Forum » Loža » Potapljanje na dah
Potapljanje na dah
martincek1 ::
Potapljanje je kul, predvsem na dah, ko enkrat bolje osvojiš tehniko. Ampak zavedat se morš pravila: Ko ti telo sporoči, da moraš ven, moraš iti ven! Razen če hočeš malo dlje noter ostati..
http://www.h2oteam.com
http://www.h2oteam.com
rdecaluc ::
Bolečino se da še mal ignorerat.. ampak ko refleks zagrab xP.
Mi ni nikakor jasno kako lahko folk več minut zdrži pod vodo.. še posebno ob telesnem naporu!
Mi ni nikakor jasno kako lahko folk več minut zdrži pod vodo.. še posebno ob telesnem naporu!
Est modus in rebus. ,typos
softić ::
martincek1 je izjavil:
Pri prvem opozorilu, ne zadnjem.
Lahko z razlago..mi ni čist jasno kdaj je prvo opozorilo.
Bellatrix ::
Nek moj prjatu je zdrzal pod vodo 15 min.
... potem je končal v kliničnem centru (ni hec)
... potem je končal v kliničnem centru (ni hec)
People are quick to judge and slow to correct themselves.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bellatrix ()
martincek1 ::
martincek1 je izjavil:
Pri prvem opozorilu, ne zadnjem.
Lahko z razlago..mi ni čist jasno kdaj je prvo opozorilo.
Potopiš se v vodo, recimo na globino 10m in gledaš za ribami... ko ti telo sporoči, da je zraka zmanjkalo in boš moral počasi zajeti sapo, je treba "na vrh". Nekateri namreč ostanejo "še malo", ker mislijo da telo lahko zdrži in se bo že še kakšen mg zraka našel. Kdaj zdrži, kdaj pač ne.
Tarzan ::
Jeba je, ker si lahko malo bolj globoko spodaj in preveč noriš proti površju. Ni pametno podirati rekordov in pač zajemati sapo na čim bolj kratko obdobje. Velik problem je tudi ko zajameš sapo kot budala in si do roba nafilaš pljuča, potem pa začneš spuščat zrak, še preden si na površju, češ, sej ko ven pridem pa samo še vdihnem, pa bo...
S pametjo se je treba potapljat, če ne se lahko hitro zgodi, da pride do kake težave. Svoj čas sem ob počasnem plavanju zdržal malenkost nad minuto brez sape pod vodo, zdaj bi verjetno hlastal za zrakom že po dobre pol minute :). Vaja dela mojstra. Najprej dajte zadrževati dih samo po par sekund, potem pa dlje, se prav lepo lahko naštudira, kdaj telo zahteva novo dozo zraka in kot so nekateri že omenili, ko se to zgodi, takoj na površje. Vedno pa mora človek imeti v mislih, da če greš v globino, boš moral z rezervo v pljučih priti še ven, takrat se ti bo po vsej verjetnosti še bolj mudilo, kar je lahko usodno.
Bi bilo dobro, da bi kak inštruktor potapljanja kakšno rekel, mogoče bo komu pomagal, da se bo s pametjo potapljal. :)
S pametjo se je treba potapljat, če ne se lahko hitro zgodi, da pride do kake težave. Svoj čas sem ob počasnem plavanju zdržal malenkost nad minuto brez sape pod vodo, zdaj bi verjetno hlastal za zrakom že po dobre pol minute :). Vaja dela mojstra. Najprej dajte zadrževati dih samo po par sekund, potem pa dlje, se prav lepo lahko naštudira, kdaj telo zahteva novo dozo zraka in kot so nekateri že omenili, ko se to zgodi, takoj na površje. Vedno pa mora človek imeti v mislih, da če greš v globino, boš moral z rezervo v pljučih priti še ven, takrat se ti bo po vsej verjetnosti še bolj mudilo, kar je lahko usodno.
Bi bilo dobro, da bi kak inštruktor potapljanja kakšno rekel, mogoče bo komu pomagal, da se bo s pametjo potapljal. :)
Tear_DR0P ::
za začetek je treba veliko treninga, kakšnih aerobnih vaj, planinarjenja in podobno, pa tudi redno potapljanje, da se ti telo razvije, tako pljuča kot mišice.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dihanje iz navadne plastenke (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14970 (13403) | St235 |
» | Potapljanje na 2mOddelek: Loža | 7266 (6073) | JanK |
» | PotapljanjeOddelek: Loža | 7697 (6392) | perci |
» | [počitnice] Hrvaška - potapljanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7950 (6981) | perci |
» | Tekočinsko dihanje (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 7736 (6197) | ali3n |