» »

Delničar pozval Ballmerja k odstopu

Delničar pozval Ballmerja k odstopu

Med Ballmerjeve neuspehe mnogi umeščajo Windows Visto, predvajalnik Zune in zadnje Microsoftove mobilne rešitve

vir: Reuters
Reuters - David Einhorn, lastnik vplivnega investicijskega sklada Greenlight Capital (ki, zanimivo, trguje brez rabe finančnega vzvoda) je prvega moža Microsofta, Steva Ballmerja, javno pozval k odstopu. Po Einhornovih besedah naj bi Ballmer z mislimi "obtičal v preteklosti", kar "predstavlja resno oviro za rast podjetja". Z odstopom bi dal možnost komu drugemu in omogočil ponovno rast delnic podjetja.



Trg se je na na poziv odzval pozitivno, z dvigom cene delnice za 0.87 dolarja. Microsoftove delnice sicer zadnjih 10 let, kar je Ballmer za krmilom podjetja (Gatesa je zamenjal l. 2000) izgubljajo na vrednosti. Takratni vložek v višini 100 tisoč evrov bi bi bil danes vreden le še slabih 70 tisočakov. Še huje, lani jih je Apple prehitel po tržni kapitalizaciji in s tem postal največje tehnološko podjetje, nedavno pa je po skoraj 15 letih isto uspelo tudi IBM-u.

Einhornov sklad sicer agresivno kupuje delnice podjetja in jih ima že za 0.11 odstotka, seveda pa računajo na rast njihove vrednosti po nastopu novega izvršnega direktorja. Nasprotno tako Ballmer (4.6% -) kot tudi Gates (okoli 8 odstotkov navadnih delnic) medtem svoje lastništvo počasi, a vztrajno odprodajata.

65 komentarjev

«
1
2

skika ::

In pol se moj komentar o Ballmerju na slo techu zbrise.

Khamul ::

Tkole se začne. Js upam, da se bo takih pozivov vsul zle...
Pomagajmo Microsoftu v boju proti piratstvu - namestimo si Linux!

Thomas ::

Linuxovci so kupili delnico MS in mau težil. IMO.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Ne, po moje je drug problem tle. Ballmer je rahlo neuravnovešen, kar sicer ni nič narobe (lahko je celo zelo dobro za posel), vendar ima tudi manjši kompleks megalomanskosti in se je zato Microsoft spopadel s preveč področji.

Tako hoče biti vodilni na področju OS-ov in Ofica (kjer je vodilni), a tudi pri igrah, telefonih, itd. Konkurenca ga seveda stiska na vseh področjih, stalno je pod kritiko monopolizma in premalo ima inovacij. Na dolgi rok se to pozna pri poslovanju...
sudo poweroff

WhiteAngel ::

stalno je pod kritiko monopolizma in premalo ima inovacij.


Za M$ je sploh težko reči, če ima kaj inovacij. Pravzaprav, a je sploh imel kdaj kakšno res inovacijo, česar ni skopiral od drugega ali celo prevzel podjetje?

Bor H ::

Če se tko gremo pol ubistvu nobeno veliko podjetje nima ravno velik inovacij ker je vsem varneje kupit že narejene zadeve ali pa se it evolucije izdelkov.

sgdjkdlsugi4 ::

O rly ?

Apple: ne bi izgubljal besed, so inovatorji. App store, music store.

Google: Android, Chrome (Web Store z aplikacijami), Chromebook, Maps, Street View, uporaba QR kod, od danes integracija NFC pri mobilnem placevanju.

MS: Kopija searcha, kopija mapsov, kopija iphone-a, kopija google goggles (ultra moderno skeniranje stvari v Mangu), kopija application store-a (ki bo imel tudi movies, music itd. skratka kopija). Od izida XPjev naprej v bistvu nevem kaj je delal MS. Edina razlika je briljantni Xbox oddelek.

Zgodovina sprememb…

Cold1 ::

MS je dejansko lansiral "system wide search" z Longhornom že vsaj 2003, to funkcijo so skopirali čisto vsi, od Appla do Googla, nakar so si še predrznili trditi da je kopiral MS.

