» »

Gledanje DVD filmov na TV izhodu

Gledanje DVD filmov na TV izhodu

Silvano ::

Imam grafično kartico GeForce2 MX 32MB zt TV izhodom. Na TVju lahko brez problema gledam CD filme (VCD), ne morem pa nikakor gledati DVD filmov. Poskusil sem že z novimi gonilniki, pa brez spremeb. Poskusil sem tudi več DVD filmov pa tudi nič novega. Je možno, da kartica ne podpira DVD predvajanja na TV izhodu? Obstajajo mogoče kake DVD kartice oz. dekoderji z TV izhodom? Koliko stanejo in kateri bi bil primeren za domačo rabo?;(

BlackHole ::

Pošči in nabavi si program TVTool 5.0 ali novejši. Drugega ne boš rabil, kar se tiče tvojih težav.

Silvano ::

[iskanje wareza na forumu ni želeno, oziroma je prepovedano]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Aljo1 ::

Če bi bile še vedno ovce bi jo že dobil, kakor sem jo jaz za takšno vprašanje :)

BlackHole ::

Če bi rad kaj posebenega, mi pošlji mail.

PIII850 ::

Zdravo!

Jz ti prodam DVD dekoder kartico, creative DXR2 ki ima SVHS izhod in pa Dolby Digital izhod za polovico cene nove. Nova je cca 23 tisočakov, jz ti jo pa dam za ene 10 tisoč. Kar se pa tiče kvalitete slike na TV je pa to 1x boljša kot pa z TV out izhodom na grafični kartici

primoz.ermenc@sgn.net:\

Jebiveter ::

PII850: A se da s to tovojo kartico na TV-out-u gledat tud DivXe ali le DVDje? Mogoce me zanima.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

BlackHole ::

Ej pIII 851, ne napizduj no. Je res, da je slika 1 x boljša (1x1=1), samo če si hotel s tem rečt, da je 2x boljša, potem napizduješ, ker imam jaz preko TV out in je slika čista ko suza. Si ne znam predstavljat lepše na mojem TV.

PIII850 ::

kar se tiče kvalitete slike ni res da je eneka kot pa TV out na grafičnih karticah, dejstvo je da je slika iz grafične kartice kar precej meglena.
Sam osebno imam V3 3000 TV OUT in pa dotično DVD dekoder kartico in verjemi, da ko se to praktično istočasno primerja, da se opazi razlika. BTW Televizor je SONY 100 Hz, tako da tudi ni fora v TV

Dejstvo pa je da zaenkrat (po vsej verjentnosti nikoli) ne bo možno gledati divx preko te kartice. Da se pa gledat VCD, DVD in po vsej verjetnosti tudi SVCD. Pa ttudi posnetki iz HI8 kamere, ki se shranijo ali v MPEG1 ali MPEG2 format se lahko gledajo čisto brez problema.
Za divx pa se je neki govorilo, da naj bi tudi šlo, vendar zaenkrat še nisem kje našel softwera, ki bi to omogočal. M

PIII850 ::

Ta kartica je v bistvu kao računalniška verzija prilubljenega DVD predvajalnika Yamakawa in ostalih, ki so zgrajeni na računalniški osnovi. Torej je to v bistvu v računalnik inštaliran DVD predvajalnik, ki omogoča 99.9 % kvalitete slike normalnih standalone DVD predvajalnikov. Dejstvo je da kvaliteta ni tašna kot recimo v kakšnem SONY DVD playerju za 2000 DEM, vendar za normalno (za smrtnike) popolnoma dovolj. Da pa sploh ne govorim o DOlby Digital zvoku. Imam povezano na Yamaha 496 DD Reveceiver in verjemi da špila ko suza.

lp

Primoz.ermenc@sgn.net

Silvano ::

Se parvi, da ima ta kartica zvočni procesor? Kateri? Kake vhode in izhode ima?

Matty ::

Ja... kartica ma zvocni procesor (vsaj moja Hollywood + ma), ki pa odkodira samo zvok DVDja in kar gre pac skoz to kartico... tko da to ni zamenjava za soundblasterja!

Glede kvalitete... vsaj preko H+ kartice je slika ODLICNA. Primerjal sem jo s sliko geforca mx400 (vsaj mislm da je neki tazga) s tv izhodom in matroxa g400. Vglavnem... geoforc se lahko skrije, medtem ko je matrox precej blizu!

