» »

win7: ipv6 dela iz prve, ipv4 nikakor

win7: ipv6 dela iz prve, ipv4 nikakor

pegasus ::

Mašino sem sestavil doma, poinštaliral win7, v domači mreži se je lepo spravil online preko obeh protokolov, zloadal updejte itd. Sedaj sem mašino prinesel na njeno končno lokacijo, v podobno dual stack okolje in jo priklopil. IPv6 dela krasno iz prve, IPv4 mašina dobi vse od dhcpja ok (ip, gw, dns), a vse ipv4 povezave v svet timeoutajo. Poskusil sem že izklopiti firewall, a brez razlike.
Mi lahko nekdo razsvetli vso silno inteligenco win7 pri hendlanju mrežnih konekcij? Vidim da se je odločil, da je ta nova mreža sedaj "home network 2", a očitno nekje manjka še neka kljukica, ki bi dejansko omogočila tudi promet po tej mreži. Any ideas?

tl;dr
Linux user hoče prepričat winse, naj se za božjo voljo blagovolijo spravit na internet preko legacy ipv4 protokola ...

ender ::

A pingaš lahko na internet? Kaj se zgodi, če poizkusiš vzpostavit kakšno povezavo z NetCatom?

Drugače tisto, ko te Win7 vpraša kakšen tip povezave je (domače/službeno/javno omrežje), vpliva samo na povezave na računalnik (javno omrežje zapre vse porte, druga dva pa ne).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IPv6 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
36392748 (10763) Klemen86
»

OŠO Optika IPv6

Oddelek: Omrežja in internet
343568 (2199) Bakunin
»