Forum » Pomoč in nasveti » Bga Reballing (Ps3)
Bga Reballing (Ps3)
Mad_Lion ::
Je kdo tu oziroma pozna koga ali kak servis ki se ukvarja z bga reballingom? Rabil bi namreč nekoga da mi reballa gpu (in mogoče tudi cpu) na ps3. V tujini vidim da je veliko servisov, v sloveniji pa še nisem zasledil.
hojnikb ::
a maš ylod al bi rad fizično zamenju gpu/cpu ?
Ker ylod bi se dal tud z mal sreče rešit z kakim fenom al pa pečica..
Ker ylod bi se dal tud z mal sreče rešit z kakim fenom al pa pečica..
#brezpodpisa
Ylod je. Rad bi odstranil GPU/CPU in ga ponovno prilotal nazaj seveda z novim lotom. Ker je nastal hladen spoj. (Loti so zaradi raztezanja in krčenja počili- Sony je dobro znan po tem ker uporablja nekakovostne lote brez svinca) Tega seveda ni mogoče izvesti brez potrebne opreme. (Spajkalna postaja na vroč zrak in BGA matrike...)
Tisto z pištolo na vroč zrak je bolj kot ne začasna rešitev. Prvič mi je držalo 10min, sedaj drugič pa skoraj 1 leto in pol. (Sem zgleda imel srečo saj na ta način ponavadi deluje od par dni do par mesecev) Imam pa občutek da bo tokrat držalo precej manj časa. V pečico pa je ne bi dajal ker s tem narediš več škode kot koristi + zopet samo začasna rešitev če sploh uspe.
Tisto z pištolo na vroč zrak je bolj kot ne začasna rešitev. Prvič mi je držalo 10min, sedaj drugič pa skoraj 1 leto in pol. (Sem zgleda imel srečo saj na ta način ponavadi deluje od par dni do par mesecev) Imam pa občutek da bo tokrat držalo precej manj časa. V pečico pa je ne bi dajal ker s tem narediš več škode kot koristi + zopet samo začasna rešitev če sploh uspe.
Brane2 ::
+ vprašanje je, kkoiko takih ciklusov čip sploh vzdrži.
On the journey of life, I chose the psycho path.
twom ::
...je dobro znan po tem ker uporablja nekakovostne lote brez svincaVse mora biti ROHS complient (brez svinca).
Vsi loti so že kar nekaj let brez svinca (direktive EU).
V Evropi ne moreš prodajati in izdelovati "elektronike" s svincem v cinu ali komponentah.
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: twom ()
Zaradi teh blesavih direktiv še bolj blesavih politikov pa večina elektronike po par letih crkne. Če bi uporabljali svinčene lote ki so veliko bolj prožni in nena že po par letih izpostavljenosti direktnemu segrevanju in ohlajanju počijo bi marsikaj delovalo dlje, tudi grafične kartice (še posebej v laptopih.)
DeeCoy ::
Ahh.. sem prepričan da cinu dodajajo kakšno snov ki simulira svinec (daje cinu prožnost). Samo da eni bolj, drugi manj kvalitetno vse skupaj naredijo. Včasih že nov lot ni popoln.
Pyr0Beast ::
+ vprašanje je, kkoiko takih ciklusov čip sploh vzdrži.
Jaz sem rihtal 4x in verjetno bi še parkrat, pa se mi ne da.
>Ahh.. sem prepričan da cinu dodajajo kakšno snov ki simulira svinec (daje cinu prožnost). Samo da eni bolj, drugi manj kvalitetno vse skupaj naredijo. Včasih že nov lot ni popoln.
Ja. Imenuje se svinec. Ne moreš ga nadomestit, pač ne gre, pa da se na glavo postaviš.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pyr0Beast ()
gumby ::
Vse mora biti ROHS complient (brez svinca).
Vsi loti so že kar nekaj let brez svinca (direktive EU).
V Evropi ne moreš prodajati in izdelovati "elektronike" s svincem v cinu ali komponentah.
Lp
Dejstvo, da je RoHS spajka zanič, če vedno ostane...
my brain hurts
Pyr0Beast ::
Če ni hlajen - bo
Some nanoparticles are more equal than others
Ja, tole z RoHS je spet eno sranje EU.
Full ene škode, koristi pa v bistvu nobene.
Full ene škode, koristi pa v bistvu nobene.