Windows Phone 7 je edini pametni telefon, ki ne kopira Applovega iPhona, Android je čisti klon; zanimivo, da MS kritiziraš, Google pa hvališ.

AppStore je komercializacija programskih skladišč, ki so se pojavila na Oknih menda že v 90' pa jih ni uporabljal nihče (razen uporabnikov Linuxa v 00').

--------------------------------------

Tako hoče biti [MS] vodilni na področju OS-ov in Ofica (kjer je vodilni), a tudi pri igrah, telefonih, itd.

Razširitev poslovanja na nova področja je edini način za povečanje profitabilnosti, ko zasičiš svoje obstoječe tržne niše. MS je bil v to praktično prisiljen, saj delničarji zahtevajo konstantno rast vrednosti.

Po mojem je za MS najbolj problematična 15 let trajajoča javnomnenjska kampanja IBMa, Suna, Oracla in dandanašnji Googla, kjer se poskuša MS kar se da očrniti in prikazati kot krivca za prav natančno vsako težavo.

Ker je vrednost delnic stvar psihologije kupcev, je ta kampanja pač uspela znižati vrednost delnic MSa, ne glede na siceršno tržno uspešnost.

BlueKnight ::

Apple: ne bi izgubljal besed, so inovatorji. App store, music store.

music store je inovacija? Edino kar je bilo tam novega je kakor vem dogovor z založniki je za nižjo enotno ceno skladb, barantanje pa mi ravno ne pride na misel ko slišim besedo inovacija. Sicer pa največja inovacija apple zame je nova uporabniško izkušnjo - ponovno so dali pomen frazi Simple is beautiful. Pomoje so tudi zelo lepo zadeli čas, če bi prišli s to idejo na dan pred 20 leti bi pogoreli. Sedaj pa ni vec v modi imeti nek gadget zato da ima 100 nastavitev in 45 gumbov, ampak da je lep in je uporaba kot igra. Vendar so v to vlagali pred 10 leti, sedaj se verjetno stroški R&D jabka skrijejo dalec dalec zadaj v primerjavi z stroški marketinga.

Google pa zadnje čase veliko več pokupi in skopira, podobno kot včasih Mirosoft. Ko malo razmislim zadnje čase Microsoft res deluje svetnik v tej družbi, morda mu gre pa zato tako slabo :P
Assumption is the mother of all fuckups!
"Under Siege 2:Dark Territory"

sgdjkdlsugi4 ::

Cold1 je izjavil:


Windows Phone 7 je edini pametni telefon, ki ne kopira Applovega iPhona, Android je čisti klon; zanimivo, da MS kritiziraš, Google pa hvališ.


Lahko vprasam s kaksnega stalisca so te trditve ? Poznas te mobilne platforme kot razvijalec ?

Cold1 ::

Hi, hi, Kdor Ni Razvijalec Naj Bo Tiho™.
Od kje že poznamo ta mem? Uporabniki so, seveda, ničvredni tepci, ki naj bodo lepo tiho in dajo mir. Ta odnos je pokopal že marsikatero platformo in je praktično zagotovilo, da bo razvijalec in/ali njegova firma ostala brez uporabnikov (pa tudi dohodkov, BTW).

---------------------------------

Moje osebno mnenje o pametnih telefonih, če že želiš vedeti pa je ... pazi, da ne padeš s stola... da so bolj ali manj nepotrebne igračke (razen v primeru, da res potrebuješ dostop do epošte na mobilniku).

Izhajam torej iz stališča čisto nenavdušenega neuporabnika.


Mimogrede, v starih časih smo prenosnim konzolam za video igre rekli GameBoy, je pa res, da ima to ime v lasti Nintendo; no, pa saj tudi Smart Phone ni tako slabo.:P

LordPero ::

Vsa velika podjetja kupujejo, ali ideje ali podjetja (a se ne spomnite, da je nekoč Android Inc. bilo samostojno podjetje (z Linux jedrom in nekim vmesnikom čez), nakar se je Google odloču it mobilno & je za štart kupu Androida + še en kup ostalih).

