» »

Kopiranje datoteke z notepadom

Kopiranje datoteke z notepadom

gregor_m ::

Danes sem prišel na idejo, da bi kopiral določeno datoteko z notepadom (pač bilo mi je dolgčas).
Torej odločil sem se za slikovno datoteko, recimo avto.jpg in jo odprl z notepadom. Nato sem vsebino, ki jo je odprl notepad kopiral v prazno .txt datoteko in jo shranil kot avto.jpg.

Novo ustvarjeno datoteko Windows Viewer odpre, toda slike ne prikaže. Preveril sem velikost obeh datotek in se popolnoma ujemata.

Glede na to, da sem kopiral vse znake iz prve slike, se mi poraja vprašanje čemu druga datoteka ni enaka prvi?

logout ::

Da ugotoviš, v čem se datoteki razlikujeta, lahko uporabiš kakšen namenski program, npr. WinDiff ali kaj podobnega.

L.p., Kloko

misek ::

Notepad vse NUL znake (0x00) zamenja s presledkom (0x20). To pa zato, ker ne zna delati z binarnimi datotekami.

gregor_m ::

misek je izjavil:

Notepad vse NUL znake (0x00) zamenja s presledkom (0x20). To pa zato, ker ne zna delati z binarnimi datotekami.

Ja verjetno bo to vzrok, da datoteki nista isti. Sem šel nato še z WinDiff preverit in so v novi datoteki dodani presledki, ki jih v originalu ni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

program za pomoč pri tiskanju 200+pdf dokumentov

Oddelek: Pomoč in nasveti
252339 (1391) HotBurek
»

Windows bo znal pravilno brati Linuxove besedilne datoteke

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
4818236 (14985) rokp
»

odpiranje neznanih tekstovnih datotek

Oddelek: Programiranje
121533 (1073) one too many
»

[C] težava z binarnimi datotekami

Oddelek: Programiranje
91368 (1202) darkkk
»

Kako odpreti file z notepadom če je večji kot 1 giga?

Oddelek: Pomoč in nasveti
222138 (1616) fosil

Več podobnih tem