#000000 ::
Kako da ni koristi, prodaja se je povečala za procent okvarjenih, ok. nekaj imajo škode zaradi garancij, ampak te ki so vrnjeni na garancijo grejo v popravilo in jim pomenjajo ohišje in prodajajo kot fabric Refurbish nekateri prodajalci celo take prodajajo za nove.
stroy ::
še moje mnenje o tem, nove naprave res morajo biti brez svinčene spajke in res je da zaradi pregrevanja BGA popusti,navaden reflow (ponovno segrevanje čipa za cca 20 sekund na 220 stopinj) zadevo popravi za 1-3 mesece potem zadeva zopet crkne, če hočeš kvalitetno popravilo je potreben rework (fizična odstranitev čipa, čiščenje plate, potem pa nov čip in svinčen BGA-reball) dobra lastnost svinca ni samo prožnost ampak tudi nižje tališče spajke kar je pri popravilih matičnih plošč precej bistveno.
Pa še odgovor na vprašanje, servisov ki ponujajo tovrstne usluge je tudi v sloveniji precej, žal je 90% takih ki na storitev dajo en mesec garancije, takih se izogibaj, saj ti bodo zaračunali 100 + eurov, v bistvu pa bodo čip pogreli s fenom (toplozračno pištolo) in lahko ti je jasno zakaj samo en mesec garancije.
precej tega sem že videl in raziskoval, iskal ustrezne servise in tako naprej, zaenkrat je najbližje pravi kvaliteti čadež-ing iz LJ. spletna stran www.cadez-ing.si, vsaj način dela majo pravi, kontaktiraj njih in mislim da ti bodo lahko pomagali.
dejstvo je da do teh napak pride zaradi pregrevanja, laptopi so najbolj na udaru zaradi prostorske stiske, ustrezno hlajenje ni mogoče, že pri novem je komaj zadovoljivo, ko pa se na hladilnih rebrih nabere prah pa je vse skupaj že blizu okvare, tri četrt teh težav sploh ne bi bilo če bi navaden uporabnik-kupec laptopa kupil zraven tudi hladilno ploščo in jo vedno uporabljal.
pa lepo vas prosim brez uporabe pečic in mikrovalovk
lp
Pa še odgovor na vprašanje, servisov ki ponujajo tovrstne usluge je tudi v sloveniji precej, žal je 90% takih ki na storitev dajo en mesec garancije, takih se izogibaj, saj ti bodo zaračunali 100 + eurov, v bistvu pa bodo čip pogreli s fenom (toplozračno pištolo) in lahko ti je jasno zakaj samo en mesec garancije.
precej tega sem že videl in raziskoval, iskal ustrezne servise in tako naprej, zaenkrat je najbližje pravi kvaliteti čadež-ing iz LJ. spletna stran www.cadez-ing.si, vsaj način dela majo pravi, kontaktiraj njih in mislim da ti bodo lahko pomagali.
dejstvo je da do teh napak pride zaradi pregrevanja, laptopi so najbolj na udaru zaradi prostorske stiske, ustrezno hlajenje ni mogoče, že pri novem je komaj zadovoljivo, ko pa se na hladilnih rebrih nabere prah pa je vse skupaj že blizu okvare, tri četrt teh težav sploh ne bi bilo če bi navaden uporabnik-kupec laptopa kupil zraven tudi hladilno ploščo in jo vedno uporabljal.
pa lepo vas prosim brez uporabe pečic in mikrovalovk
lp
Do teh napak NE pride zaradi pregrevanja ampak zaradi temperaturnih ciklusov.
Ki bodo seveda manjši, če čip hladiš.
Ki bodo seveda manjši, če čip hladiš.
stroy ::
ja Brane2 drži, večje kot je pregrevanje večje so temperaturne razlike, hitreje popusti BGA. samo pregrevanje v prenosniku pa slabo vpliva tudi na druge komponente, predvsem disk in baterija precej hitreje crkneta. in zopet naletimo na večno vprašanje kaj je bolje, prenosnik ugašati ko ga ne rabiš ali pustiti prižganega?
zanimajo me tudi izkušnje drugih serviserjev in servisirancev ki so bili deležni tovrstne pomoči?
zanimajo me tudi izkušnje drugih serviserjev in servisirancev ki so bili deležni tovrstne pomoči?
#000000 ::
Širjenje in krčenje jih zjebe, gretje je pa vzrok, neosvinčena spajka pa po nekem času rada poči, zato se menja neosvinčeno z osvinčeno in je potem mir. Si pa medvedjo uslugo delajo tisti ki poslušajo, rek, ejga sej nimaš kej zgubit, dej plato pod pšanca u ror in če rata rata.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spajkalna žicaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3332 (2142) | #000000 |
» | Set za spajkanje (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10358 (8082) | He-Man |
» | Slab kontakt na RF ojačevalcuOddelek: Pomoč in nasveti | 4862 (4462) | Mitch |
» | plini iz cinaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1175 (1000) | Highlag |
» | Spajkalnik ali spajkalna postaja (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13939 (12188) | VolkD |