» »

Mobitel - Najcenejša možna naročnina

Mobitel - Najcenejša možna naročnina

«
1
2

RejZoR ::

Zanima me katera opcija je najcenejša sploh pri Mobitelu? Trenutno imam Mobi ampak mi gre mal na živce skoz kupovat kartice. Pa bi vzel najcenejšo naročnino kar je možno, tolk da se losam kartic, ampak ker ne kličem tolk veliko mi niso neki pomembni bonusi in prednosti dražjih paketov.

Gledal sem tole:
http://www.mobitel.si/paketi/druzinski-...

Je to dejansko 5,99 EUR mesečne naročnine ali ne razumem zadeve? Oz je še kaj cenejšega slučajno? Recimo tole:
http://www.mobitel.si/paketi/enotni-pak...

2,99 EUR na mesec?

Berem in berem ampak mi ni čist jasno če je temu res tako. Bi znal kdo kaj od tega potrdit oz razložit? Thx
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

harvey ::

ENOTNI - jap najcenejši za 2,99 EUR na mesec samo s tole lepoto, če bi rad kupil kakšen subvencioniran telefon tale paket tega ne omogoča. Je pa definitivno cenejši kot mobi, ki ima klice po 0,18361 €/min.

Drugače pa če imaš že koga, ki ima naročnino, da vzame DRUŽINSKI bonus in tu je naročnina 5,99 EUR/mesec in nekaj cenejši pogovori. Še najboj paradoksna je tarifa na stacionarne slo številke po 19.00 uri - 0,06259 €/min
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

bond007 ::

Ali pa če zamenjaš operaterja - Simobil in Tušmobil imata pakete brez naročnine s še bolj ugodnimi klici. Ker pa praviš, da ne kličeš veliko, potem se ti prestop drugam niti ne splača. Vzami tega za 3€ na mesec, jst imam ta paket že vrsto let (samo za moneto pri zemljiški knjigi, ko je še bila plačljiva).

RejZoR ::

Se pravi so to dejanske mesečne naročnine. Fajn.
Operaterja ne bom menjal, ker mi Mobitel odgovarja (v življenju še nisem imel ene težave s signalom oz storitvijo). Telefone si pa zadnja leta tako ali tako kupujem iz proste prodaje. Dražje ampak si vedno izberem kar meni odgovarja in ne nekaj kar je pač na voljo.

Občasno bi tud prečekiral kakšen mail in to kar vidim, da ima Mini podakovni paket, ki ima ceno 0,00042 EUR na kilobyte. Če se nisem uštel pri pretvorbi je to na uč 0,4 EUR na megabyte, kar je dost sprejemljivo za kakšen mejl sem in tja in uporabo Opere Mini brez slik in s kompresijo podatkov.

Bom verjetno vzel kar tega za 2,99. Oz bom mal premislil glede družinskega bonusa glede na to da imamo v familiji telefone z naročnino...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR ::

Neki me zanima za paketni prenos podatkov. Sej po defaultu če ne uporabljaš nobenih posebnih paketov velja ta cena:
http://www.mobitel.si/storitve/paketni-...

Cena: 0,00042 €/kB

Mini podatkovni paket vklopiš s PP na 1918 al kako že in plačuješ samo dejanske prenose in ne dobiš nobene količine prenosov v naprej.
Mal sem zmeden, ker mi je v Mobitel poslovalnici rekel drugače, pa pol nisem bil ziher al sem narobe gledal al je res tako.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

BlaY0 ::

Poglej si tudi obračunski interval za paketni prenos, da te ne bo konec meseca kap.

domenc ::

Mobitel ima brez naročnine paket SOS: SOS paket

TheHijacker ::

Enako ima Tušmobil paket brez. Pri Tušmobilu lahko tudi kreiraš skupino, mislim da do štirih uporabnikov, ki se med seboj kliče brezplačno (250 minut vsak).

Sam imam dva telefona. Mobitel SOS paket ter Tušmobil brez. Za mobitel dobim povprečno ceno na položnico 2-3€ mesečno, od Tušmobila pa sploh še nisem videl kako izgleda položnica.

Je pa res, da ima moja draga Itak paket in tako plača(m) 19€. Seveda če jo jaz kličem mi prekine in pokliče nazaj. Če ji do konca meseca zakupljenih 1000 minut zmanjka uporabiva še 250+250=500 minut preko Tušmobila.

Skupno ima cirka 22€ mesečnega stroška za mobilne pogovore. Ceneje ne gre. Ali pač?
http://www.google.si

RejZoR ::

Ja, sem potem vzel SOS paket.

