Forum » Loža » Extra marketing d.o.o. nateg
Extra marketing d.o.o. nateg
333333 ::
Moja prijateljica je zadela nagrado (njena telefonska je bila izžrebana med cez miljon tel št) potovanje z avtobusom v zbilski gaj (za njo in še 3 osebe starejše od 30 let). Povabila me je zraven ampak meni je zdela zadeva malo sumljiva. Sicer piše na kuverti da vse skupaj prireja podjetje extra marketing d. O. O. Ki ima poštni predal v kopru, njihova telefonska ki na katero je morala poklicati je 059093309 (naj bi bila to telefonska od podjetja). K izletu pripada tudi brezplačno kosilo, (pijača se plača iz svojega žepa) v gostišču bajc v vrhniki pred kosilom je še mišljena 2 urna predtavitev produktov "od njihovih sponzorjev", po tem pa se nadaljuje izlet z avtobusom do zbilskega gaja kjer je tudi potrebno plačati vstopnino iz lastnega žepa. Aja pa seveda obljubljajo bogat srečelov vrednost nagrad pa naj bi bila nad 250 tisoč evrov. Meni vse to skupaj zelo smrdi!
Kolikor sem jaz preveril to firmo to v sloveniji ne obstaja kako lahko potem oni prirejajo neke nagradne igre in izlete ter se izdajajo kot extra marketing d. O. O. Podjetje če jih ni sploh oz. Nimajo davčne nimajo nič samo telefonsko ki ni objavljena v imeniku! In poštni predal. Je imel kdo že izkušnje s tem in na katero ustanovo se v tem primeru lahko človek obrne da se preko takšnih marketinških for neha nategovat folk? Ali stoji za tem kaj več? Na netu je polno zadev po forumih glede tega podjetja in tudi podjetje z istim imenom naj bi obstajalo na hrvaškem ampak kolikor je meni znano oni tega ne morejo organizirati v sloveniji brez podružnice ali se motim?
Hvala za odgovore.
Kolikor sem jaz preveril to firmo to v sloveniji ne obstaja kako lahko potem oni prirejajo neke nagradne igre in izlete ter se izdajajo kot extra marketing d. O. O. Podjetje če jih ni sploh oz. Nimajo davčne nimajo nič samo telefonsko ki ni objavljena v imeniku! In poštni predal. Je imel kdo že izkušnje s tem in na katero ustanovo se v tem primeru lahko človek obrne da se preko takšnih marketinških for neha nategovat folk? Ali stoji za tem kaj več? Na netu je polno zadev po forumih glede tega podjetja in tudi podjetje z istim imenom naj bi obstajalo na hrvaškem ampak kolikor je meni znano oni tega ne morejo organizirati v sloveniji brez podružnice ali se motim?
Hvala za odgovore.
Spiritual
- polepsal: Gandalfar ()
Pyr0Beast ::
Nateg ? Ah kje, niti slučajno. Ta zadeva je čisto legalna.
//sarcoff :))
//sarcoff :))
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
333333 ::
Kak legalna? Firma ne obstaja, to sam nategujejo starce, ne plačujejo davkov itd... po spisku.
Spiritual
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 333333 ()
ravsek ::
LOL, sem dobil nekaj podobnega (mogoce celo identicno, skratka nek brezplacen izlet zame in za kolega po izbiri, za katerega je pisalo, da mora biti zaradi narave izleta starejsi od 30 let - istocasno pa originalno vabilo posljejo meni, ki sem mlajsi ). Samo me zanima, se ta izlet dejansko organizira, potem pa upajo, da brez davkov in vsega "nategnejo" s svojimimi produkti cim vec udelezencev, ali je ze sam izlet nateg (ne vem, poberejo od vsakega 5€ kavcije ze pred izletom, potem pa vse skupaj zaradi "spleta nesrecnih dogodkov" odpade? Najbrz vseeno prva zadeva, v tem primeru bi bilo pa najbolje, da se nas cimvec "srecnih" izzrebancev prijavi na tole, izkoristimo pac kosilo in brezplacni prevoz do zbilskega gaja, namesto tiste dvourne predstavitve gremo na eno pijaco (iz lastnega zepa sicer) in se malo pomenimo, skratka, da jim delamo samo izgubo
BlueRunner ::
Nedovoljeno neposredno oglaševanje? Pošiljanje reklamnih prospektov na naslove iz telefonskega imenika? Očitno je ta firma/oseba/kdorkoli naredila celo epidemijo...
