem zdi preskok prevelik, zato naredijo napako in kupijo premajhen TV... Tako kot so še pred par leti ljudje kupovali 32" col, česar danes več nihče ne kupi, a ne... Pa razlog ni tičal samo v ceni..
LG je dokaj na slabem glasu, Panasonic predrag, Philips pa najbrž tudi (ker se hvali predvsem njihovo serijo 6000 in višje)..
Če dodaš 100-150, bi bil Samsung 55F6400, ampak ga očitno že umikajo s polic (zaloge pošle?), ker gre pač za 2013 model, in so posledično dvignili cene (iz 899 na 970, če jaz prav vidim.)
Postopoma prihajajo... V Avstriji in Nemčiji so določeni modeli že na voljo, pri nas gre pa malo počasneje... Ampak 2014 55" boš težko našel kaj solidnega pod 1100EUR..
Lahko tudi na bolhi pogledaš, če bi rad še nekaj prišparal.. Folk prodaja nove TVje s popustom.. In seveda še malo ceno zbiješ.. Recimo Philips 6008 ali Samsung 6400..
Lahko tudi na bolhi pogledaš, če bi rad še nekaj prišparal.. Folk prodaja nove TVje s popustom.. In seveda še malo ceno zbiješ.. Recimo Philips 6008 ali Samsung 6400..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Map ::
Daj še tistih 100-150€ zraven. Žena te bo na začetku grdo gledala, po enem tednu ti bo pa hvaležna.
Lahko ti pa povem kaj glede F6500 če te zanima. Men je vse super, edino z barvami se moram enkrat poigrat, ker se mi zdijo zdaj obrazi preveč oranžkasti. Pa škoda je, ker ne moreš posnetih oddaj gledat na PC, ampak samo na TV, ubistvu tudi diska ali USBja ne moreš uporabljat več na PC, če ga ne formatiraš.
Glede smart tv pa tako. Youtube app je fajn, ker se povežeš s PCjem prek interneta in zaženeš YT na TV, poiščeš video na PC in gledaš na TV. Brskanje po TV samo z daljincem je drugače precej počasno. Kak screen miroring je tudi ok, edino zamika je par sekund. Ostalega pa niti ne uporabljam. Ima pa Samsung eno dobro aplikacijo, da lahko prek wifija in telefona upravljaš TV, najboljše je pa to, da lahko potem program na TVju gledaš na telefonu, to pa je uporabno, ko si na drugem koncu hiše in kaj delaš, pa ne moreš bit pred TV.
3D efekt je pa dober samo s pravimi filmi, pretvornik ni nič. 3D sem gledal samo prvih nekaj dni po par kratkih filmčkov na Youtubu. Ni tak užitek, da bi cel film imel očala gor.
Lahko ti pa povem kaj glede F6500 če te zanima. Men je vse super, edino z barvami se moram enkrat poigrat, ker se mi zdijo zdaj obrazi preveč oranžkasti. Pa škoda je, ker ne moreš posnetih oddaj gledat na PC, ampak samo na TV, ubistvu tudi diska ali USBja ne moreš uporabljat več na PC, če ga ne formatiraš.
Glede smart tv pa tako. Youtube app je fajn, ker se povežeš s PCjem prek interneta in zaženeš YT na TV, poiščeš video na PC in gledaš na TV. Brskanje po TV samo z daljincem je drugače precej počasno. Kak screen miroring je tudi ok, edino zamika je par sekund. Ostalega pa niti ne uporabljam. Ima pa Samsung eno dobro aplikacijo, da lahko prek wifija in telefona upravljaš TV, najboljše je pa to, da lahko potem program na TVju gledaš na telefonu, to pa je uporabno, ko si na drugem koncu hiše in kaj delaš, pa ne moreš bit pred TV.
3D efekt je pa dober samo s pravimi filmi, pretvornik ni nič. 3D sem gledal samo prvih nekaj dni po par kratkih filmčkov na Youtubu. Ni tak užitek, da bi cel film imel očala gor.
To govoriš nemške cene ane, oziroma slovenske akcije se nemškim cenam tudi približajo.
LG 55LA620 je 200EUR cenejši od Samsung F6500 kolikor gledam, LA660 pa 100EUR, če hočeš kako malenkost bolši panel.
Pa tudi Samsung ima še enega cenejšega in sicer 6470 model, 100EUR je 100EUR... A je res F6500 vreden tega, da je najdražji izmed štirih naštetih?
Edit: vidim da se omenjema Samsunga tudi v Slo dobi po istih cenah, LGja pa sta malce dražja, sicer še vedno malenkost cenejša.
Zgodovina sprememb…
A je sploh kakšna razlika med 200 in 400Hz oz. ali to vpliva kaj na standardne non-HD tv programe pa tudi pri kakšnih HD filmih? A ni to mogoče bolj zanimivo za igrice?
6500 je kul, sicer je 1000 eur, kar je 250 eur več kot planirano. Načeloma med 6170 in njim je razlika poraba energije in refresh rate. Ne vem ali me bo to prepričalo da dodam 250 eur zraven.
6500 je kul, sicer je 1000 eur, kar je 250 eur več kot planirano. Načeloma med 6170 in njim je razlika poraba energije in refresh rate. Ne vem ali me bo to prepričalo da dodam 250 eur zraven.
Anominan ::
Pred kakšnim vorng fuzbalom (letos npr. World Cup 2014) so TV-ji zmeraj v akciji.
Sarma, pri tej razdalji ne razmišljaj z nakupom televizorja pod 55".
Sarma, pri tej razdalji ne razmišljaj z nakupom televizorja pod 55".
Egidij88 ::
Najbolj poceni TV, velikosti okrog 47"? Za 450€ je na mimokrste. Lahko tudi kakšen drug price/preformance predlog, rabilo pa se bo za gledati šport večinoma, ne rabim nekih ekstra funkcij.
kozorog ::
Za tega Philipsa ni nobenega testa, tako da kupuješ bolj mačka v žaklju ...
Za omenjeni budget dobiš odličnega Panasonica 42ET60, v Slo od 669EUR dalje ...
