Forum » Operacijski sistemi » Da deluje mreža, moram stalno pingati en IP
Da deluje mreža, moram stalno pingati en IP
levaky ::
Imam en čuden problem.
Imam win2008, ki mi služi kot AD(zadeva teče kot virtualc na VMware ESXi-u). Imam pa en zanimiv problem.
Ko se server pobere, ne deluje mrežna. Če grem v lastnosti in kliknem diagnosticiraj in potem "restart network adapter", mreža začne delovati in dela nekaj minut, nakar zopet neha. Če v cmdju poženem ping -t zunajiIP in pustim da teče, potem internet in lokalna mreža deluje.
Kadar stvar ne deluje, lahko pingam subnet, v katerem je server, ne morem pa v sosednji subnet oz. v zunanji svet.
Zadeva je še bolj čudna, ker stvar dela normalno, če imam vklopljen DHCP, medtem ko preko statike noče.
Serveju med bootanjem lahko pošljem 2-3 pakete, preden odreže mrežno in neha delovati.
Na istem subnetu je še nekaj strežnikov, ki vse delujejo normalno, le ta win2008 server mi ga heca.
Je morda že kdo naletel na podobne težave? Kje bi lahko bil problem?
lp, Matej
Imam win2008, ki mi služi kot AD(zadeva teče kot virtualc na VMware ESXi-u). Imam pa en zanimiv problem.
Ko se server pobere, ne deluje mrežna. Če grem v lastnosti in kliknem diagnosticiraj in potem "restart network adapter", mreža začne delovati in dela nekaj minut, nakar zopet neha. Če v cmdju poženem ping -t zunajiIP in pustim da teče, potem internet in lokalna mreža deluje.
Kadar stvar ne deluje, lahko pingam subnet, v katerem je server, ne morem pa v sosednji subnet oz. v zunanji svet.
Zadeva je še bolj čudna, ker stvar dela normalno, če imam vklopljen DHCP, medtem ko preko statike noče.
Serveju med bootanjem lahko pošljem 2-3 pakete, preden odreže mrežno in neha delovati.
Na istem subnetu je še nekaj strežnikov, ki vse delujejo normalno, le ta win2008 server mi ga heca.
Je morda že kdo naletel na podobne težave? Kje bi lahko bil problem?
lp, Matej
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Softwer za Upravljanje in mrežaOddelek: Programska oprema | 1887 (1447) | Blisk |
» | Sestavljane home serverjaOddelek: Kaj kupiti | 9971 (8807) | Dami |
» | Oddaljeni BSODOddelek: Novice / Varnost | 5034 (2921) | PrimozR |
» | Windows Server 2008 za srednje izkušenega uporabnika? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7787 (5165) | Jst |
» | Servisni paket popravkov za Visto (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 12137 (7138) | SebaR |