» »

Mi gremo pa ... v Bolgarijo

Mi gremo pa ... v Bolgarijo

1
2
»

roscha ::

Ker do Bolgarije(al pa Grčije) je kr daleč dab se z avtom fural. Na hrvaško obalo pa si v 5tih urah. xD


Wow. Tko hitr? Še sedem ur zraven pa si iz Kranja do Ohrida (no v bistvu sva šla kontra). Lepih 1200km. Preizkušeno pred dvemi leti, prevozil v enem šusu.. Do Grčije pa od tam več veliko, tako da ne jamrat. Med potjo je marsikaj za videt, tako da po moje bi do Grčije rabil ene 4-5 dni, najmanj (da bi si lahko spoh kaj ogledal!) drugače pa res avion.

Je pa povsem odvisno kaj želiš od dopusta. Pogledat še vse znamenitosti in "znamenitosti" na poti do cilja, ali samo čim hitreje in čim ceneje prit na končno destinacijo, se počit pod palmo in 14 dni cuzat mlačen pir.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roscha ()

Ice-Heki ::

Uuu, ste se pa razpisali. Hvala za vse uporabne nasvete! Za avto bomo začeli gledati, pa upam, da najdemo kaj uporabnega. Če kdo pozna koga, ki prodaja kaj od omenjenih vozil nas pa lahko kontaktira in pridemo pogledat.

jalovec09 je izjavil:

Spet se bodo začele take teme po forumih, kriza je tu, zaposlitve se nove ne dobi zlahka, rednih plač ni....ampak večina bo vseeno šla na dopust.

Ne vem no... mi bomo za tole pot delali 2, 3 mesece. Pač vsak ima nekaj denarja, ki ga lahko "zapravi" in mi smo se odločili, da ga letos spet podobno kot lani - da gremo malo pogledati tuje dežele, pri tem pa poskusiti živeti čimceneje. Lansko leto nam je tako uspelo preživeti zahodno Evropo s 400-500 € skupaj z vožnjo (ki je predstavljala 2/5 cene potovanja). Ogledali smo si par mest (Pariz, Nice, Lyon), pa še na morju smo bili :)

Dejstvo je, da gremo tja zato, da bomo kaj videli, ne zato, da bi prišli do morja in tam ležali 14 dni. To bomo še lahko. Je sicer res, da na poti bi se parkrat ustavili ob morju, mogoče tudi "počili" kakšen dan, sicer pa bi rajši videli način življenja domačinov, šli v kakšne gore, ipd.

St235 je izjavil:

Potem jo vsaj 1000km nerdit pri nas da boš videl kako gre. Tak road trip (mi jih mamo že precej za sabo) so evdno dogodivščina. Sam ne si postavit preveč ciljev postavit. Pač go with a flow. In pa glej da ste z vsemi potniki na jasnem, da je to v prvi vrsti avantura in nikakor ne turističen aranžma. Ker ni hujšega kot ostat s crknjenim avtom v sredi noči v romunskih gorah s tečno babo, ki ti nabija, da se to, če bi šli z agencijo ne more zgodit.

Vsi vemo, da je to avantura. Če nam slučajno med potjo ukradejo avto (kar je skoraj najhujši scenarij) smo pač vsi zgubili avto in bomo pač skupaj probali poiskati rešitev kako naprej (verjetno na vlak in domov).

V naslednjem tednu bomo naredili "malce" bolj podroben plan, kje bi se ustavljali, prespali, itd. tako da bomo vsaj približno vedeli kje se bomo nahajali. Če ima kdo še kakšen nasvet, kaj si je vredno ogledati - se priporočam.

jype ::

Ice-Heki> Če ima kdo še kakšen nasvet, kaj si je vredno ogledati - se priporočam.