Če pa je 42" premalo, vzameš Samsunga 46F6400 za 644EUR
Od Philipsa je dobra alternativa serija 6008, ki je malo dražja, ima pa fenomenalno sliko in zvok, le smart funkcije niso na najvišjem nivoju ...
Hm ,nevem ,če je vse slabo(kot je nekje napisano izmed postov) manjše od serije 6 philips,saj sem na testih serije 6 in 5 opazil ,da je 5-ka zmagala ,čeprav ma manj hercov in še kaj se najde.Za serijo 7,pa nevem točno,naj bi bla pa podobna šestici.
Rad bi vidu razliko slike SD in HD na lastne oči.Baje ma bolj žive barve 5 serija ,kar mene pritegne,cene majo pa skor enake 42".
Zelo slabo je pa zaradi DTS zvoka nepodprtega.
Če ma kdo izkušnje z serijo 6 in 5 pa naj kar pove kako je zadovolen z njima,ker glih razmišljam o nakupu novega philipsa.
Če imaš denar za serijo 8000 vzemi tole, drugače pa z serijo 6000 neboš falil. Med serijo 6000 in 7000 je razlika samo v ambilightu in vgrajeni kameri. Serija 8000 je pa že razred zase.
Sam imam serijo 6678 in sem super zadovljen s sliko (po kalibraciji).
So pa zunaj že novi modeli 2014, zgledajo posrečeni. (6109, 6809, 6719,7809, 7509, 7189.....)
Nekaj so se premaknili pri multimediji (podpora ponapisov).
KLIK za ogled linije 2014
No najprej vhala za info. in poredloge.
Jaz bi serijo višjo do 7 še najraje vzel,ampak mi ne znese treutno.
Drugače s serijo 6 praviš ,da ne bom falil ,tako sem tudi sam mislil,dokler nisem zagledal testa na forumu HDtelevizija,tam so pa glih obrat povedali ,da serija 6 ni slaba ,ampak ,da dajo boljšo oceno seriji 5,čeprau ma eno grdo napako serija 5 pri gledanju in spreminjanju možnosti(šport,movie itd.) slike(nevem kako že točno piše tam in v video posnetku je opisano točno kaj ima res moteče v seriji 5),nakoncu pa kadar jo primerjam spet, barve so mi lepše pri seriji 5,ampak pravijo pa da po kalibraciji 6 ,da je tako kot treba slika in da je potem tud bolj živa barva(kar se men dopade).Tako ,da me bolj zanima serija 6,ko grem pa na forum je pa kar kritiziranja glede nje,da je 5 čist druga vezija televizorja v + in po testih naj bi imela manj minusov kt plusov.Da je kao dobila gold medalijo 5 serija,srebrno pa serijo 6,zdej bog si ga vedi kaj je res bolje.Ponavadi je bolje višji model in to je serija 6-močnejši model,a tud herci so višji(vsaj 500-700).Zanima me pa še tud kako je z input preku HDMI recimo ali je 100 herčni panel potem ali še vedno gleda se realnih 60 hercov,to mi še nekakako ni najbolj jasno,baje da je vseeno 60 hercov in-put signala,kar je škoda.
Ta stavek spodaj ,ko si napisal ,mi je zdej nekako bolj ,da bi res vzel raje 6 serijo kot 5,čeprau sem mislil točno 5 serijo vzet47" ker majših niti ni večinoma več ,da niso razstavni modeli,pa še nebi se branu 47" seveda,tud če mam majhno sobo doma).
"Sam imam serijo 6678 in sem super zadovljen s sliko (po kalibraciji)"
No hvala za priporočila in odgovor ,ter kako si ti zadovolen le z omenjenim tv-jem.
Lp.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kozorog ()
Kolikor je meni znano imajo philipsi letnika 2013 do serije 5xxx, 50hz panel, od serije 6xxx in naprej pa 100hz.
Ostalo je nekakšna procesorska obdelava ''migetanja slike.'' (imajo vsi izdelovalci TVjev, vsak na svoj način).
Serija 5 naj bi imela boljšo sliko na SD kanalih, verjetno zaradi drugačnega panela oz. druge matrice panela, temu kaj vgrajujejo v različne serije se skoraj ne da slediti. :) Dandanes pa se v večini na teh ogromnih tvjih gleda HD mterijal (vedno več bo TV HD kanalov) in ti definitivno priporočam vsaj serijo 6xxx. (serija 7xxx letnika 2013 je popolnoma ista seriji 6xxx le z nekaj bombončki).
Vsak TV se kalibrira po svojih očeh, obsaja ogromno teh kalibracijskih pripomočkov, lahko pa za nastavitve tudi plačaš, samo potem je vprašanje ali tebi tudi ustreza tako kot tistim ko so kalibrirali po svoje.
O hercih si preberi tule: KLIK, KLIK (in naj te ne skrbijo) :)
Priporočam ti, da počakaš še kakšen mesec ali dva in boš videl kako je z 2014 modeli (6609, 6709), polega tega bodo verjetno tudi znižani zaradi svetovnega prvenstva v nogometu, 2013 model boš še vedno lahko kje staknil po ugodni ceni.
Jaz sem dokaj zahteven uporabnik, tv menjam na cca 2-3 leta zato nikoli ne grem u višjo serijo(potrata denarja) ampak kupim nek Price/Performance, ker sem ljubitelj filmov (bluray ploščki, ne mkv ripi) in sem s tvjem zelo zadovoljen, cloudinga je bore malo, barve so naravne (kalibracija), črna mi je dovolj globoka, ostrina je odlična, tisti počasen menu me ne moti ker ga ne uporabljam :), ambilight izpade odlično so ga zelo dopolnili napram prejšnji TV.
Ostalo je nekakšna procesorska obdelava ''migetanja slike.'' (imajo vsi izdelovalci TVjev, vsak na svoj način).
