Forum » Omrežja in internet » Koliko lovi ruter?
Koliko lovi ruter?
hmm23 ::
No skratka, ker to počnem 1. me zanima, ali lahko z ruterjem dobim brezžični internet v stanovanje, ki je v istem bloku a je vmes še celo nadstropje, torej je najmanj 7-10 m od modema.
Torej modem imajo starši v svojem stanovanju, jaz pa sem si ravno naredil sobo na podstrešju? Se da z ruterjem potegnit net do tja in kak ruter mora bit (vmes so največ 3 stene, ki so zlo dobele :(
Ful Hvala :)
Torej modem imajo starši v svojem stanovanju, jaz pa sem si ravno naredil sobo na podstrešju? Se da z ruterjem potegnit net do tja in kak ruter mora bit (vmes so največ 3 stene, ki so zlo dobele :(
Ful Hvala :)
Pyr0Beast ::
težka. Dokler ne boš sprobal, ne boš vedel.
Ponavadi signal ubere najboljšo pot, torej da se tudi izstreli čez okno in nato odbije od neke stene ter pride v drugo sobo v stanovanju.
Ponavadi signal ubere najboljšo pot, torej da se tudi izstreli čez okno in nato odbije od neke stene ter pride v drugo sobo v stanovanju.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
hmm23 ::
Torej meniš, da obstaja verjetnost, da z nobenim ruterjem oz. sploh ni načina, da bi dubu net iz stanovanja staršev v moje?
blackbfm ::
Važno je da imaš dobro mrežno kartico, to:
http://shop.wlan-sat.com/strojnaoprema/...
Tu na forumu pravijo da so pol cenejše kitajske alternative tudi uredu (čip realtek 8187), ampak edino za alfo dam roko v ogenj Če bo preslab signal si izdelaš windsurfer ali kakšno tetrapak anteno.
Drugače pa če ni nekih tehničnih omejitev, raje položi kabel, boš imel višje hitrosti pa bolj zanesljivo povezavo.
http://shop.wlan-sat.com/strojnaoprema/...
Tu na forumu pravijo da so pol cenejše kitajske alternative tudi uredu (čip realtek 8187), ampak edino za alfo dam roko v ogenj Če bo preslab signal si izdelaš windsurfer ali kakšno tetrapak anteno.
Drugače pa če ni nekih tehničnih omejitev, raje položi kabel, boš imel višje hitrosti pa bolj zanesljivo povezavo.
finpol1 ::
A priporočate kak poseben ruter ali je to vseeno? Ker imam podoben problem in poskušam napeljat wireless, kjer ni možn kabla položit :( ?
kurjač ::
Pred leti sta veljala odlična ruterja Linksys WRT54GL in Buffalo WHR-HP-G54. Kaj ponujajo danes ne vem. Za 100% delovanje ne bo dovol en prenosnik z vgrajenim wi-fi-jem v tvojem stanovanju. Potrebuješ še recimo odlično zadevo AirLive WL1700USB
Zadeva ima cca 50% signala tam, kjer ga prenosnik sploh ne zazna več. Za delovanje potrebuje kar dva USB priklučka (požrešna zadeva, ki se greje), stane pa pod 30€
Zadeva ima cca 50% signala tam, kjer ga prenosnik sploh ne zazna več. Za delovanje potrebuje kar dva USB priklučka (požrešna zadeva, ki se greje), stane pa pod 30€
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kurjač ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wifi domet 1km in potrebna oprema?Oddelek: Kaj kupiti | 2941 (2538) | wini |
» | PCI ali USB mrežna kartica?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5299 (4857) | Gerhardt |
» | WiFi v stanovanjuOddelek: Pomoč in nasveti | 3971 (3415) | Frenckie |
» | Wireless od sosedaOddelek: Omrežja in internet | 3647 (3204) | mat xxl |
» | Asus 500g router in 138g mrežna kartica - prekinjanje povezaveOddelek: Omrežja in internet | 1627 (1395) | Airskull |