» »

Racunalnik se ne zbudi

Racunalnik se ne zbudi

Splash ::

1. Ko prizgem racunalnik ni slike na njem(monitor je v stand by mode), ceprav disk zacne nekaj mleti.

2. Racunalnik je star 4 leta in ni namenjen za zahtevne programe.
Konfiguracija:
p2 350
plata epox
2* 64pc100 SDRAM
voodoo3 2000
disk IBM 6G

3. Probal sem naslednje:zagnal z drugim diskom,zagnal z drugo graficno, zagnal z po eno ploscico RAMa. Nic od tega ni delalo. Kot vse kaze je nekaj narobe z plato ali procesorjem.

Ma kdo kake ideje kak vidit ce je crknu proc al plata:)?

Zavo ::

RESETIRAJ MOTHERBOARD!

To napraviš z jumperjem (jahačem), kje pa je na tvoji plati ne vem. Poglej v knjižico, ali pa enostavno malo probavaj po plati!
Zgleda tako, da ima letvica na plati tri pine, jumper pa je zajahan čez dve, vzami ga dol, prestavi na ostali dve in prestavi nazaj!

LP,
Zavo

Splash ::

Sem že resetiral bios pa ni pomagalo. V bistvu vse lucke gorijo in ventilatorji delajo. Dal sem RAME ven in zacne piskat. Dal sem proc ven in ni nič piskalo. Help?

dirtyh ::

Mam isti problem , so mi kao rekli, da je šel najbrz adapter (imam celerona pa abitovo plato) in to zamenjam pa nič spremembe. Ko sem ga pa imel na servisu ali kao servis je pa reku , da je plata ok pa procesor tud problem je pa cist identicen tvojemu8-O

Ne vem al noben ni imel tega problema al kaj????
I know what you're thinking: "Did he fire six shots, or only five?" Well, to tell you the truth in all this excitement, I've kinda lost track myself. But, being this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" Well, do ya punk?
- Harry Callahan

nicjasno ::

Meni so se podobne stvari danes dogajale, ko sn vgradil novo plato pa procesor.

Probaj zagnat racunalnik samo z graficno kartico, procesorjem, rami in diskom. Ce se ti nebo zbudil probaj s kako staro/drugo graficno. Ponavadi je kak konflikt v hardwaru kriv za to.

Se en vzrok je lahko, da se rami in plata ne razumeta. Se mi je tudi ze zgodilo.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

Ne bos verjel uspelo mi je bios zalaufat :D . na servisu mi je reku da je kriv adapter in ker ga ni imel sam enega podobnega dobil od enga in pol ga not vstavim pa nic boljse. V glavnem trik je bil da sedaj lahko delam le na 1,3 V in pri tej voltaži mi je vzgal. Sedaj moram se pogruntat kako ga vsaj do 1,5 V spravit (imam ga sedaj v economic stanju:D .) V glavnem probaj ce se da spremenit nastavitve na matični plošči.
I know what you're thinking: "Did he fire six shots, or only five?" Well, to tell you the truth in all this excitement, I've kinda lost track myself. But, being this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" Well, do ya punk?
- Harry Callahan

Še to sem pozabil povedat da mi je delal s starim in da je bilo vse OK.

Good luck
- Harry Callahan

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Črn zaslon ob prižigu računalnika

Oddelek: Strojna oprema
312470 (1717) btzajla
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska

Oddelek: Strojna oprema
355032 (3160) Riff
»

Težave pri na novo sestavljenem računalniku.

Oddelek: Pomoč in nasveti
492003 (1466) Dominik91
»

nov računalnik crknu

171654 (1140) Šimpanz
»

Zagon računalnika, ekran se ne prižge

4312261 (11648) k0lar

Več podobnih tem