@BlaY0
Obračunska enota je KB (kilobyte) kot je napisano na linku zgoraj. Mene konkretno zanima če velja tista cena na KB če ne uporabljaš nobene zakupljene kapacitete ampak uporabljaš samo PP Mini, ki nima mesečne postavke, nima zakupljene kapacitete ampak se ga plačuje direktno po kilobytih. Pač da vsaj pribljižno vem pri čem sem.
Ker če ti izračuni držijo stane 4MB prenosov okoli 2 evra. Kar se mi ne zdi pretirano za moje potrebe ampak ne bi rad misleč da je tko sem in tja gledal mejle in potem fasal račun za 40 EUR...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

amigo_no1 ::

Ja, 4 MB prenosa za 1.72 E.
0.00042 €/kB.

Edino priključno takso ti bodo zaračunali (11.87 E).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

GeForce ::

Offtopic: Mogoče kdo ve ali se da pri Tušmobilu skleniti naročnino za Brezmejnih 200 brez da jim zaupaš številko bančne kartice?

Isotropic ::

navadni itak je kar poceni

BlaY0 ::

RejZoR: Ne, jaz govorim o intervalu! Preveri v splošnih pogojih! Če se ne motim je interval pri podatkih celo 100 kB! Za pogovore vem da je 15 sekund oziroma prvo minuto je kar eno celo minuto!

amigo_no1 ::

BlaY0 ::

Model še enkrat bom ponovil... ne zanima me obračunska enota ampak obračunski interval!

commissar ::

Jaz mam predplačniški izimobil ( www.izimobil.si ).
Če ne rabiš veliko interneta je fajn in pocen. Polniš pa lahko
prek internta/SMS-ov in ti ni treba kupovat kartice.

Zdej je še ena akcija za en avto.

EDIT: Aja - izimobil gre preko mobitelovega omrežja, torej povezljivost in signal je ista kot če bi bil pri njih naročnik/prednaročnik

lp

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Mobitelov signal uporablata dodatno še izimobil, ter Debitel. In Debitel ima celo naročnine, in to kar ene najcenejših v SLO.
Je prava izbira, če iščeš najcenejši naročniški paket z pogojem signal od Mobitela. Če pa pogoj ni signal, ampak je važno da maš znamko=Mobitel, potem pa pač jebat ga:)

RejZoR ::

BlaY0 je izjavil:

Model še enkrat bom ponovil... ne zanima me obračunska enota ampak obračunski interval!


Ne vem, edino kar sem videl je postavka za strošek na kilobyte. Nobene intervalne postavke. Če lahko kdo to preveri zagotovo bi bilo fino.
Da ne bom potem za 10KB prenosov maila plačal 100KB...

@Azgard
Ja, v teoriji je tko, v realnosti pa je tko, da ko izgubi signal enega operaterja rabi par sekund, da najde drug signal.
In če se to zgodi med klicem pomeni, da ga bo prekinilo.
Mobitel ni samo znamka ampak imajo pač najboljšo pokritost.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

BlaY0 ::

Hmm, nisem našel, zgleda da je res 1 kB. Sem pa našel za GPRS gostovanje, ki pa je 100 kB. Bom še preveril za vsak slučaj. Ampak saj ni panike, tut če je 100 kB, ne bo bistvene razlike pri končnem računu.

Lonsarg ::

RejZoR je izjavil:


@Azgard
Ja, v teoriji je tko, v realnosti pa je tko, da ko izgubi signal enega operaterja rabi par sekund, da najde drug signal.
In če se to zgodi med klicem pomeni, da ga bo prekinilo.
Mobitel ni samo znamka ampak imajo pač najboljšo pokritost.


To velja za Tuš, ter T-2, pa še to za Tuš v ZELO redkih krajih, 95% uporabnikov tuša ne doživi niti enega prekinjenega klica ever.

Ampak to je zaradi šaltanja iz svojega na Mobitelovo omrežje. Debitel pa Izimobil imata pa IZKLJUČNO Mobitelov signal, torej ni tega, nimata nobenih svojih anten. Izimobil pa Debitel je kar se signala tiče ISTO kot Mobitel, v bistvu sta Izimobil in Debitel samo podaljšana roka Mobitela, posrednika za pakete, da skleneš tam namesto direkt pri Mobitelu, tudi zaslužek večji del pobere Mobitel od teh dveh.