P.S.
Apple je imho zmeraj majn inovatorja (zadnjih 10-15 let recimo). Tam je drug poslovni model.
LordPero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LordPero ()

RejZoR ::

sgdjkdlsugi4 je izjavil:

O rly ?

Apple: ne bi izgubljal besed, so inovatorji. App store, music store.

Google: Android, Chrome (Web Store z aplikacijami), Chromebook, Maps, Street View, uporaba QR kod, od danes integracija NFC pri mobilnem placevanju.

MS: Kopija searcha, kopija mapsov, kopija iphone-a, kopija google goggles (ultra moderno skeniranje stvari v Mangu), kopija application store-a (ki bo imel tudi movies, music itd. skratka kopija). Od izida XPjev naprej v bistvu nevem kaj je delal MS. Edina razlika je briljantni Xbox oddelek.


Tolk bullshita na enem kupu pa že dolgo nisem videl.
Kot inovacijo navajaš 2 povsem "brezvezna" produkta od Appla. Če je Apple kje dejansko inovator je to edino pri izdelavi strojne opreme (Retina display, zelo tanki laptopi s kvalitetnim finišem itd), kar si delno lahko privoščijo saj za tako ceno izdelkov morajo ponuditi nekaj konkretnega. Po drugi strani pa ti ta taista inovativna firma hvali, da so "izumili" front facing kamerco na mobilcih, ki je obstajala že leta pred tem in jo je pri nas tržil Mobitel v okviru UMTS akcije. V MacOS bojo šele z Lion vgradili povečevanje oken iz vseh robov v vse smeri. Tak za info, to so imela že Okna 98, več kot desetletje nazaj. Hudi inovatorji res...

Kaj je delal MS od XP-jev naprej? Razvijali so Visto, ki roko na srce kljub pljuvanju ni slab OS. Treba je razumeti, da je bilo nekaj porodnih krčev zaradi drastičnega preskoka med tehnologijami. Ampak po SP1 je stvar postala drastično boljša, hardwarske firme so se končno vzele v roke in zrihtale driverje za katere so vsi po vrsti krivili Microsoft, ki pa ne more odgovarjat za kvaliteto (takrat je Vista kasirala neomejeno BSOD-ov zaradi zanič NVIDIA driverjev). Windows 7 je bil lep upgrade Viste, nekaj takega kot so bili XP-ji za Win2000. Windows Phone 7 je tud dosegel solidno uspešnost. Pa med velike inovacije in uspeh vsekakor lahko štejemo Hotmail. Slednji je bil eden prvih masovnih online storitev katero je nato Google uspešno "skopiral" z GMailom.

Microsoft je tako kot Google in Apple velika korporacija in če se jim zdi smiselno investirat v nek segment ter s tem ustvariti konkurenco v tem ne vidim nič slabega. Bolj me moti to da nekaj skopirajo, ponudijo minimalno ali nič novosti in se nato hvalijo z inovacijami. Zgoraj omenjeni Hotmail pa je lep primer hvaljenja "done right". Skopirali so osnovo storitve in jo nadgradili v smislu minimalizma in funkcionalnosti. Tle se Google lahko brez vsake skrbi pohvali s prenekatero inovacijo pa čeprav se nam vsem zdijo samoumevne.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

oldguy ::

Microsoftove delnice sicer zadnjih 10 let, kar je Ballmer za krmilom podjetja (Gatesa je zamenjal l. 2000) izgubljajo na vrednosti.


To je zgolj posledica stanja na trgu. Se je treba vprašat, kje je bil MS 10 let nazaj in kje je danes?

Bili so sinonim za uspešno podjetje za razvoj programske opreme, največji, najbogatejši, takorekoč edini. Google je še skakal po garaži, Apple se je še pobiral iz hudega dreka, trg naprav pa je bil precej manjši (in monopol na PC tržišču toliko bolj očiten).

