» »

Notebook težava (izginja slika)

Notebook težava (izginja slika)

rokec_mx ::

Pozdrav

Imam težavo na prenosniku HP Pavilion dv9580eg, grafična je Geforce 8600M GS 512 ram..

In sicer prej sem mel XPje, vse je delalo, zdaj sem naložil Win 7 originalne, pa mi zmrzuje ekran. Včasih samo zmrzne slika, tako da ga morem ugasnit, včasih pa izgine slika na črno. Kot da je z grafo kaj narobe, gonilnike sem že nekajkrat naložil na novo, pa isto, v nadzorni je zraven grafe klicajček, piše da je neka napaka na PCI vodilu..

Se da kaj porihtat al moram kupit novo grafo?

McNato ::

Verjetno odpoveduje grafični čip, problematična je (skoraj) celotna serija Geforce 8xxx. Ker je čip na osnovni plati bo treba zamenjat kar motherboard, kar se pa verjetno cenovno ne izplača.

rokec_mx ::

aha..

Misliš reči da je integrirana grafična? Si 100%? na bolhi sem jo našel za 40eur: http://www.bolha.com/nvidia-graficne-ka...
To bi še šlo skozi.. Za več kot 100eur pa raje prenosnik zamenjam..

Lp

solatko ::

Najprej odpri displej in poglej kontakte na inverterju. Ker se velikokrat odpira in zapira pokrov, se zgodi zaradi cukanja žice, da kontakt zleze na eni strani dol in potem včasih dela, včasih pa ne. Če bi bila grafična, bi računalnik freeznil. Potegni iz uradne srtani service manual, imaš lepo narisano, kako se razkoplje.
Delo krepa človeka

rokec_mx ::

Saj v bistvu računalnik freezne. Zašteka. Displej je ok, računalnik uporabljam kot stacionarni, nevem če sem ga v 4ih letih vsega skupaj 100krat odprl in zaprl...

vorantz ::

Če res grafična odpoveduje ni treba nič menjavat.
Se da zadevo zelo hitro rešit s pečico ali pa še boljše s toplotno pištolo (varnejše).

Sem glih ta mesec popravil 2 prenosnika s tem problemom (1 minuta pod toplotno pištolo in je rešeno).
Eden od teh je imel enako grafično kot tvoja tako, da je IMO dokaj velika šansa da je v tem problem (znana napaka serije kot je že nekdo povedal).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vorantz ()

solatko ::

Je pa lahko tudi MB na odhodu, saj se nenormalno pregreva pod ležiščem za pci-e kartico.
Delo krepa človeka

rokec_mx ::

Kul, bi znal kdo podrobneje opisati cel postopek segrevanja? Je najboljše razdreti računalnik in segreti grafo posebaj?

DeeCoy ::

Plato je najboljše vn uzet, če je veliko praha, potem lahko da je krivo le pregrevanje.

#000000 ::

Razdreš prenosnik v prafaktorje, pobereš s plate vse kar se da, vzameš fen in segreješ tam kjer je grafika, sestaviš skupaj in zadeva ne dela :)

To z eno minuto in fenom se je človeku usralo 1 krat na 200 poskusov. Jest sem to delal na profi mašini in vem da če bi čip segrel v eni minuti nebi naredu nič, razen uničil vse skupaj. Te peke v pečici in razne lučke, sveče ter feni in ostalo z youtuba ne pomagajo TRAJNO odpravit te težave, trajno omaga samo če čip snameš dol mu narediš nove nožice in ga nalotaš nazaj, vse ostalo je bullšit ki če uspe ne traja dolgo, največkrat pa uničiš zadevo in je tudi bog več ne bo mogu popravit.

solatko ::

#000000 - Še enkrat preberi - govora je o zračni pištoli, ki segreje na 400°C.
Delo krepa človeka

#000000 ::

Solatko. Ne da jest nisem razumel tebe, ampak ti nisi MENE. Jest sem hotu povedat to da s fenom (heat gun) lahko čip popraviš samo začasno, ker napaka se bo ponovila 100% edino noben ne ve TOČNO kdaj, lahko bo delalo 1 mesec ali pa 1 uro, lahko tudi več mesecev mogoče tudi celo leto, ampak napaka bo prišla nazaj.