TIRS, IP-RS?
TIRS, IP-RS?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
St235 ::
Drugač sistem sam ni nateg kot tak. pač te peljejo na izlet in ti po poti par stvari šenkakajo in probajo čim več prodat, kolk si pa ti naiven, da temu nasedeš in kupiš je pa drugo.
Tukaj je cel kup postov na to temo: http://med.over.net/forum5/read.php?151...
Za razliko od tistega šmorna s sunstepromotions zgleda to na bolj kulturnem nivoju.
Firma je drugače registrirana na hrvaškem:
http://www.poslovnamreza.hr/poslovna_ba...
Tukaj je cel kup postov na to temo: http://med.over.net/forum5/read.php?151...
Za razliko od tistega šmorna s sunstepromotions zgleda to na bolj kulturnem nivoju.
Firma je drugače registrirana na hrvaškem:
http://www.poslovnamreza.hr/poslovna_ba...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
MIHAc27 ::
2 urna predstavitev produktov "od njihovih sponzorjev"
Tukaj je v bistvu njihov nateg. Dvomim da je res samo 2 uri ampak OK. Verjamem pa, da marsikdo nekaj kupi samo zato, ker je pač dobil brezplačen izlet.
Da bi moral kako akontacijo 5€ plačat pa prvič slišim. Žena naj bi šla v Laško, pa je potem izlet res odpadel. Ni pa nič plačala.
Tisto z akontacijo je natolcevanje tja v tri dni. Zadeva je preverjeno zastonj. dobiš nekaj malega za pojest in pa 2-3 ure predstavitve. Ljudje pač pod vtisom dneva manj razmišljajo in več kupijo. veljajo pa rpavila nakupa na daljavo oziroma prodaje izven poslovnih prostorov, tako, da lahko v 15 dneh odstopiš od pogodbe BREZ razloga. So me ful grdo gledal, ko sem to razlagal:) Na hrvaškem to seveda ne velja, ker je treba pazi pri izletih v Opatijo - to so delal predvsem na začetku. Mislim,d a imajo sedaj partnerja tudi v RS in zato so izleti sedaj tudi po sloveniji. Nismo nič kupili tako, da ne vem na katero pravno osebo so izdani računi, so pa računi nedvomno bili izdani.
V Sloveniji to počne tudi Bio Line iz Limbuša... ne vem pa, če so povezani s temi hrvati ali ne.
Mi gre pa v nos, da se prejemanju nenaslovenjih reklam lahko izognem, naslovljene reklame na podlagi podatkov iz telefonskega imenika pa ne morem že vnaprej zavrniti. Kar je IMHO luknja v zakonodaji. Klik, klik po TIS pa bom imel svojo reklamo v več kaslcih v vasi, kot pa bi jih imel, če bi samo Pošti dal paket nenaslovljene direktne pošte.
Mi gre pa v nos, da se prejemanju nenaslovenjih reklam lahko izognem, naslovljene reklame na podlagi podatkov iz telefonskega imenika pa ne morem že vnaprej zavrniti. Kar je IMHO luknja v zakonodaji. Klik, klik po TIS pa bom imel svojo reklamo v več kaslcih v vasi, kot pa bi jih imel, če bi samo Pošti dal paket nenaslovljene direktne pošte.
ravsek ::
Edino kar ti pri naslovljenih reklamah ostane je tolažba, da je to za ponudnika precej dražje kot nenaslovljene pošiljke in, da lahko zahtevaš da s tem preneha in ti ne sme več ničesar poslat.
Brias ::
zna bit da se boste ustavl v BTCju in pod emporiumom je tam "sponzorska" soba bawaria woltex company-ja and similar :)
MIHAc27 ::
njena telefonska je bila izžrebana med cez miljon tel št
Epic.
To po moje ni lažen podatek. Samo mobitelov je baje v SLO 3 miljone.
Me pa kličejo vsaj enkrat na mesec naključno za razne blesave ankete, tako da tole klicarjo non stop.