BlaY0 ::

Fantje MVNO se reče tem "ghost" operaterjem, če se kdo hoče o tem kaj izobrazit pa poiskat...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

RejZoR ::

Še nekaj me zanima. Zaenkrat sem si naložil 3G Watchdog aplikacijo, da bom lahko sledil koliko KB pretočim preko 3G. In zadevca ima fajn opcijo, da si nastaviš quoto za mesec nakar ti odšteva. Ker vem, da 4MB znese 1,72 EUR sem si za začetek nastavil 4MB kot mesečno quoto prenosov. Tukaj pa se mal zatakne...

Kako se obračunava mesec pri teh zadevah? Od prvega v mescu do zadnjega ali od dneva ko sem sklenil ta nov paket in nato 30 dni od tega dneva? Oz ima Mobitel nek fksni datum (npr 15 v mescu).
Da vem al naj nastavim začetek mesca na 1 junij ali naj dam na dan ko sem sklenil paket ali na nek fiksni datum.

Mogoče zveni mal hecno ampak se s tem do sedaj še nisem ubadal, ker sem bil še na Mobiju, kjer teh stvari ni. Thx
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Lonsarg ::

Zaračunava se po mesecih 1.-31. A je še kdaj blo kje drugač.

ivanuscha ::

Pokliči na Mobitel rajš. Pri simobilu je od 7. do 7. v naslednjem mesecu. Sicer pa pomoje Simobilovi paketi Simpl brez naročnine posekajo vse.

Lonsarg ::

Sej to nisem na pamet rekel jaz. Pri Mobitelu sem imel obračunsko obdobje po mesecih 1-31.

RejZoR ::

Sej a na položnici/računu, ki ti ga pošljejo kaj piše od kdaj do kdaj je bil narejen obračun? Zaenkrat sem dal na prvega v mescu, pol bom pa videl kako in kaj naprej.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

zuz3k ::

če mesečno porabim 100 min pogovora

kaj se pri mobitelu splača vzet katero naročnino?
pa mislim da maš enote ne pa da plačujem nvem 6€ pa pol še dodatno.. bedarija

kakor gledam je povezani mini paket 13€ "najcenejši" :s
Life is a psychological game.

MacGyver141 ::

Zdele spet napovedujejo nove pakete, mogoče bo kaj pametenga.

gendale ::

upam da bo kak paket s 1000 enotami porabe, pol se pa to avtomatsko razdeli med klice (1 min v mobitel omrežje = 1 enota, 1 min v druga = 2 enoti), smse (1 enota = sms) in prenos podatkov (1 enota = 1MB)

cena pa nekje 12e
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

LuGi ::

Komedija :))

zuz3k ::

sam ma res slabe pakete mobitel napram konkurenci, edino đabest no

zaupanje v omrežje jih rešuje, bojo mogli kaj ukrenit če ne bomo vsi šli h konkurenci :>
Life is a psychological game.

MacGyver141 ::

V monopolu so, ne morejo gotovo delat boljših paketov.

Lonsarg ::

Mobitel ima to srečo, da je imel tako dolgo monopol da ima zdaj celo goro uporabnikov, ki zelo malo gledajo na ceno in jih lahko obira. Taki uporabniki preprosto ne menjajo sami od sebe.
Sem pa jaz par takih uporabnikov spravil na konkurenco, ko sem jim vse razložil pa celo skupaj šel paket sklepat.

MacGyver141 ::

šernk ::

Mobitel ima to srečo, da je imel tako dolgo monopol da ima zdaj celo goro uporabnikov, ki zelo malo gledajo na ceno in jih lahko obira. Taki uporabniki preprosto ne menjajo sami od sebe.


ne ima to srečo, da je precej ljudi šlo na simobil za cca 2 meseca testirat in se zaradi problemov vrnila nazaj na mobitel. tistih par evrov razlike stabilnost omrežja in niti enih problemov povezanih neposredno z mobitelom zadnjih 13 let pač odtehta svoje.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

St235 ::

Ne vem zakaj potem mobitelov tržni delež počasi pada, medtem ko ostalim (tuš, simobil) raste.
http://xn--trni-dele-wcch.mobilna-telef...

iz 70% leta 2005 na dobrih 50% 2012. Ravnmo tako jim pada absolutno število uporabnikov. Bo že neka jan tem, da so vsi ti problemi ostalih bolj kot ne nabijanje tja v tri dni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Lonsarg ::

Ni nujno nabijanje, sam določeni so pač glasni, čeprav so v manjšini. Takih, ki živijo na področjih, kjer skoraj rabijo Mobitelov signal je namreč zelo zelo malo.

tomaz- ::

šernk je izjavil:

Mobitel ima to srečo, da je imel tako dolgo monopol da ima zdaj celo goro uporabnikov, ki zelo malo gledajo na ceno in jih lahko obira. Taki uporabniki preprosto ne menjajo sami od sebe.


ne ima to srečo, da je precej ljudi šlo na simobil za cca 2 meseca testirat in se zaradi problemov vrnila nazaj na mobitel. tistih par evrov razlike stabilnost omrežja in niti enih problemov povezanih neposredno z mobitelom zadnjih 13 let pač odtehta svoje.