Serija 5 naj bi imela boljšo sliko na SD kanalih, verjetno zaradi drugačnega panela oz. druge matrice panela, temu kaj vgrajujejo v različne serije se skoraj ne da slediti. :) Dandanes pa se v večini na teh ogromnih tvjih gleda HD mterijal (vedno več bo TV HD kanalov) in ti definitivno priporočam vsaj serijo 6xxx. (serija 7xxx letnika 2013 je popolnoma ista seriji 6xxx le z nekaj bombončki).
Vsak TV se kalibrira po svojih očeh, obsaja ogromno teh kalibracijskih pripomočkov, lahko pa za nastavitve tudi plačaš, samo potem je vprašanje ali tebi tudi ustreza tako kot tistim ko so kalibrirali po svoje.
O hercih si preberi tule: KLIK, KLIK (in naj te ne skrbijo) :)
Priporočam ti, da počakaš še kakšen mesec ali dva in boš videl kako je z 2014 modeli (6609, 6709), polega tega bodo verjetno tudi znižani zaradi svetovnega prvenstva v nogometu, 2013 model boš še vedno lahko kje staknil po ugodni ceni.
Jaz sem dokaj zahteven uporabnik, tv menjam na cca 2-3 leta zato nikoli ne grem u višjo serijo(potrata denarja) ampak kupim nek Price/Performance, ker sem ljubitelj filmov (bluray ploščki, ne mkv ripi) in sem s tvjem zelo zadovoljen, cloudinga je bore malo, barve so naravne (kalibracija), črna mi je dovolj globoka, ostrina je odlična, tisti počasen menu me ne moti ker ga ne uporabljam :), ambilight izpade odlično so ga zelo dopolnili napram prejšnji TV.
@anbey, če menjaš na 2-3 leta zapraviš mnogo več denarja in imaš v danem trenuku SLABŠI TV, kot nekdo, ki kupi enkrat zelo dobrega za 5-10 let...
Vsak dela kaj mu paše ;)
Poglej LCDje za 5-6 let nazaj in pa današnje, starši imajo doma serijo 9000 (119cm), takrat je bila top tv in cena 2000EUR, danes pa je poden od podna in se nikjer ne more primerjati z spodnjim rangom tvjev. Stara je pa 6let. Danes gre tehnika prehitro naprej. ;)
TV dobro prodam, tako da naj te ne skrbi. Vedno za polovičko novega, tako da dam za TV cca 500EUR ;)
Poglej LCDje za 5-6 let nazaj in pa današnje, starši imajo doma serijo 9000 (119cm), takrat je bila top tv in cena 2000EUR, danes pa je poden od podna in se nikjer ne more primerjati z spodnjim rangom tvjev. Stara je pa 6let. Danes gre tehnika prehitro naprej. ;)
TV dobro prodam, tako da naj te ne skrbi. Vedno za polovičko novega, tako da dam za TV cca 500EUR ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
Spajky ::
.. kupi enkrat zelo dobrega za 5-10 let...Na žalost, se stvari danes ne delajo, da bi zdržale (neke vrste zarota!) in crknejo ponavadi kmalu po izteku garancije ... Story of Stuff :
youtube.com/watch?v=9GorqroigqM
https://www.youtube.com/watch?v=9GorqroigqM
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Spajky ()
Če jaz kupim zdajle TV za 1000EUR bo boljši, kot tisti, ki ga boš ti kupil čez 3 leta za 500EUR, skoraj ziher bo tudi bolši od tistega za 500EUR čez 6 let in bom imel 9 let bolšega, pa brez kupovanja novega. Drugo je, če greš do 2000EUR, v tem primeru prideš res bolje skozi da daš 1000EUR vsake 3 leta. Ampak za 500EUR pa dobiš sam krš ali pa zelo majhne zdevice.
Zgodovina sprememb…
Če jaz kupim zdajle TV za 1000EUR bo boljši, kot tisti, ki ga boš ti kupil čez 3 leta za 500EUR, skoraj ziher bo tudi bolši od tistega za 500EUR čez 6 let in bom imel 9 let bolšega, pa brez kupovanja novega. Drugo je, če greš do 2000EUR, v tem primeru prideš res bolje skozi da daš 1000EUR vsake 3 leta. Ampak za 500EUR pa dobiš sam krš ali pa zelo majhne zdevice.
Če bi podrobno brebral in sledil temi bi točno vedel kater tv imam in koliko stane.
Pravim, da prodam starega in doplačam za novega, kar je tisti čas P/P.
@roCkY
Vse kar se prodaja ima svojega kupca. ;)
Za 42'' Philipsa (7xxx) starega skoraj 4 leta sem dobil 500€. (decembra 2013)
Hehe, seveda se da prodat dobr tv po dveh letih še zmeraj za dober denar. Potem dodaš nekaj in spet novega kupiš bolšega.
Tele današnji televizori ob dolgotrajnem gledanju in vsakdanjemu uporabljanju tv-ja kot monitora kar nahitro projde njegova delovna doba, se je treba tud tega zavedat, tako, da je kar dobro prodat za par let tv, če se le da dobit dober denar in kupit novo.
Primer je pri meni po 7-8 letih gledanja in uporabe lcd tv kot monitora je osvetlitev pala za 50% + spralo barve. Zrihtat osvetlitve panela se ni dalo pri serviserju.
Še sreča, da sem najdu številke za skrit menu(servisni menu od tv-ja)in sem dimming nastavil iz 255 na 0(default je "0" če se nemotim) in se je osvetlitev takoj povečala na normalno, le barve je treba močno povečat(v "normalnem" meniju), da se še da nekako gledat.
Najverjetneje pa grem sedaj na philipsa serijo vsaj 6, ker upam, da bo to to kar pričakujem, kot je tud napisal anney in nekateri, da rajš 6 serijo kot 5. Nočem imet probleme z novim tv-jem kot s starim ko je bil vsake 20 mesecev na servisu, zato pa mislim, da philips so in upam da so dost kvalitetno narejeni in predvsem vzdržljivi.