Danes so se časi močno spremenili, Interneta in kupa tehnologij, ki so z njim prišle, niso pravočasno zajahali, non-PC trgov niso širili, obenem pa so nekatere storitve, ki so jih nekoč znali ponujat malone le oni, drugi začeli izvajat na nove, boljše načine. Precej je sicer bilo prisiljenih širitev v nove segmente trga, ki pa jih je pod črto dejansko res preprečila okostenelost podjetja. Nekaj uspehov je sicer bilo, a premalo.

Bi rekel, da stavek: "obtičal v preteklosti", kar "predstavlja resno oviro za rast podjetja" kar drži, a ne za Ballmerja, temveč so problemi strukturni...

Podjetje je postalo okostenel gigant. Nothing new here...

r0ker ::

Nov dan, nova tema o MSju, nov materijal iz komentarjev na ST za krohot.

Bistri007 ::

oldguy je izjavil:

Danes so se časi močno spremenili, Interneta in kupa tehnologij, ki so z njim prišle, niso pravočasno zajahali, non-PC trgov niso širili, obenem pa so nekatere storitve, ki so jih nekoč znali ponujat malone le oni, drugi začeli izvajat na nove, boljše načine. Precej je sicer bilo prisiljenih širitev v nove segmente trga, ki pa jih je pod črto dejansko res preprečila okostenelost podjetja. Nekaj uspehov je sicer bilo, a premalo.

Bi rekel, da stavek: "obtičal v preteklosti", kar "predstavlja resno oviro za rast podjetja" kar drži, a ne za Ballmerja, temveč so problemi strukturni...

Podjetje je postalo okostenel gigant. Nothing new here...

Ampak to ni res. Podjetje ima največji ali drugi največji delež na večini ključnih IT področij.

Kakšen tržni delež (v % in % prodaje) ima Microsoft na:
- desktopu (OS + Office)
- server OS
- dnevni sobi (Xbox)
- spletnem iskanju in oglaševanju (Bing)
- spletnih aplikacijah (Office 365)
- razvijalskem ekosistemu (.NET in Visual Studio)
- IM klientih (Messenger + Skype)
- oblačnih storitvah (Azure)
- mobilnih OS (tržni delež Symbiana naj bi zamenjal WP)?

EDIT: Kaj od tega so imeli pred Ballmerjem?
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bistri007 ()

poweroff ::

Cold1 je izjavil:

MS je dejansko lansiral "system wide search" z Longhornom že vsaj 2003

Pa v Linuxu je bila že kako desetletje in še prej v Unixih.

Cold1 je izjavil:

AppStore je komercializacija programskih skladišč, ki so se pojavila na Oknih menda že v 90' pa jih ni uporabljal nihče (razen uporabnikov Linuxa v 00').


Menda. Repozitoriji so v Linuxu že ohoho časa. In ostali so kopirali od tam.

Cold1 je izjavil:

Po mojem je za MS najbolj problematična 15 let trajajoča javnomnenjska kampanja IBMa, Suna, Oracla in dandanašnji Googla, kjer se poskuša MS kar se da očrniti in prikazati kot krivca za prav natančno vsako težavo.

V bistvu je to normalno. Počnejo isto, kar je počel Microsoft z IBM pred 20 leti. PAč, nastopanje na trgu.

Cold1 je izjavil:


Ker je vrednost delnic stvar psihologije kupcev, je ta kampanja pač uspela znižati vrednost delnic MSa, ne glede na siceršno tržno uspešnost.

Ravno obratno. Iz novice:
Trg se je na na poziv odzval pozitivno, z dvigom cene delnice za 0.87 dolarja.


Aja, pa da pojasnim še nekaj. Microsoft res zna lepo kopirati od drugih, vendar ni to nič slabega, saj zna zadeve vseeno izboljšati, predvsem v smislu uporabniške izkušnje. Je pa to po moje malce premalo za resen razvoj.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

pecorin ::

Bistri007:
- mobilnih OS (tržni delež Symbiana naj bi zamenjal WP)?


hehe. ja..."naj bi". zaenkrat pa je wp7 na telefonih priblizno toliko kot linux na desktopu.

