» »

Errorji v Visti...

Errorji v Visti...

Nuška ::

Živjo!
Imam eno težavo.
Dve leti je Vista delovala super, dva dni nazaj pa sta se začela Mozilla pa Explorer podirat. Vsakič, ko ju odprem, se pojavi napis, da se je pojavla napaka, zaradi katere se morata zapreti. Tko da sklepam, da ni nič narobe z Mozillo ali z Explorerjem posebej, marveč z nečim globljim?
Potem vsake toliko pa tudi druga opozorila, kot npr. Mozilla Plugin container je nehal delati, Catalyst control neki je nehal delati...
8-O Potem sem šla gletat kva se dogaja tam pod System and Maintenance, Even Viewer. Ogromno errorjev. 7023,7022, 11, 7, 54,1001. Zmešal se mi bo. Ker se mi, kot osebi, ki nima pojma o teh zadevah, zdi da se to pa ne da več rešit z kakšnim brezveznim praskanjem. Niti da bi lahko to rešil kakšen lokalni šalabajzer...
Ampak bi blo pa še vseen fajn da bi jst to opravla doma. Kaj narditi?

(Med pisanjem se je Mozilla mogla zapret, tko da se oproščam za morebitne napake; sem hitela!)


(PS:Nimam pojma o stvareh, o katerih pišem!)

bluefish ::

Glede na napisano bi bila še najbolj smiselna sveža namestitev sistema. Lahko sicer rešujemo problem za problemom, vendar zna kar trajati.

Highlag ::

Mogoče kakšen check disk? za začetek?
Never trust a computer you can't throw out a window

Nuška ::

Sveža namestitev sistema? Kako se pa to naredi?
Pa check disk?

Cold1 ::

Daš DVD od Viste v enoto in izbereš namesti okna, ne spomnim pa se če tudi Vista (kot Okna 7) samodejno shrani stare uporabniške profile, programe in okensko mapo v Windows.old zatorej popreje naredi kopijo vseh svojih podatkov.

--------------------------

Še preden se lotiš ponovne namestitve pa le preglej pomnilnik in disk; v meni start vpiši "pomnilnik" in poženi "Diagnostiko pomnilnika", desno klikni na disk "C:\" izberi Lastnosti, v zavihku Orodja najdeš "Pregled Diska".

Nuška ::

Hvala =)
Mm..Glede CDja. Ko sem kupila laptop, je operacijski sistem že kao bil vključen, inštaliran pa to.
A sem tut jst dobila CD? Joj me je kar sram, ampak se ne spomnim več..

Pa še nekej. Mam vse a angleščini, kaj nej napišem v start? Oprosti, ker tolk sprašujem. :8):)

Bolf3nk ::

bo hitreje, če predaš zadevo kakšnemu sosedu ali kolegu, ki se spozna malo bolje:)

Cold1 ::

Če nisi dobila DVD-ja, imaš po vsej verjetnosti skrito obnovitveno particijo, v navodilih, ki si jih dobila poleg prenosnika si boš morala pogledati kako sprožiš proces obnovitve sistema; ta proces je po vsej verjetnosti destruktiven, preden ga poženeš si naredi kopijo vseh tvojih podatkov, ter tudi celotne mape "C:\Users" ter "C:\ProgramData".

(Če pa želiš obdržati tudi programe pa lahko tudi C:\Program Files in tudi C:\Windows je pa potrebno za uspešen prenos programov izvoziti tudi register, vsaj registrska ključa oziroma "mapi" HKLM\Software in HKCU\Software ; sicer pa dvomim, da se ti bo dalo.)

-------------------

Za diagnostiko pomnilnika v start meni vpiši "Memory" in klikni na rezultat "Memory diagnostics" (potreben bo ponovni zagon).

Za pregled trdega diska desno klikni na Disk C:\ (vidiš ga v My Computer) izberi "Properties", v okencu, ki se pojavi, klikni na zavihek "Tools", ter nato na gumb "Check now" oziroma "Verify now" (prvi/zgornji izmed treh gumbov v zavihku Tools); bo kar trajalo, da opravi.

lopov ::

Ogromno errorjev. 7023,7022, 11, 7, 54,1001. Zmešal se mi bo


Prilepi vsebino različnih logov, lahko je sistem, lahko je kakšna od komponent (racimo ram). Če nisi naredila obnovitvenih DVD ob nakupu je sedaj, ko imaš probleme to prava loterija -- lahko naredi do konca pa so zanič, lahko da sploh ne naredi. Enako z obnovitvojo s skrite particije -- če je problem s kakšno komponento gre lahko samo še na slabše. Če ima problem s kakšno komponento + je še v garanciji --> naredi backup in takoj na servis!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

Nuška ::

Našla sem DVD!! :D Se spomnim, ko sem to mogla naredit.
Bom res raje rekla sosedu, heh.
Za vse nasvete pa hvala, bom poskusla izvest diagnostiko pomnilnika. I already feel like a pro! :)

Cold1 ::

Le upoštevaj kar je rekel Lopov, kakršnikoli poskusi obnovitev ali popravil bodo v primeru, da imaš okvaro strojne opreme, povzročili zgolj in samo škodo.

Najprej test strojne opreme, če je poškodovana, potem odstrani disk iz prenosnika, ga priklopi na drug računalnik in naredi kopijo podatkov, šele potem ko boš imela varno kopijo (preveri če so datoteke pravilno skopirane, če jih lahko odpreš, če je njihova vsebina prava!) se loti poskusov popravila strojne opreme.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ponovno zažene namesto ugasne

Oddelek: Strojna oprema
406614 (3427) solatko
»

Vse je šlo v ku*fer

Oddelek: Pomoč in nasveti
283524 (1888) Saul Goodman
»

Računalnik se ne zažene - nujno

Oddelek: Pomoč in nasveti
377165 (6570) solatko
»

Poln c-disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
143863 (3643) opeter
»

Beta premagala Microsoftove strežnike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
14112168 (7184) Jst

Več podobnih tem