Počasen meni in smart me ne moti. Ambilight me pa pritegne in sedaj, če bojo še cene res bile manjše, bo top. jedino škoda ker ni 3 stranska osvetlitev televizorja pri šestici. Pixel plus in ostale izboljšave slike so pa tud kar dober plus. In še zmeraj me pritegne vsaj 100 herčni panel, kar imajo od serije 6 naprej.
Je pa kolega kupil tud serijo 6 ali celo 7 nevem točno, pa pravi, da je super zadovolen z njim, le da je kalibrirau ga kar dolgo, da ga je nastavu po njegovih zahtevah.
Hvala za linke in vse nasvete. Bo treba v trgovino čez kak mesec dobr pa nekaj uzet.
Lp.
Tele današnji televizori ob dolgotrajnem gledanju in vsakdanjemu uporabljanju tv-ja kot monitora kar nahitro projde njegova delovna doba, se je treba tud tega zavedat, tako, da je kar dobro prodat za par let tv, če se le da dobit dober denar in kupit novo.
Primer je pri meni po 7-8 letih gledanja in uporabe lcd tv kot monitora je osvetlitev pala za 50% + spralo barve. Zrihtat osvetlitve panela se ni dalo pri serviserju.
Še sreča, da sem najdu številke za skrit menu(servisni menu od tv-ja)in sem dimming nastavil iz 255 na 0(default je "0" če se nemotim) in se je osvetlitev takoj povečala na normalno, le barve je treba močno povečat(v "normalnem" meniju), da se še da nekako gledat.
Najverjetneje pa grem sedaj na philipsa serijo vsaj 6, ker upam, da bo to to kar pričakujem, kot je tud napisal anney in nekateri, da rajš 6 serijo kot 5. Nočem imet probleme z novim tv-jem kot s starim ko je bil vsake 20 mesecev na servisu, zato pa mislim, da philips so in upam da so dost kvalitetno narejeni in predvsem vzdržljivi.
Počasen meni in smart me ne moti. Ambilight me pa pritegne in sedaj, če bojo še cene res bile manjše, bo top. jedino škoda ker ni 3 stranska osvetlitev televizorja pri šestici. Pixel plus in ostale izboljšave slike so pa tud kar dober plus. In še zmeraj me pritegne vsaj 100 herčni panel, kar imajo od serije 6 naprej.
Je pa kolega kupil tud serijo 6 ali celo 7 nevem točno, pa pravi, da je super zadovolen z njim, le da je kalibrirau ga kar dolgo, da ga je nastavu po njegovih zahtevah.
Hvala za linke in vse nasvete. Bo treba v trgovino čez kak mesec dobr pa nekaj uzet.
Lp.
Zgodovina sprememb…
- polepsal: bluefish ()
Slučajno berem en tuj forum in opazim tole, pa sem rekel, da bo treba deliti.
Ogromen backlighting na Samsungovi 55'' F8000 seriji.(UE55F8000STXXU) Samsung je tako znan po tem backlightingu, samo da pa si to privošči pri svoji najvišji seriji je pa problem.
TV je bil kupljen v GB.
Menda je tudi okrivljenost ekrana problem, reflekcija.
Ogromen backlighting na Samsungovi 55'' F8000 seriji.(UE55F8000STXXU) Samsung je tako znan po tem backlightingu, samo da pa si to privošči pri svoji najvišji seriji je pa problem.
TV je bil kupljen v GB.
Menda je tudi okrivljenost ekrana problem, reflekcija.
Zgodovina sprememb…
roCkY ::
Problem je ker je folk šel za propagando in kupoval LED, ko so plazme dozorele. Posledično se je Panasonic umaknil. Sedaj na trgu nr bo res kakovostnih ekranov za še sprejemljivo ceno. OLED s 4K bo za nas navadne smrtnike dostopen čez nekaj let. Slika primerjalno z zadnjimi generacijami VT in ST serij panasonica pa ???
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roCkY ()
Kaj ti bo 4K, če ni materijala, boš gledal youtube demo posnetke in slike s fotoaparata? Sej 55'' TV 4K dobiš že za 3000$ in manj, samo če pa smo pri nas v kameni dobi in laufamo TV signal še za katodne TVje, na ploščkih je prav tako do zdaj samo par filmov pa še ti so mastered in 4K.(v originalu še vedno 1080p). Obstaja samo en dokumentarec v realnem 4K formatu. Tako, da to za nas odpade še za najmanj 5 ali več let, razen, če bodo paneli boljši od teh 1080p. Pri nas se komaj nekaj premika na 1080i HD kvaliteto na TV (borih par programov), američani imajo pa netflix, na katerem streamajo v 4K, kako se obnese pa ne vem, zato se njim bolj splača, pa še sami čakajo in raje kupujejo 1080p TVje.
Si povsem falil point. Kar si napidal je dobro mi znano dejtvo. Na kraj pameti mi ne pride da bi nabavil 4K v naslednjih 4-5 letih. Trenutno pa na trgu za moj pogled ni ekrana za kupit. Razen kar je še zaloge pane VT in ST60.
Hotel sem povedat, da je LED s svojim konceptom ultra nenaravnih kontrastov in nenaravnih barv zgrešen. Kaj mi bo 4K na LED-u, ko pa nenaravne slike LED-ov moje oči ne marajo?
Sem pregledal kaj nekaj te robe. In nobenga centa mi ni žal, da sem si omislil 65VT30 pred 3 leti. Sem prepričan, da če bo TV zdržal do prihoda OLED, ki me bodo prepričali za ceno pod 3000€ v digonali prek 70-80" je bil nakup več kot odličen.
Raje malo počakam, pregledam in spremljam sceno, kupim nekje v gornjem rangu in nekaj dlje uporabljam. Prve generacije OLED je nesmiselno kupovat. Plazmo se je dokončno razvila in postala dostopna šele, ko je Panasonic pobasal "KURO tehnologjjo".
Vsaka 2-3 leta se z temi napravcami ubadat nima smisla neglede na hiter razvoj.
Hotel sem povedat, da je LED s svojim konceptom ultra nenaravnih kontrastov in nenaravnih barv zgrešen. Kaj mi bo 4K na LED-u, ko pa nenaravne slike LED-ov moje oči ne marajo?