Šernk, daj se no malce umiri... Mobitel že zdavnaj nima več primata pri pokritosti omrežja. Edina karta, na katero še lahko igra, so uporabniki, ki so tako socialno "zavrti", da mislijo, da jih bo konec, če bodo morali it na šalter menjat operaterja.. Jebiga, vsak izgovor je ( očitno) ok...

šernk ::

Mobitel že zdavnaj nima več primata pri pokritosti omrežja.


mogoče ne v pokritosti prebivalstva, vsekakor pa ga ima še vedno v pokritosti ozemlja (kar mi je mnogo bolj pomembno kot pa 3G omrežje). In če misliš da sem socialno zavrt in je to le izgovor pač naj tako bo. Kako si razlagaš pa 13 let odličnih izkušenj pa ne vem, ampak meni slednje pomeni več kot pa 20 prišparanih evrov letno, ki jih potem tako ali tako drugje zapraviš.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

ahac ::

Ja, veliko ljudi nujno rabi signal v neki zahojeni dolini, kjer nihče ne živi in kjer se sami tudi nikoli ne bodo nahajal in so to pripravljeni tudi plačat.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

RejZoR ::

Lonsarg je izjavil:

Mobitel ima to srečo, da je imel tako dolgo monopol da ima zdaj celo goro uporabnikov, ki zelo malo gledajo na ceno in jih lahko obira. Taki uporabniki preprosto ne menjajo sami od sebe.
Sem pa jaz par takih uporabnikov spravil na konkurenco, ko sem jim vse razložil pa celo skupaj šel paket sklepat.


Ne vem zakaj bi šel stran od Mobitela, če mi ponuja odlično storitev (za recimo moje potrebe). Nad cenam se pa tud ne morem pritoževat. Pri mobitelu sem pomoje ene 12 let in v vsem času nisem niti 1x naletel na situacijo, ko telefon ne bi imel signala oz da bi mi zvok prekinjal med pogovorom. Kar za Simobil v svojem času ne bi mogu trdit. Zdej se je baje močno izboljšala situacija čeprav sem in tja še vedno slišim situacije, kjer prekinja. Ampak je tega bistveno manj. Praktično odkar so šli v posteljo z Vodafone.

Prej sem imel Mobi paket, ki mi je čist zadoščal, na živce mi je šlo edino stalno kupovanje kartic in polnjenja računa. Zdej pa pač dobim položnico, ki se plača skupaj z vsemi ostalimi. Tko da se ne obremenjujem če grem v tujino al pa če grem kam na pot, da bom imel dost denarja gor če bom slučajno telefon nujno rabil za daljši klic al pa kaj podobnega. Nimam pa zarad tega dodatnih mesečnih stroškov.
Tko da ko potegnem črto, za moj primer, super zadeva. Skor ne bi moralo bit bolje imo.
Če pa bi plačeval po 20+ EUR mesečno pa bi verjetno bolj razmišljal. Zaenkrat mi ni treba.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Lonsarg ::

Obnova tega kar si napisal RajZoR je to, da ti Mobitel preizkušeno dela, druge pač še nisi probal. Ker pa ti računica pravi, da bi zelo malo prišparal se ti za ta majhne znesek ne splača ubadati z menjavanjem, kar vključuje tudi probo enega drugega omrežja, oziroma dobit informacije o tem(kar je res dosti težko, ker ljudje grejo na forum pisat, če kej ne dela in ne takrat, ko vse normalno dela) In to je čisto razumljiv razlog, ampak taki pokrijete samo nek del Mobitelovih uporabnikov.

Ampak stvar je taka, da velik del ljudi, ki so na mobitelu takih, ki so starejši od 31 let(ni džabesta, ki je samo nekaj malega dražji od konkurence v primeru da imaš zadosti 100MB) in plačujejo zadosti, da bi pri konkurenci plačali do 3 KRAT manj. Pri takih ljudeh pa malce težje požreš to, da so jim denarne razlike tako majhne, da se jim tako kot tebi "ne splača ubadati".