(Če traja anketa 10 minut in klicarijo 7ur in pol potem 1 oseba na dan naredi vsaj 45 anket) Po tej logiki, če imajo 10 ljudi zaposlenih, bi moral priti ponovno na vrsto vsake 5 let.
Avenger ::
že samo ko sem prebral "extra marketing" sem si mislu hahaha, tole pa smrdi po nategu in nisem se motil!
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Pyr0Beast ::
njena telefonska je bila izžrebana med cez miljon tel št
Epic.
To po moje ni lažen podatek. Samo mobitelov je baje v SLO 3 miljone.
Me pa kličejo vsaj enkrat na mesec naključno za razne blesave ankete, tako da tole klicarjo non stop.
(Če traja anketa 10 minut in klicarijo 7ur in pol potem 1 oseba na dan naredi vsaj 45 anket) Po tej logiki, če imajo 10 ljudi zaposlenih, bi moral priti ponovno na vrsto vsake 5 let.
Ja, saj je bila izžrebana. Tako kot je bila 'izžrebana' vsaka naslednja številka :))
Some nanoparticles are more equal than others
martincek1 ::
Plus če so pametni, naredijo statistiko "naj srečnežev(tistih ki kupijo največ izdelov)" ki jih ponovno izžrebajo že čez leto dni.
Osebno se mi zdi ta ideja precej zanimiva, seveda če pri ponujanju izdelkov ne gre za nekaj levega in nezanimivega. Tudi kakšen izlet sem pa tja se prileže
edit: typo
Osebno se mi zdi ta ideja precej zanimiva, seveda če pri ponujanju izdelkov ne gre za nekaj levega in nezanimivega. Tudi kakšen izlet sem pa tja se prileže
edit: typo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: martincek1 ()
mojca ::
Starejši od 30 let moraš biti zato, ker vedo, da študentje ne bodo kupili posteljnine za 2.000 EUR. Ne morejo ravno napisati, da je izlet za tiste, ki na mesec zaslužijo preko 900 EUR, ker bi bilo to preveč sumjlivo. Ampak ja - če ti dve uri direktnega marketinga nista odveč, imaš še vedno lep izlet. V nakup te ne morejo prisiliti. Ceno avtobusa in kosila brez težav pokrijejo z maržami od prodaje, sicer se tega ne bi šli.
Yohan del Sud ::
To se je zgodilo nekako tudi mojim staršem (70+) in sta me vprašala za mnenje. Sem djal, izgleda kot zastonj obrok in izlet, ampak ziher vam bodo še kaj hotel prodat in potem itak, da ne bosta imela mira pred njimi. Neki kapitalistični jehovci s stilom.
In točno tako je bilo ... Sej gnarja za kupit itak nimata, ampak RL spam in telefoni so pa non stop.
In točno tako je bilo ... Sej gnarja za kupit itak nimata, ampak RL spam in telefoni so pa non stop.
www.strancar.com
RL spam in telefoni so pa non stop.
Pač rečeš naj več ne kličejo. 90% se tega drži ker so na tržni inšpekciji alergični na to.
že samo ko sem prebral "extra marketing" sem si mislu hahaha, tole pa smrdi po nategu in nisem se motil!
Tolk nateg kot tisti štosi,. če kupiš v pol ure dobiš še ne vem kaj zraven in podobno. Nihče te v nič ne sisli in nihče ti ne zaračuna nič kar si plačal. Tako, da ravno o nategu ne moremo govorit.
amigo_no1 ::
Za telefonski spam naredi tako (ko naslednjič pokličejo):
se javiš in rečeš, samo trenutek
in greš (pogovora ne prekineš).
Pomaga pri debilih, ki jih niti tržna ne gane.
se javiš in rečeš, samo trenutek
in greš (pogovora ne prekineš).
Pomaga pri debilih, ki jih niti tržna ne gane.
Yohan del Sud ::
Ma ne, saj meni je zabavno, ker itak nič ne slišta po telefonu: "halo, halo, kaj bi radi, nič ne slišim (potiho), kdo? nič ne slišim (še bolj potiho)." :)
Ampak samo do tistega trenutka, ko me pokličeta za posredovanja, ker meni se pa res ne da ukvarjat s tem. Prevzamem slušalko, rečem, hvala lepa, ne rabimo in adijo. Edini problem, ker sem tak že večkrat nalajal njihove upokojenske kolege.