Sem pregledal kaj nekaj te robe. In nobenga centa mi ni žal, da sem si omislil 65VT30 pred 3 leti. Sem prepričan, da če bo TV zdržal do prihoda OLED, ki me bodo prepričali za ceno pod 3000€ v digonali prek 70-80" je bil nakup več kot odličen.
Raje malo počakam, pregledam in spremljam sceno, kupim nekje v gornjem rangu in nekaj dlje uporabljam. Prve generacije OLED je nesmiselno kupovat. Plazmo se je dokončno razvila in postala dostopna šele, ko je Panasonic pobasal "KURO tehnologjjo".
Vsaka 2-3 leta se z temi napravcami ubadat nima smisla neglede na hiter razvoj.
fpbs ::
Problem je ker je folk šel za propagando in kupoval LED, ko so plazme dozorele. Posledično se je Panasonic umaknil. Sedaj na trgu nr bo res kakovostnih ekranov za še sprejemljivo ceno. OLED s 4K bo za nas navadne smrtnike dostopen čez nekaj let. Slika primerjalno z zadnjimi generacijami VT in ST serij panasonica pa ???
Folk ni sledil propagandi, ampak kupuje LED, ker nudi boljšo sliko od plazme, boljšo podporo raznim kodekom. Plazme sploh niso osvojile pasivne 3D in še kaj bi se našlo. Panasonic, kot tudi Sonny umikata staro tehnologijo in se dogovarjata za vgradnjo LGejevih (W)OLED panelov v svoje televizorje. Tudi Samsung je obupal nad svojo RGB OLED tehnologijo in prevzema LGejevo WOLED.
http://english.etnews.com/device/294648...
Smešna je primerjava OLEDa s katerimkoli Panasonicom.
Vsake oči imajo svojega malarja! To je dejstvo. A pokaži mi LED, ki ima boljšo sliko od plazme. V SLO ga še nisem videl pa sem kot rečeno precej prefirbcal. Sliko primerjam s tistim kar vidim mimo TV. Ne kako se blešči in kako ven tolče ostrina ali nabija belina.
Zakaj je smešna primerjava OLED s kateremkoli Panasonicom? Panasonici so še vedno dejstvo. OLED golobi na strehi. Počasi prihajajo na vzhod a za kakšno ceno. V EU??
3D kot tak je zaenkrat mimosun. Še najboljši 3D kar mi je prišlo pod roke je nekaj iger na PS3. Pa sem kar nekaj tega prefirbcal. Le nekaj risank je narejeno v solidnem 3D. Pa še tu je dostikrat del objektov 2D le v prostor so postavljeni. Kar je filmov je praktično vse nekaj na pol. Ozadja so večinoma 2D.
Sem gledal nekaj teh pasivnih pa jih prva generacija panasonica povozi na celi črti. Si pogledal kak 3D na VT30? Pogojna prednost pasivnih je delno cena in delno možnost da sliko gleda veliko oseb istočasno.
Boljšo posporo kodekom.?? To z ekranom nima veze. Ekran je za sliko risati ne za "!neumne funkcije" zganjati. Ko bo v ekranu WIN za normalno ceno bo zadeva uporabna. Dokler je okrnjen Android ali kaj tretjega je zadeva sila boga. Neuporabna!
Skraztka kombinacija odličen ekran za uporabnikove oči in pod njim PC je zmagovalna kombinacija in še leta bo kot kaže.
Zakaj je smešna primerjava OLED s kateremkoli Panasonicom? Panasonici so še vedno dejstvo. OLED golobi na strehi. Počasi prihajajo na vzhod a za kakšno ceno. V EU??
3D kot tak je zaenkrat mimosun. Še najboljši 3D kar mi je prišlo pod roke je nekaj iger na PS3. Pa sem kar nekaj tega prefirbcal. Le nekaj risank je narejeno v solidnem 3D. Pa še tu je dostikrat del objektov 2D le v prostor so postavljeni. Kar je filmov je praktično vse nekaj na pol. Ozadja so večinoma 2D.
Sem gledal nekaj teh pasivnih pa jih prva generacija panasonica povozi na celi črti. Si pogledal kak 3D na VT30? Pogojna prednost pasivnih je delno cena in delno možnost da sliko gleda veliko oseb istočasno.
Boljšo posporo kodekom.?? To z ekranom nima veze. Ekran je za sliko risati ne za "!neumne funkcije" zganjati. Ko bo v ekranu WIN za normalno ceno bo zadeva uporabna. Dokler je okrnjen Android ali kaj tretjega je zadeva sila boga. Neuporabna!
Skraztka kombinacija odličen ekran za uporabnikove oči in pod njim PC je zmagovalna kombinacija in še leta bo kot kaže.
Ja vsake oči imajo svojega malarja. Samo tistih ki prisegate na plazme je že dolga leta somo nekaj več kot 10%. Lani samo še 8%. A od tega sta glavni delež prodaje pokasirala LG in Samsung. To, če se ti blešči in ven tolče ostrina ali nabija belina, je stvar nepravilne nastavitve.
OLEDom se je cena v manj kot enem letu zmanjšala skoraj na četrtino prvotne cene. Avgusta 2013 je bila cena 55" LGeja 15000$, sedaj ga dobiš na EBAYu za cca 4000$:
http://www.ebay.com/sch/items/?_nkw=LG+...
OLEDom se je cena v manj kot enem letu zmanjšala skoraj na četrtino prvotne cene. Avgusta 2013 je bila cena 55" LGeja 15000$, sedaj ga dobiš na EBAYu za cca 4000$:
http://www.ebay.com/sch/items/?_nkw=LG+...
Plazma je pred 5 leti zaostajala za LED. Panasonic je s serijo 20 zadevo obrnil v korist svojih dveh gornjih modelov.
Če nas je 10%, ki tako vidimo svet nas pač je. Nakup ekrana ta za % ni merodajen. Malokdo je priravljen pohištvo menjat, da postavi 60-65" ekran v dnevno... Mali procent tudi išče najboljše.
