Forum » Zvok in slika » slika je rahlo......"zrnata"
slika je rahlo......"zrnata"
jos69 ::
Na novo sem inštaliral win XP in zamenjal grafično (namesto Kyro II dal Radeon 8500 LE).
DivX-i so mi delali zelo dobro z lepo sliko.
Sedaj pa imam sliko v nekaterih filmih rahlo "zrnato" -ni tako ostra.
Kodeke sem v glavnem instaliral tiste ,ki sem jih imel prej.Grafična je vse na default.
Kje bi lahko spreminjal in kaj ?
Mi mogoče manjka kakšen kodek ali pa je kakšen preveč ?
Uporabljam BSplayer.Ali lahko tudi tu kaj spremenim-popravim ?
DivX-i so mi delali zelo dobro z lepo sliko.
Sedaj pa imam sliko v nekaterih filmih rahlo "zrnato" -ni tako ostra.
Kodeke sem v glavnem instaliral tiste ,ki sem jih imel prej.Grafična je vse na default.
Kje bi lahko spreminjal in kaj ?
Mi mogoče manjka kakšen kodek ali pa je kakšen preveč ?
Uporabljam BSplayer.Ali lahko tudi tu kaj spremenim-popravim ?
(sic) ::
Moraš!
Če menjaš kako zelo pomembno komponento (v tvojem primeru grafčno) je format hudo priporočen, ker še vedno ostane nekaj od prejšnjih driverjev...
Če menjaš kako zelo pomembno komponento (v tvojem primeru grafčno) je format hudo priporočen, ker še vedno ostane nekaj od prejšnjih driverjev...
Pujcek ::
ja,ja, itak...
če si grafo zamenju nujno disk formatirat, pa tazadn bios na plato pa grafo, pa vse mozne service packe pa 12 ventilatorjev, pa 500 w napajalnik, pa... itak...
drugac pa nimam pojma kva bi blo narobe. sam disk formatirat je pa res tazadna.
če si grafo zamenju nujno disk formatirat, pa tazadn bios na plato pa grafo, pa vse mozne service packe pa 12 ventilatorjev, pa 500 w napajalnik, pa... itak...
drugac pa nimam pojma kva bi blo narobe. sam disk formatirat je pa res tazadna.
Boky ::
Pri divx 5.0 imas tako imenovan "film efect", ki ti naredi film malce zrnast(desna tikpana na pognanem filmu -> properti->advanced-> DivX decoder filter->film efect). Probaj to isklopit in porocaj.
Drugace pa sam imam kyro II in se bil ful presenecen nad kvaliteto slike na televiziji. Ce bos kaj poiskusal in primerjal kvaliteto tv-outa med kyrotom in radeonom porocaj. Vem da bi radeon moral imeti se bolso sliko, ampak ce je stvar vsaj tako dobra kot na kyrotu je zame zadosti! :)
Drugace pa sam imam kyro II in se bil ful presenecen nad kvaliteto slike na televiziji. Ce bos kaj poiskusal in primerjal kvaliteto tv-outa med kyrotom in radeonom porocaj. Vem da bi radeon moral imeti se bolso sliko, ampak ce je stvar vsaj tako dobra kot na kyrotu je zame zadosti! :)
Sem že našel.tudi v BSplayerju so podobne nastavitve Film effect...
Nekaj sem poskušal vendar ne da ni nič boljše,sploh nisem opazil nobenih sprememb.Zaenkrat imam slabšo sliko kot na Kyro in to me jezi.
mislim,da bom kodeke dol vrgu in na novo inštaliral.
Nekaj sem poskušal vendar ne da ni nič boljše,sploh nisem opazil nobenih sprememb.Zaenkrat imam slabšo sliko kot na Kyro in to me jezi.
mislim,da bom kodeke dol vrgu in na novo inštaliral.
Sliko mi je uspelo zrihtat za gledanje Divx-sedaj je odlična.Od oka je težko ocenit če je boljša kot z Kyro II samo mislim ,da je...boljša.
Glede TV outa pa mi več kot odlične črno-bele slike na TV ni uspel dobit. .
Verjetno zato ker nimam na TV s-vhs izhoda,preko scarta pa zgleda ni najboljša varianta.Tako ,da sem se sprijaznil s tem da na bom mogel gledati filmov na TV-dokler ne zamnjam z drugo
Glede TV outa pa mi več kot odlične črno-bele slike na TV ni uspel dobit. .
Verjetno zato ker nimam na TV s-vhs izhoda,preko scarta pa zgleda ni najboljša varianta.Tako ,da sem se sprijaznil s tem da na bom mogel gledati filmov na TV-dokler ne zamnjam z drugo
dol sem vrgel vse kodeke potem sem pa dal gor samo divx pro 5.0,divx pro 5.02,kodek za xvid in kodek za AC3 zvok.
Sedaj je vse O.K.(odlično)
Sedaj je vse O.K.(odlično)
SanSan ::
Kaj z crno-belo sliko na TV se bos kar sprijaznil?
Poglej najprej ce imas na TV-out nastavljen pal-b standard.
Ce mas pa poglej se da nimas nastavljeno na S-vhs out, ker ta preko scarta ne dela. Prestavi samo na kompozitno, pa bi moralo delat.
Poglej najprej ce imas na TV-out nastavljen pal-b standard.
Ce mas pa poglej se da nimas nastavljeno na S-vhs out, ker ta preko scarta ne dela. Prestavi samo na kompozitno, pa bi moralo delat.
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.
sansan : nisem se sprijaznil s tem ,da bom gledal divxe na TV v črno beli tehnik ampak sem se sprijaznil s tem ,da mi ni ratal nastavit barvne slike in sploh ne bom nič gledal prek Tvouta na TV.
V nastavitvah sem imel nastavleno NTSC nisem pa imel nobene možnosti to spremenit v PAL.
Kable sem imel izposojene iz trgovine za 3 dni in sem jih že vrnil tako da je ta zgodba z TV out že zgodovina.
V nastavitvah sem imel nastavleno NTSC nisem pa imel nobene možnosti to spremenit v PAL.
Kable sem imel izposojene iz trgovine za 3 dni in sem jih že vrnil tako da je ta zgodba z TV out že zgodovina.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problemi s DVD playerjem OnkyoOddelek: Zvok in slika | 1019 (1019) | krist22 |
» | Poznavalci Matrox-a G550Oddelek: Strojna oprema | 1040 (926) | Realman |
» | Zelena barva pri filmih.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1060 (868) | Lime |
» | Kako z DivX na VHS? kaj potrebujem?Oddelek: Sedem umetnosti | 2199 (1952) | rc-car |
» | Gledanje DVD filmov na TV izhoduOddelek: Zvok in slika | 2809 (2373) | buhica1 |