DivX-ov mi pa niti pod razno ni uspel skoz "vozt", niti nisem nikjer videl uporabne resitve!

Silvano: ves kaj, imas mogoce med TV in racunalnikom se video? Ker macrovision je ena izmed zascit ki ti onemogoca to kar ti zelis... 8-)
Aja... glede na to da mam zdej dva tedna AMD XP-ja, in matroxa za grafiko jest tud prodajam mojo dvd dekodersko :)

BlackHole ::

Tole sliko z hard. dekoderjem bi pa res rad videl, ker so meni kolegi rekli, da ni nič posebnega, poleg tega pa imam na svoji tV (50 Hz) res super sliko (nič meglena), v glavnem precej lepšo kot če bi gledal TV preko kabelske. Tudi jaz imam SB live povezan Yamahin receiver in ti verjamem, da špila kot se spodobi, samo v tem primeru mi dekoder (za zvok) na Hoolywood kartici nič ne koristi, ker ga ima že sam recevier.

mobisuxguru01 ::

SILVANO lahko ga nejdeš s pomoćjo linka

Matty ::

blackhole... ce pogledas dvd dekoderji imeli svoj pomen predvsem v casu, ko so bli kompjuterji v uporabi precej sibki (cirka 1,5 leta nazaj). Slika je primerljiva z cenejsnimi DVD predvajalniki (Yamakava). Kvalitetne graficne kartice (s tv izhodom), preizkusil sem samo matrox(verjetno velja podobno tudi za Ati Radeone) imajo ODLICEN prikaz, ki je zelo blizu tem dekoderjem. Dekoderji so bili narejeni samo za dekodiranje DVDja (ceprav je men osebno slika z dekoderja lepsa, ampak razlika je majhna pri matroxu). GF2 imajo men osebno za en k..... prikaz, vsaj MX400. No OK, ce si nezahteven, pol je tud to dobr...

BlackHole ::

Vem zakaj so bile narejene te kartice.
Mogoče sem tudi res nezahteven, ker ne vem kaj npr. za tebe kura* slika. Po moje je ta te naše navadne TV-je (tudi 100 Hz) popolnoma vseeno ali uporabljamo hard. dekoder kartico ali pa grafično z tv out. Mogoče pa si imel ti smolo (in še kdo) smolo pri nastavitvah ali kjerkoli, da pač slika ni bila takšna kot bi morala biti, da bi bil zadovoljen. Mogoče je moj TV tako zelo kompatibilen z grafično. Opcij je veliko, v glavnem jaz iz 2m od TV ne vidim novenih popačenj, slika je ostra, barve pa žive.

Matty ::

Ja... pr GF2MX400 mors met sreco... ker pac kartice dela 101 proizvajalec, seveda ni nujno da bos ti dobil kvalitetno in hitro... In to se je zgodilo meni, in od takrat niti pod razno nocem slisat vec o teh karticah ;( Mam raj Matroxa in 10 fps v spilih manj pa lepo sliko... Sicer pa... vse je odvisno od tega kaksne izkusnje mas!

buhica1 ::

Jaz imam Creativovo DXR-3 dekodersko kartico, ki pa je čisto ista kot Sigmadesign Holywood plus (celo driverje imam od sigmadesign-a ker so boljši). Slika na TV je kot rečeno že zgoraj za te denarce super. Obstaja pa tudi program z imenom DivXplus, s katerim lahko tudi divx filme gledam na TV. Edina slabost je to, da če niso podnapisi že v AVI datoteki jih s tem programom ni mogoče predvajati na TV. Program lahko najdete na www.doom9.org
Lep pozdrav

PIII850 ::

zanima me kje na tej dotični strani si ti našel ta program, ki ga omenjaš??


Hvala za link

lp


Primoz.ermenc@sgn.net

buhica1 ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako iz kamere v divx ! Imam TV kartico.. in kamero znam priklučit na komp !

Oddelek: Zvok in slika
5985 (913) PIII850
»

DVD??????

Oddelek: Kaj kupiti
311887 (1557) js
»

DVD se ustavlja

Oddelek: Zvok in slika
241259 (926) js
»

DVD

Oddelek: Pomoč in nasveti
421690 (1207) VASkO
»

PC TV kartice - kvaliteta slike?

Oddelek: Zvok in slika
282219 (1735) PIII850

Več podobnih tem