Bistri007 ::

pecorin je izjavil:

Bistri007:
- mobilnih OS (tržni delež Symbiana naj bi zamenjal WP)?


hehe. ja..."naj bi". zaenkrat pa je wp7 na telefonih priblizno toliko kot linux na desktopu.

Pecorin, prodaja se ne Symbian, pač pa Nokia. Oziroma jo prodajajo njeni prodajni kanali in veze z mobilnimi operaterji po svetu (z izjemo ZDA).
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Ashrack ::

Samo to lahko recem za Balmerja:
BALMER R.I.P.
....

Looooooka ::

Trolls will be trolls.
Apple trolls will be blind.
That's how they roll.

oldguy ::

Ampak to ni res. Podjetje ima največji ali drugi največji delež na večini ključnih IT področij.


Ne, nima. Ta vtis je IMO le posledica ogromne prednosti, ki so jo imeli v 90ih. Ključna IT področja so se spremenila. Konkurenca je vzklila tam, kjer MS ni pričakoval oziroma ni povlekel pravih potez ob pravem času. Google/Youtube, Apache, VmWare, iTunes, Facebook, Clouding, Smartphonei, iPad, pa še mnogo drugih novotarij so vse področja, kjer niso taglavni in katera vplivajo na odločanje ljudi za njihove bazične storitve. Pa še bolj bodo...

Ne pravim, da niso še vedno spoštovanja vredna firma, le krivulja napredka ne gre več gor tako hitro kot včasih, sploh v primerjavi s konkurenco. Poleg tega so zadnji glavni produkt (W7/Vista) pacali odločno predolgo, strašili stranke z raznimi nerazumnimi odločitvami (EBS anyone?), Bing, pa še par drugih side projektov so kljub tonam denarja boljkone fail, ogromno energije pa pomojem trošijo še za druge nebistvene segmente. Če se spomnim IBM-a ter povlečem par vzporednic, se mi zdi, da jih lahko čaka podobna usoda v prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

sgdjkdlsugi4 ::

No kul, vsaj eden ki je v letu 2011.

Btw, pri searchu je bil misljen web search, MSova storitev Bing.

poweroff ::

Bing je pač zapoznela in slaba kopija Googla. Verjetno se bo na koncu izkazalo, da je MS vložil kup denarja v Bing, kakšne posebne prednosti pa ni dobil.

To je tako, če hočeš vzpostaviti "totalitaren" (vseobsežen) sistem, namesto da bi sodeloval na določenih področjih.
sudo poweroff

darkolord ::

Ne, nima. Ta vtis je IMO le posledica ogromne prednosti, ki so jo imeli v 90ih. Ključna IT področja so se spremenila. Konkurenca je vzklila tam, kjer MS ni pričakoval oziroma ni povlekel pravih potez ob pravem času.
Seveda ima. Ti si sicer res naštel nekaj IT storitev/produktov, pri katerih kraljuje posamezni ponudnik (kar nekaj je takih, ki so samo bili ob pravem času na pravem mestu, npr. Facebook in Youtube) in MSja ni čisto v ospredju, ampak to niti ni pomembno. Od področij, ki jih je Bistri007 naštel, je kar nekaj takih, ki zagotovo niso posledica prednosti v 90ih letih.

Lahko naštejem še nekaj preostalih področij, kjer je MS vsaj nekje precej na vrhu (torej nezanemarljiv konkurent, če ne drugo):
- aplikacijski strežniki
- kolaboracijski strežniki
- podatkovni strežniki
- poštni strežniki (+ clienti)
- spletni brskalniki
- ERP / CRM
- spletna pošta
- audio/video SW predvajalniki
- omrežna varnost
- virtualizacija
- itd itd

Ne glede na vse je IMO precej impresivno, da se na večini področij uspejo bolj ali manj uspešno kosati s ponudniki, ki so usmerjeni na le nekaj ali morda celo samo eno področje.

