Forum » Operacijski sistemi » Bootmgr is missing - zagon računalnika
Bootmgr is missing - zagon računalnika
drejc87 ::
Pozdravljeni!
Prišel sem do težave ko sem formatiral prenosnik na katerem je bil windows Xp. Ob ponovni namestitvi pa ko zaženem PC se pojavi sporočilo "BOOTMGR is missing Press Ctrl+Alt+Delete to restart" in ne morem več zagnati (bootat) z CD-ja od Win. Xp.
Za pomoč se že v naprej zahvaljujem.
Prišel sem do težave ko sem formatiral prenosnik na katerem je bil windows Xp. Ob ponovni namestitvi pa ko zaženem PC se pojavi sporočilo "BOOTMGR is missing Press Ctrl+Alt+Delete to restart" in ne morem več zagnati (bootat) z CD-ja od Win. Xp.
Za pomoč se že v naprej zahvaljujem.
Icematxyz ::
Nimaš v BIOS-u nastavljeno, da ti naj najprej "zažene" CD/DVD enoto.
Določeni (prenosni) računalniki/matične plošče imajo tudi na voljo možnost, da takoj po zagonu računalnika uporabnik pritisne določeno tipko na tipkovnici in se mu prikaže izbirnik, katero napravo želi "zagnati" najprej.
Določeni (prenosni) računalniki/matične plošče imajo tudi na voljo možnost, da takoj po zagonu računalnika uporabnik pritisne določeno tipko na tipkovnici in se mu prikaže izbirnik, katero napravo želi "zagnati" najprej.
Pozabil sem omeniti, da imam v Biosu vse nastavljeno. Sem dal, da se prvo zažene cd. Problem je tudi v tem, da sem probal z visto in je šlo naložit, vendar se je pri cca. 40% ustavilo in sem moral znova zagnat rač., enako je bilo, če sem probal naložiti windows 7.
Probal sem tudi z ukazom v command propmtu bootrec /fixboot.
Enostavno ne najdem rešitve, probal sem z googlom in tudi nič uporabnega.
Probal sem menjat tudi disk v prenosniku in je stvar enaka. Na tem drugem disku so bili celo nameščeni windowsi in vse, vendar je zadeva bila ista.
Probal sem tudi z ukazom v command propmtu bootrec /fixboot.
Enostavno ne najdem rešitve, probal sem z googlom in tudi nič uporabnega.
Probal sem menjat tudi disk v prenosniku in je stvar enaka. Na tem drugem disku so bili celo nameščeni windowsi in vse, vendar je zadeva bila ista.
V Biosu sploh ni te nastavitve. Sicer pa gre za Asus prenosnik z Turion64 procesorjem, star 4 leta.
solatko ::
Vsak bios ima nastavitve za sata ali IDE morda je native ali kaj podobnega, poglej pod nastavitvijo diskov.
Delo krepa človeka
Icematxyz ::
Morda pa je okvarjena optična enota? Plošček uporabljaš vedno enak?
Poskusi namestiti OS s pomočjo USB ključa, če tvoj prenosnik podpira "zagon" z USB ključa. Poskusi UNetbootin in namesti Ubuntu ali pa izdelaj namestitveni USB ključ z Windows OS (vodiči so na spletu in tudi na slo-tech bi se verjetno kaj našlo).
Poskusi namestiti OS s pomočjo USB ključa, če tvoj prenosnik podpira "zagon" z USB ključa. Poskusi UNetbootin in namesti Ubuntu ali pa izdelaj namestitveni USB ključ z Windows OS (vodiči so na spletu in tudi na slo-tech bi se verjetno kaj našlo).
Ploščke sem menjal, probal sem tudi z licenčno visto ...
Probal sem 4 različne cdje WIN XPja in se nobeden niti ni hotel zagnati, tudi na drugem računalniku ne. Vista in Windows 7 pa sta se zagnala, že tu mi nekaj ne štima...
Probal sem 4 različne cdje WIN XPja in se nobeden niti ni hotel zagnati, tudi na drugem računalniku ne. Vista in Windows 7 pa sta se zagnala, že tu mi nekaj ne štima...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: drejc87 ()
solatko ::
Poglej v user manual, kje se nastavi enote. Bios-i so različni in se vsak nastavlja malo drugače. Ker pač nimam na vpogled tvojega, ti ne morem točno povedat, kaj premakni, ti pa piše v navodilih (verjetno so tudi na CD-ju, če si ga dobil zraven, drugače pa na netu, na strani tvojega računalnika.
Delo krepa človeka
Smo že uredili zadevo, skratka napaka je bila, ker je bil RAM crknjen. Zato niso delovali vsi cdji katere smo probali.
Lp
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IDE master / SATA slaveOddelek: Strojna oprema | 3097 (1411) | Duhec |
» | Acer TravelMate 5320 - problem pri nalaganju windowsovOddelek: Operacijski sistemi | 1001 (957) | neznanovski |
» | nalaganje xpOddelek: Pomoč in nasveti | 2096 (1661) | fosil |
» | Trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3498 (2725) | Voluharr |
» | HP ProBook 4710s ( nx631ea ) (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12007 (7273) | stumf |