Forum » Pomoč in nasveti » win7: ipv6 dela iz prve, ipv4 nikakor
win7: ipv6 dela iz prve, ipv4 nikakor
pegasus ::
Mašino sem sestavil doma, poinštaliral win7, v domači mreži se je lepo spravil online preko obeh protokolov, zloadal updejte itd. Sedaj sem mašino prinesel na njeno končno lokacijo, v podobno dual stack okolje in jo priklopil. IPv6 dela krasno iz prve, IPv4 mašina dobi vse od dhcpja ok (ip, gw, dns), a vse ipv4 povezave v svet timeoutajo. Poskusil sem že izklopiti firewall, a brez razlike.
Mi lahko nekdo razsvetli vso silno inteligenco win7 pri hendlanju mrežnih konekcij? Vidim da se je odločil, da je ta nova mreža sedaj "home network 2", a očitno nekje manjka še neka kljukica, ki bi dejansko omogočila tudi promet po tej mreži. Any ideas?
tl;dr
Linux user hoče prepričat winse, naj se za božjo voljo blagovolijo spravit na internet preko legacy ipv4 protokola ...
Mi lahko nekdo razsvetli vso silno inteligenco win7 pri hendlanju mrežnih konekcij? Vidim da se je odločil, da je ta nova mreža sedaj "home network 2", a očitno nekje manjka še neka kljukica, ki bi dejansko omogočila tudi promet po tej mreži. Any ideas?
tl;dr
Linux user hoče prepričat winse, naj se za božjo voljo blagovolijo spravit na internet preko legacy ipv4 protokola ...
ender ::
A pingaš lahko na internet? Kaj se zgodi, če poizkusiš vzpostavit kakšno povezavo z NetCatom?
Drugače tisto, ko te Win7 vpraša kakšen tip povezave je (domače/službeno/javno omrežje), vpliva samo na povezave na računalnik (javno omrežje zapre vse porte, druga dva pa ne).
Drugače tisto, ko te Win7 vpraša kakšen tip povezave je (domače/službeno/javno omrežje), vpliva samo na povezave na računalnik (javno omrežje zapre vse porte, druga dva pa ne).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IPv6 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 92748 (10763) | Klemen86 |
» | OŠO Optika IPv6Oddelek: Omrežja in internet | 3568 (2199) | Bakunin |
» | IPV6 pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 2843 (2707) | SeMiNeSanja |
» | Jutri svetovni dan IPv6 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17558 (14554) | Spock83 |
» | network disovery na ipv6 / ipv4 omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 1862 (1705) | Lonsarg |