Če nas je 10%, ki tako vidimo svet nas pač je. Nakup ekrana ta za % ni merodajen. Malokdo je priravljen pohištvo menjat, da postavi 60-65" ekran v dnevno... Mali procent tudi išče najboljše.
Tomson ::
Panasonic je prenehal s proizvodnjo iz enega samega razloga. Tehnologija, ki se uporablja pri plazmah ne dopušča večjih ločljivosti od 1080p. Ker pa na trg TVjev skoraj vsako leto forsirajo eno novo pogruntavščino (ker pač TVji ne crknejo dovolj hitro, treba pa je vzpodbujat kapitalizem in vseeno kupit nov model), tokrat so to 4k TVji, ki bodo zaradi marketinga pač kmalu zamenjali FHD Tvje, kljub temu da povprečen uporabnik še HDReady signala ne gleda večino časa, je bil Panasonic prisiljen opustiti plazmo. Res pa je, da tudi kalkulacije niso bile v prid plazmi, verjetno se bodo sedaj, ko so se posvetil samo LCDjem njihovi prihodki povečali, že sedaj imajo nekaj precej dobrih LCD modelov, predvsem v srednjem cenovnem rangu. OLED je sigurno prihodsnot, tako posplošeno v praksi (ne tehnologiji) združuje najboljše od plazme in lcdja. Kdaj in če pa je vprašanje, govori se o 2015/2016, če ne bo vmes spet kakšna "pogrutavščina" ki bo podaljšala prisotnost LCD LED Tvjev ...
Zagovorniki plazem, zagovorniki lcdjev, to je en velik bulls... Pač vsak kupi kar se mu zdi primerno. Zato pa imamo izbiro. Pogledaš eno, pogledaš drugo in kupiš kar te bolj prepriča. Sam sem pred kratkim lahko primerjal LCD Sony W850 in PLAZMO Panasonic VT60, rečmo temu dva najboljša TVja iz plazma in lcd sveta. Svetilnost, ostrina slike, barve, defenitivno na strani Sonya, mehka, naravna slika, ki manj utruja oči (ne glede na nastavitve) defenitivno na strani Panasonica. Zame je bolj pomembna naravna, neutrujajoča slika, drugemu bo pomembna ostrina in svetilnost, tako pač je ...
Zagovorniki plazem, zagovorniki lcdjev, to je en velik bulls... Pač vsak kupi kar se mu zdi primerno. Zato pa imamo izbiro. Pogledaš eno, pogledaš drugo in kupiš kar te bolj prepriča. Sam sem pred kratkim lahko primerjal LCD Sony W850 in PLAZMO Panasonic VT60, rečmo temu dva najboljša TVja iz plazma in lcd sveta. Svetilnost, ostrina slike, barve, defenitivno na strani Sonya, mehka, naravna slika, ki manj utruja oči (ne glede na nastavitve) defenitivno na strani Panasonica. Zame je bolj pomembna naravna, neutrujajoča slika, drugemu bo pomembna ostrina in svetilnost, tako pač je ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
boyc ::
Zdravo,
zanimam se za nakup novega TVja in sem zasledil da je ta tema primerna za nasvete.
Moje zahteve glede tvja so sledeče:
Zasledil sem ta dva modela, ki ustrezata. Zanimajo me pa še vaša mnenja, predlogi za kakšen drug model/proizvajalca.
LP
zanimam se za nakup novega TVja in sem zasledil da je ta tema primerna za nasvete.
Moje zahteve glede tvja so sledeče:
- Full HD resolucija (tako da vsak HD ready odpade)
- Velikost od 26" do vključno 32" (ja prostor ne dopušča večjih, cena pa tudi ne)
- uporabljal bi se predvsem za gledanje filmov, športa, igranje iger
- priklopljenega bi imel tudi na laptop (HDMI), kot dodaten monitor in bi gledal filme iz laptopa (ali pa iz zunanjega diska), ter za igre ki bi jih poganjal laptop, sliko bi pa prenesel na tv.
- cena do 250EUR (+ 20EUR)
Zasledil sem ta dva modela, ki ustrezata. Zanimajo me pa še vaša mnenja, predlogi za kakšen drug model/proizvajalca.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boyc ()
Glede na tvoje zahteve in dopustnost ti povem ,da je najboljše it v trgovino in pogledat oba(ali vse modele..)modela na lastne oči,ker preveč manevriranja kot si sam napisal nimaš(prostor...).
"priklopljenega bi imel tudi na laptop (HDMI), kot dodaten monitor in bi gledal filme iz laptopa (ali pa iz zunanjega diska)"-potem vzami seveda tudi usb ključek v trgovino in sprobaj video in podnapise(če ti je to tudi pomembno) kako bere kater.Pa sam dalinca v roke ,če dovolijo ,pa malo prešlatat meni-funkcije.Čeprav pc- na lcd je najbolje in nimaš nič problemnov.Pa gledaš katera ima po tvojem mnenju boljšo sliko HD in tudi SD.Morda tudi vzdržljivost samega tv kateri je bolj?? "trpežen-manj kvarljiv" gledat,čeprav to je danes bolj sreča da tv dela brez servisera dolgo časa...
"priklopljenega bi imel tudi na laptop (HDMI), kot dodaten monitor in bi gledal filme iz laptopa (ali pa iz zunanjega diska)"-potem vzami seveda tudi usb ključek v trgovino in sprobaj video in podnapise(če ti je to tudi pomembno) kako bere kater.Pa sam dalinca v roke ,če dovolijo ,pa malo prešlatat meni-funkcije.Čeprav pc- na lcd je najbolje in nimaš nič problemnov.Pa gledaš katera ima po tvojem mnenju boljšo sliko HD in tudi SD.Morda tudi vzdržljivost samega tv kateri je bolj?? "trpežen-manj kvarljiv" gledat,čeprav to je danes bolj sreča da tv dela brez servisera dolgo časa...
boyc, pri tvojem budgetu itak nimaš izbire in pridejo v poštev samo najbolj osnovni modeli.... Enega od teh dveh ja... Samsunga vzemi... Ker ti lahko jaz potrdim, da lepo deluje kot monitor, tekst je lepo oster in čist... Sem ga nabavil tako bratu kot nečaku in je špica...