Hm, jaz sem (s pomočjo sestre od sošolke od dekleta, ki je diplomirana zgodovinarka in arheologinja) dobil nekega vodiča, ki je v dolini kraljev znal v ruščini razložit ogromno o tem kdo je tam živel, kaj se je dogajalo po tem ko so izumrli in razkazati tudi grobnice, ki so zaprte za javnost (šli smo samo trije in vsi trije smo med običajnimi turisti očitno pokazali preveč zanimanja). Reč je impresivna še posebej če dobro poznaš zgodovino kultur pred vzponom antične Grčije (Tračani predstavljajo eno najbogatejših kultur pozne železne dobe in so tisto ljudstvo, ki naseljuje mesto Troja v Iliadi).



220 tonski sarkofag iz enega kosa granita, prinešenega od zelo daleč (nikjer blizu ni granita, tla so apnenčasta). Pokrov tehta 40 ton.

Pa jamo Magura sem tudi pozabil omenit, ogromna je:



To je pa trdnava pri Belogradčiku:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

fosil ::

Sicer je že kar precej let odkar sem bil v Romuniji, ampak glavne atrakcije se verjetno niso spremenile.
Prva stvar, ki bi jo vsekakor priporočal je grad Peles. Zelo razkošen in fantastično ohranjen. Zunaj in znotraj. Res se splača pogledat klik , klik
 Peles

Peles


Skoraj obvezna stvar je tudi grad grofa Drakule. Sicer precej skomercializirana zadeva, ampak skorajda ne moreš it v Romunijo, ne da bi ga šel pogledat :) klik
Za pogledat bi bila tudi Bukarešta s Ceausescujevimi megalomanskimi projekti.
Ob morju pa bo verjetno najbolj zanimiva Mamaia (poimenoval so jo po Miamiju :), s slavno plažo kjer imaš na eni strani morje na drugi strani pa sladkovodno jezero.
Zanimiva je tudi delta Donave, ki je pod unescovo zaščito in kamor greš lahko na izlet z ladjico.
Kakšno idejo ti da pa morda še Unsecov seznam
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

nokaut240 ::

Pa je kaj luštnih bab v Bolgariji, mislm je veliko turistk tam ? :)

Ice-Heki ::

Evo, kupili avto - Hyundai H-100 (kombi - tovorno vozilo). Naredili načrt poti (v katerih krajih se MORAMO ustaviti in obiskati ZNANCE, ostale stvari bomo prepustili naključju). Sporočim kako je bilo, ko pridem nazaj :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ice-Heki ()

dzinks63 ::

Ta kombi je zanimiv, predvsem zaradi zelo kratke prve prestave, na ravnini kamot spelješ z drugo. Za kombi zelo živahna reč, poraba okoli 8l/100km, gre 130km/h brez mučenja (končna po števcu 160km/h), pazi le kakšne so gume na njemu, z trdimi ali ostarelimi je vožnja po mokri cesti zelo drseča in celo malo nevarna saj ima zelo hiter prag zdrsnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

Ice-Heki ::

Preživeli. Naredili smo kar lep krog - čez Madžarsko, Romunijo, Bolgarijo, Makedonijo, Albanijo, Črno Goro in Hrvaško. Okrog 5500km. Za bencin smo dali malo manj kot 600 €, samo smo ga na Madžarskem zaradi plačevanja z evri drago preplačali (lahko bi prihranili cca. 100 €). Ceste v Bolgariji so super napram cestam v Romuniji (kjer nisem videl enega mosta, ki bi bil cel - vedno je čez most samo en vozni pas, drugi je v delu in ponavadi to predstavlja luknjo višine 1m ali več). Kombi je zdržal - edino auspuh smo morali popraviti (15€ pri lokalnem mehaniku).
Za celotno potovanje (20 dni) je vsak porabil okrog 450€.

fosil ::

A to je vse kar imaš za povedat? :P
Dej mal več napiš o poti in kaj vse ste si pogledal.
Tako je!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iscem avto do 2500€

Oddelek: Na cesti
317151 (6443) IvoJan
»

Nakup prvega rabljenga avtomobila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10020585 (16559) vorantz
»

Rabljena neupadljiva raketa(hiter avto) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
20048663 (38914) MKC00

Prvi avto (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
23760574 (57629) Castiel
»

Avto za manjše pare

Oddelek: Na cesti
364400 (3185) chucki

Več podobnih tem