Ampak samo do tistega trenutka, ko me pokličeta za posredovanja, ker meni se pa res ne da ukvarjat s tem. Prevzamem slušalko, rečem, hvala lepa, ne rabimo in adijo. Edini problem, ker sem tak že večkrat nalajal njihove upokojenske kolege.
www.strancar.com
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Yohan del Sud ()
Dust ::
Moj star ata je tud padu na mino. Star je 80+ in je kupil neka pregrinjala za postelnino v vrednosti čez 700€. Kako lahko ta denar dobim nazaj. Lahko v 15ih dnevih prekinemo pogodbo ali kako gre to. Kako izkoriščajo starejše je naravnost umazano.
RejZoR ::
To ni nateg, pričakujejo pa da boš kupil karkoli že tržijo. Pred leti so imel tega ogromno na hrvaškem, ko je Bavaria Wolltex prirejala te zadeve za turiste. Ne vem če še delajo tko...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
RejZoR ::
Če ni nateg lahko zahtevaš denar nazaj kot pri vsakem drugem nakupu ?
Lahko sploh ne kupiš. Prideš tja, se naješ in popiješ ter se narediš neumnega. Sicer te verjetno naslednjič ne bojo več povabili ampak to obljubljajo in to lahko izkoristiš.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
mojsterleo ::
ko se ze mal hecamo s hecno prodajo, mene je enkrat v btcju lj. ustavil en romun, in mi ponujal ceu paket enih kastrol za 50€ (jih je pokazal). in je rekel da je zastopnik te firme v sloveniji in da gre zdej nazaj, pa bi rad prodau se zadnji paket kastrol, ki so kao 500€ drugac. LOL.
ok mogoce ni bil nateg ampak lepo vas prosim...
ok mogoce ni bil nateg ampak lepo vas prosim...
Dust ::
Ne filozofirat, raj mi nej kšn odgovori, ker so nas oz. so ata namazal za 700€. Ni noben bogataš, da ne bo kdo mislu.
@leo enkrat je nek italjan na isti način prodajov neke jakne. Za 100€ nam je prodal mislim, da tri na videz kvalitetne jakne in moško obleko (reklc in hlače). Tko da lahko tudi na koristnega narajmaš.
@leo enkrat je nek italjan na isti način prodajov neke jakne. Za 100€ nam je prodal mislim, da tri na videz kvalitetne jakne in moško obleko (reklc in hlače). Tko da lahko tudi na koristnega narajmaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dust ()
Ziga Dolhar ::
IMHO gre za pogodbo sklenjeno izven poslovnih prostorov v smislu 46. čl. ZVPot in lahko torej v 14 dneh prodajalcu sporoči, da od pogodbe odstopa.
https://dolhar.si/
Definitivno gre za pogodbo sklenjeno na daljavo oziroma izven poslovnih prostorov. To stališče je zavzel tudi tržni inšpektorat (na njihovi strani je mnenje o sklepanju pogodb za dopuste na enako foro)
kmetek ::
46c da
(1) Pri pogodbah, sklenjenih zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v petnajstih dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku.
(1) Pri pogodbah, sklenjenih zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v petnajstih dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
neres ::
Če ni nateg lahko zahtevaš denar nazaj kot pri vsakem drugem nakupu ?
Pri nakupu v fizični trgovini ne moraš zahtevat denarja nazaj, oz. jim ni treba, da ti ga vrnejo. Pri tej konkretni prodaji pa lahko.
In ne vem zakaj je treba pri takih stvareh govorit o nekem nategu. Pač marketing, reklame in to. (Po isti logiki je Pop TV nateg, ker te silijo, da nekaj kupiš ko spremljaš njihov program.) Dejansko je že v samem vabilu na ta izlet to dokaj jasno razvidno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Selitev v ZDAOddelek: Loža | 14696 (4463) | user-pass |
» | Microsoftu bržkone tudi evropska zelena luč za prevzem LinkedInaOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 8449 (7080) | FTad |
» | LOTO (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 157241 (62644) | krneki0001 |
» | Sleparski trgovci od vrat do vrat in starejši ljudje (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 15309 (12622) | Mehmed |
» | win4you - pozna kdo?Oddelek: Loža | 4333 (1414) | LordTado |