V bistvu je tko, z fenom in ostalim kar je fint na youtubu zadevo lahko (če ti rata) začasno saniraš, če pa pobereš dol čip in ga zamenjaš ali daš starega nazaj, pa je zadeva praktično kot iz tovarne.

Med samim gretjem pa lahko poškoduješ čip, plato pod čipom, al pa še kej druzga, 100 stvari je ki gredo lahko narobe, poglej si na slikah kako zgledajo čipi ki so jih fantje greli z heat guni, imam še take ki jih napihne samo spodaj in sploh ne veš ker ne vidiš, ali pa napihne pcb na območju pod čipom, samo se mi zdele ne da iskat da bi jih poslikal.



Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

solatko ::

#000000 - V skoraj vseh primerih gre za popustitev lota in ne za kakšno okvaro. Zato je postopek segrevanja lahko zelo učinkovit, saj smo tudi prej, ko je bilo na napravah manj komponent in so bile te precej večje iskali mrzle lote in jih popravljali.
S postopkom segrevanja pač spraviš ves lot v tekoče stanje in, ko se ohladi drži kot novo, zato so te postopki zelo uspešni.
Zamenjava je draga, saj že sam kos težko dobiš, potem moraš poiskati servis, ki celo ima mašino za lotanje čipov in še rezultat je vprašljiv, saj gre dostikrat za slabo povezavo z chipsetom, oziroma krmiljenjem.
Se pač poizkusi z gretjem, če ne gre, še vedno lahko menjaš čip ali pa celo plato.
Delo krepa človeka

#000000 ::

V bistvu imaš prav in jest tud :) Kokr imam občutek si jih nekaj že uspešno pogrel in priznaš da včasih ne gre. Problem ni v tebi ki zgleda veš kako se stvari streže, problem je v tistih 1000+1000 filmčkih na youtubu kjer človek ki nima pojma dejansko dobi občutek da je zadel terno in se samozavestno loti gretja, pol pa UPS neki je odletelo, al pa sploh ne razdre prenosnika in greje tok časa dokler mu plastika ne začne kapljat na tla :) Zadnjič sem dobil enga acerja kjer je tip kokr mi je omenu grel celo plato v pečici in mu je razneslo bios baterijo ter odpihnilo okrog nje vse tiste male elementke, ko vidm kej tazga niti ne razdiram ampak vse v škatlo in nazaj ker te mine volja do dela.

Glavno je to, če ne znaš pust na mir ker boš naredu še več škode, rajš najd enga ki zna in mu plačaj ali pa zadevo prodaj po delih al pa v smeti z njim.

solatko ::

Za vsako zadevo je pač tako, če znaš, se loti, če ne znaš, se loti samo tistega, kar si že odpisal.
Delo krepa človeka

rokec_mx ::

Fantje, hvala za nasvete. Prenosnik sem razdrl, matično dal v pečico na 200 stopinj za 5 min + 220 stopinj 2 min, skupno 7 min. Sestavil nazaj, in zdaj dela ko urica!! Hkrati sem še spucal in spihal notranjost, po rebercih je bilo ful svinjarije in praha(sem ga vlekel dol kot tepih), zdaj dela ko urica in je zelo tih... Gonilnike za grafo sem spet naložil, in dela super, nobenega klicajčka več ni v nadzorni. Hvala še enkrat!

Lp, Rok

solatko ::

Samo da je uspelo, pa še brez stroškov je bilo - super.
Delo krepa človeka

#000000 ::

Se pridružujem željam, ampak mism da dolgo ne bo držal. Je pa res da brez stroškov :)

solatko ::

Nekatere pregrete zadeve delujejo že več kot eno leto.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vertiakla črta čez ekran

Oddelek: Pomoč in nasveti
417350 (2687) KTr1sk
»

Grafična HP Probook 4720s

Oddelek: Strojna oprema
151675 (1442) [D]emon
»

Oživite umrlo nVidia grafično jedro (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
8716753 (4852) mailer
»

Popravilo HP dv9000

Oddelek: Strojna oprema
111056 (780) Kamran
»

Bga Reballing (Ps3)

Oddelek: Pomoč in nasveti
173035 (2792) #000000

Več podobnih tem