Te 3 starši(en moj dva od punce), ki zdaj plačujejo manj so imeli naslednje razloge za nemenjavo in se mi zdi da enaki razlogi veljajo za večino starejše populacije, ki je na Mobitelu:
- dvomijo, ali pa so celo prepričani, da sploh kak drug operater razen Mobitela deluje zanesljivo
- sam postopek menjave pomeni pozanimati se o ponudbi na področju telefonije in jim je prevelik zalogaj
- niti ne vejo, da se dobi tako bistveno ceneje drugje, najbrž so navajeni na normalne razlike v cenah, ki so pri večini storitev tam 1 : 1,2 in ne kar 1 : 3

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

zuz3k ::

St235 je izjavil:

Ne vem zakaj potem mobitelov tržni delež počasi pada, medtem ko ostalim (tuš, simobil) raste.
http://xn--trni-dele-wcch.mobilna-telef...


ker ma simobil in ostali bolj ugodne pakete


če ne bo mobitel kaj ukrenil bo samo zgubljal stranke
Life is a psychological game.

MacGyver141 ::

Sej gotov ni kriv mobitel, da ima drage pakete. Men se zdi da ga tudi varstvo proti konkurenci malo blokira, ker imajo največ uporabnikov.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Če Mobitel poceni za 10%, dvomim da bo imel za 10% več tržnega deleža, da bi pokril izgubo zaradi pocenitve, enostavno ni računice.

Se pa Mobitelu splača delati nove ugodnejše pakete, torej da stari naročniki še naprej več plačujejo. To pa je v bistvu Mobitel že naredil, tako z petko pri Džabest, kot z paketi Povezani, ki jih je par dni nazaj dal ven, ki so pravzaprav dvakrat bolj ugodni kot njegova prejšna ponudba. Konkurenca le deluje, sam Simobil ni bil dovolj, je moral še Tuš priti za pravo konkurenco.

RejZoR ::

Ne da se mi ne splača ubadat, zakaj bi šel spreminjat če sem zadovoljen, ker vse enostavno deluje? Da pa bi imel ne vem kakšne naročnine zaradi telefonov mi je pa tud brezveze. Ko rabim telefon kupim takega, ki ga hočem pa čaw. Ne da sem pol vezan na neke pakete in telefone in ne vem kaj še vse.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

ahac ::

Ne da se mi ne splača ubadat, zakaj bi šel spreminjat če sem zadovoljen, ker vse enostavno deluje?

Večina spremeni operaterji zato, da potem manj plačajo.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

jerry2 ::

Jaz ga bom jutri spremenil tudi zato, ker moj telefon HTC One X na Mobitelu ne deluje, a Mobitel trdi da je kriva HTC. Na Tušmobilu deluje, ker ga od danes tudi prodajajo. Poleg tega bom imel za enak denar neomenejo SMS sporočil, 400 minut pogovorov v katerokoli omrežje in 2Gb podatkov. Na Mobitelu sem imel 100 MB podatkov, 50 SMS sporočil, 111 minut v stacionarno omrežje in 111 v mobitelovo ter 11 v druga omrežja.

Vsak naj se zase odloči, sem bil tudi sam pri Mobitelu od začetka, ampak vsakega natega je enkrat dovolj. Da so edini operater, ki ne zmore porihtati svojih SIM kartic v času "preden bodo sami prodajali HTC ONE telefone" kot so rekli, mi je pa dovolj.
tom & jerry

jizzer ::

Mene pa zanima za stara dva, ker se non stop bunita, da je tolko totega telefona za plačat. Kaj bi se jima najbolj splačalo vzet? Mobipaket odpade ker ne mislita si kartic kupovat so kake pametne opcije? Enotni paket sem gledal da pride 3€ na mesec. Torej plačaš 3€+kolko minut se pogovarjaš(po ceniku na njihovi strani) al kak?

ahac ::

Enotni paket: 3€ na mesec + 13 centov na minuto.
bob: 4 cente na minuto, brez naročnine.
Samo tko... za primerjavo. ;)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri mobilni operater je najboljši v sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10327583 (13013) Jerry000
»

Tušmobil DA/NE? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
16527388 (17003) Reycis
»

Tušmobil paketi vs. Mobitel (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5811496 (8850) Lonsarg
»

Mobitel bo podražil in spremenil naročniške pakete (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
22460763 (52890) nekikr
»

Tretji operater mobilne telefonije: Tuš mobil

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
4710503 (5142) neres

Več podobnih tem