Hvala za odgovore. DarwiN, zanima me edino glede predvajanja filmov iz USB diska/ključa. Podpira branje podnapisov? Drugače pa me še zanima, če bi bilo bolj pametno vzeti Monitor s TV tunerjem namesto TV sprejemnik, nevem kakšna je slika na Monitorjih s tunerjem? (primarna uporaba bo kot TV sprejemnik)
Samsung ima bojda najboljšo multimedijsko podporo... Seveda podpira podnapise.. avi, mkv, ipd... Mislim da celo DTS zvok..
Hvala za odgovore. DarwiN, zanima me edino glede predvajanja filmov iz USB diska/ključa. Podpira branje podnapisov? Drugače pa me še zanima, če bi bilo bolj pametno vzeti Monitor s TV tunerjem namesto TV sprejemnik, nevem kakšna je slika na Monitorjih s tunerjem? (primarna uporaba bo kot TV sprejemnik)
Ja ,sam monitor s tv tunerom je precej dražji 32"(je že za monitor veliko) kot pa LCD s podporo PC vhoda,če ratumeš(PC vezan na LCD TV prek HDMI in je 32" glih "približno" prav,manjše ne vzemat).In kot gledanja je pomoje sigurno boljše vidno na LCD TV kot pa na Monitor-LCDTV-tuner.
Monitorji majo ene stvari boljše oz. pluse nekatere pa ne.So dražji kot televizorji,slabše vidno polje in kot gledanja(direktno ravno gledanje v njega nevem točno kako je in kater se boljše vid,mislim pa da LCD se boljše vid tud če gledaš direkt ravno vanj,pa še itak 32" monitora s podporo TV tunerom nemoreš dobit za ta denar ,ki ga ti iščeš.So pa sigurno bolj vzdržljivi kot LCD televizori vsaj po mojih pregledovanjih po netu ,ter od prijatlov ,ki lastijo si monitor s tv tunerom.Majo sicer manjše,ampak jih majo že ene par let pa še ni bil na servisu monitor.Je pa tud odvisno kdo ga koliko ur na dan uporablja.
Jaz sem tud mislu že prvič vzet monitor+tv tuner vgrajen ,pa sem si premislu glih zaradi cene in velikosti in kot gledanja- in še kaj se najde,kar ni bilo dobro zame.
Philips ma baje res slabo podporo podnapisov in filmov prek usb-klučka pri teh osnovnih modelih(tudi pri višjih vidim,da niso dost napredovali),sliko majo pa super ,pa plus -pixel plus naredi svoje,kar se meni zelo dopade ta funkcija na dalincu.
Mene ne moti preveč to ,če ni smart dobr in hiter meni ,ter usb podpora,sam sem bolj na sliko občutljiv in tudi zvok,herce itd.
Itak se na koncu sam odloči kaj boš vzel,saj preveč izbire nimaš,le malo preglej kaj ti bolje tvoje oko vid in kaj ti je bolj pomembno in katera ti je firma bolj morda priljubljena recimo(če si že kero mel,kako si biu zadovolen z njo?).
Sam oboje so dobre ter samsung ter philips in oba masta svoje napake,tako,da odločitev bo tvoja.Pa na guglu prijatlu pogledat kaj vse piše za omenjena modela,kar se najde in več se prebere več se ve in se lažje odločiš pomoje.Tud v youTube vpiši oba modela philips in samsung service LED LCD32XXXsamsung(defekt screen-recimo napišeš)pa vidiš kateri so morda večkrat na popravilu oz. morda zveš kaj več le onjih.To za popravila to sem sam tko omenu,tolk da na youtube mal oba modela vpišeš pa da vidiš kaj bo vrglo ven.Sej veš več znaš,več veljaš.
Noben ne bo na novem televizorju niti razmišljau o servisu,ampak žal so televizorji narejeni tako,da se eni,nekateri kar hitro po 2 letih(in prej)pokvarijo,da se kakšen kondezator napihne in je tolk škode malenkost,da moraš tv pelat na servis ,da zamenja za 2 evra vreden kondezator in potem vse dela...Sm mel glih jaz take probleme vsake 2 let in manj prvič(po18 mescih krepal kondezator 480mikro,napaka v power supply.Večinoma so v switch-u napake),pa je že biu tv na servisu,zato govorim to.Zgrešu pa neboš pri nobenemu pomoje s tem budgetu.Lahko še omenim samo to ,da tudi LG včasih veliko ponuja za svojo ceno.Srečno pri nakupu pa probaj še kakšno akcijo ujet ali zbit ceno,če je gotovinsko plačano itd.
Lp.
Sam škoda sele sedaj vidim ,ta tale philips sploh nima pixel plus obdelave izboljšave slike,ma pa Direct LED zaslon(Digital Crystal Clear,namest pixel plus) in ne EDGE LED.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kozorog ()
Map ::
Kozorog hvala za tole, dobro napisano. Sam se tudi bolj nagibam k Samsungu, seveda bom pa še prej šel pogledat oba modela, kakšna je slika, zvok ipd. Glede smarta in teh stvari tudi mene ne ganejo preveč, edino podpora multimedije, vendar nima prioritete pred sliko in zvokom. Saj mislim da vsak ko kupuje TV sta mu ta dva faktorja najpomembnejša.
Union, glede velikosti pa gledam dimenzije TVja, brez skrbi :D
Union, glede velikosti pa gledam dimenzije TVja, brez skrbi :D
Samo za info sem najdu tole,če komu prav pride;
Philips in herci iz priporočnika (philips smart tv prirocnik 2012-2013pdf)
o hercih in itd. iz njihovega priporočnika;
Višji faktor PMR pomeni boljši prikaz gibajoče se slike na zaslonu TV
- v google; samo;
philips smart tv prirocnik 2012-2013pdf
Pod www pchand si tud je podoben priporočnik ali prvega odprite si.
in piše v razpredelnici;
5000/5500/6000
>100 Hz-ZASLON
>100 -Utripanje
>200 -Natural Motion PMR skupni faktor kakovosti gibanja pa 400.
Za višje modele;
6900
100 Hz -Panel
100-utripanje
400-Natural Motion
600-PMR
Še višje;
7000/8000
200 Hz-Panel
200Utripanje
400Natural Motion
800PMR
In še 9 serija;
9000
200 Hz-Panel
200-SKENIRANJE!
400-Natural Motion
200-Matrični zaslon
200-Bright Pro
1200-PMR
vsaj tako piše ,tako da v recimo v seriji pfl5008 kakr tle piše je že 100Hz zaslon.Do serije 3 in do 4000 piše pa da je 50Hz zaslon,če je to vse prav iz njihive strani napisano(slo stran).
Lp.
Philips in herci iz priporočnika (philips smart tv prirocnik 2012-2013pdf)
o hercih in itd. iz njihovega priporočnika;
Višji faktor PMR pomeni boljši prikaz gibajoče se slike na zaslonu TV
- v google; samo;
philips smart tv prirocnik 2012-2013pdf
Pod www pchand si tud je podoben priporočnik ali prvega odprite si.
in piše v razpredelnici;
5000/5500/6000
>100 Hz-ZASLON
>100 -Utripanje
>200 -Natural Motion PMR skupni faktor kakovosti gibanja pa 400.
Za višje modele;
6900
100 Hz -Panel
100-utripanje
400-Natural Motion
600-PMR
Še višje;
7000/8000
200 Hz-Panel
200Utripanje
400Natural Motion
800PMR
In še 9 serija;
9000
200 Hz-Panel
200-SKENIRANJE!
400-Natural Motion
200-Matrični zaslon
200-Bright Pro
1200-PMR
vsaj tako piše ,tako da v recimo v seriji pfl5008 kakr tle piše je že 100Hz zaslon.Do serije 3 in do 4000 piše pa da je 50Hz zaslon,če je to vse prav iz njihive strani napisano(slo stran).
Lp.
Je**š modele 2012, ko pa jih več ni v prodaji, saj smo leta 2014..
Philips 2013 modeli.
Kot vidiš ima serija 5000 in navzdol 50 Hz panel, 6000 in 7000 imata 100Hz, 8000+ pa 200Hz.
Še 2014 modeli
Philips 2013 modeli.
Kot vidiš ima serija 5000 in navzdol 50 Hz panel, 6000 in 7000 imata 100Hz, 8000+ pa 200Hz.
Še 2014 modeli
Nevem zakaj pol v tem priporočniku piše tudi serija 5000 ,da ma 100Hz,a serija 5008 pa 50Hz,to je kr nekaj.
To stran(http://www.flatpanelshd.com/article.php... sm si pa že ogledal velikokrat in videl ,da ma res pfl5008 50Hz in ne 100Hz.Pa še se jih kje dobi 47"5008 ,da niso razstavni model,42" bolj teško,da dobiš ,da ni razstavni kos,ki je bil prižgan 15ur dnevno.
Sam grem itak rajš na vsaj 100Hz panel in po možnosti na njihovih 700Hz(PMR).
To stran(http://www.flatpanelshd.com/article.php... sm si pa že ogledal velikokrat in videl ,da ma res pfl5008 50Hz in ne 100Hz.Pa še se jih kje dobi 47"5008 ,da niso razstavni model,42" bolj teško,da dobiš ,da ni razstavni kos,ki je bil prižgan 15ur dnevno.
Sam grem itak rajš na vsaj 100Hz panel in po možnosti na njihovih 700Hz(PMR).
Izvoli tukaj imaš primerjave vseh modelov 2013: KLIK
Pa še malo podrobnosti modelov 2013 (pozor ruski forum): KLIK
In pa modeli 2014: KLIK
Še kot zanimivost ti povem, da pri gledanju HD formata in kalibriranju je je večina dodatnih funkcij izklopljenih, kot so: Noise Reduction, Pixel Precision HD, Perfect Natural Motion, Clear LCD, Advanced Sharpness,...
Če pa te še kaj zanima o philipsu pa vprašaj. ;)
Pa še malo podrobnosti modelov 2013 (pozor ruski forum): KLIK
In pa modeli 2014: KLIK
Še kot zanimivost ti povem, da pri gledanju HD formata in kalibriranju je je večina dodatnih funkcij izklopljenih, kot so: Noise Reduction, Pixel Precision HD, Perfect Natural Motion, Clear LCD, Advanced Sharpness,...
Če pa te še kaj zanima o philipsu pa vprašaj. ;)
Zgodovina sprememb…
Moram do kolega ,ki si lasti philipsa novega,nevem sicer točno kero serijo ima,verjetno pa 7(najmanj pa 6),da jaz to pregledam.On pravi ,da je zelo zadovolen z njim.
Tud ne zastopim kako izklopljene funkcije Pixel Precision HD itd. kot praviš pri gledanju HD.
Prijatelj pravi ,da se je kar "namatral" ,da je nastavil pravilno kalibracijo.Je pa pravi "heker" kot jaz pravim tistim ,ki res obvladajo pc in drugo elektroniko,pa tud šolan je zato.
Super ,hvala za linke.Nahitro sem zaenkrat preletel čez linke ,ampak bom bolj podrobno pregledal in tudi v prevajalniku si prevel.Nekaj se pa že vid,da ni treba prevest.
Tud ne zastopim kako izklopljene funkcije Pixel Precision HD itd. kot praviš pri gledanju HD.
Prijatelj pravi ,da se je kar "namatral" ,da je nastavil pravilno kalibracijo.Je pa pravi "heker" kot jaz pravim tistim ,ki res obvladajo pc in drugo elektroniko,pa tud šolan je zato.
Super ,hvala za linke.Nahitro sem zaenkrat preletel čez linke ,ampak bom bolj podrobno pregledal in tudi v prevajalniku si prevel.Nekaj se pa že vid,da ni treba prevest.