Bing je pač zapoznela in slaba kopija Googla. Verjetno se bo na koncu izkazalo, da je MS vložil kup denarja v Bing, kakšne posebne prednosti pa ni dobil.
Tukaj se seveda hecaš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

oldguy ::

Seveda ima. Ti si sicer res naštel nekaj IT storitev/produktov, pri katerih kraljuje posamezni ponudnik (kar nekaj je takih, ki so samo bili ob pravem času na pravem mestu, npr. Facebook in Youtube) in MSja ni čisto v ospredju, ampak to niti ni pomembno. Od področij, ki jih je Bistri007 naštel, je kar nekaj takih, ki zagotovo niso posledica prednosti v 90ih letih.


Spet ponavljam, nima. Oziroma, let me put it this way: če je bil včasih MS sinonim za uspešno računalniško podjetje, katero služi s programsko opremo, so danes zgolj še eden od mnogih. Brezveze se tolažit s tem, da so še vedno največji na svojem segmentu če pa so bili včasih malodane edini segment. Ti si rekel:

Lahko naštejem še nekaj preostalih področij, kjer je MS vsaj nekje precej na vrhu (torej nezanemarljiv konkurent, če ne drugo):


Ni MS postal manj uspešen, drugi so postali bolj. Primat se izgublja. To je ves point. Poleg ene zlate kure jih imamo zdaj še pet, pa tri srebrne pa še pet platinastih.

Da googla ne omenjam. Povozil jih je, takorekoč...

Še nekaj:

- aplikacijski strežniki
- kolaboracijski strežniki
- podatkovni strežniki
- poštni strežniki (+ clienti)
- spletni brskalniki
- ERP / CRM
- spletna pošta
- audio/video SW predvajalniki
- omrežna varnost
- virtualizacija
- itd itd


Vse naštete aplikacije izgubljajo na pomembnosti ali pa je konkurenca dostikrat boljša. 15 let nazaj temu pač ni bilo tako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

Bistri007 ::

Jaz sem hotel samo povedati, da če si drugi ali tretji po tržnem deležu na določenem segmentu, to ni FAIL.

Če misliš, da pa tretji po tržnem deležu ne more preživeti, potem bo pa MSFT uporabil protimonopolna orodja, ki so jih drugi na njem v prejšnjih desetletjih.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

darkolord ::

Ni MS postal manj uspešen, drugi so postali bolj. Primat se izgublja. To je ves point.
Saj to so skoraj vsa (z izjemo recimo browserjev) področja, kjer primata nikoli niso niti imeli; so pa na nekaterih prišli čisto iz ozadja in preživeli veliko ostalih, ki so na teh področjih dominirali.

edit - odstranjen del, ki se nanaša na brisan post

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

dux ::

@Matthai, Bistri: Microsoftova online strategija in Bing sta popolen fail.

Za tiste, ki se jim ne da celega članka brat pa slikca.

Profit/izguba MS Online division



Trenutno MS z Bingom izgublja cca 3 milijarde na leto.
Upanje je v nasih odlocitvah

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

St235 ::

V uvjanju novih idej je vedno tkao da jih na 1000000 uspe ena. MS je zajahl val uspeha v osemdesetih in devedesetih in se razvil v stabilno firmo, ki je prisotna na praktično vseh IT področjih. Da bo zlata kura, ki bo stoletja srala zlata jajca je utopično pričakovat. So pa postavili trne temelje za podjetje, ki uspešno konkurira tudi danes. Štos je v tem, da če si drugi na 100 področjih boš imel še vedno vč denarja kot če si prvi na enem. Pa ne da MS ni nikjer prvi. Nič koliko je bilo podjetji, ki so znsla zlato jajce potem pa niso iz tega znali naredit nekaj dolgoročnega. MS nikakor ni eden teh. Googlu je v med padla sekira z inovativnim pristopom v oglaševanje in brezplačnimi storitvami za končne uporabnike. Pričakovat da bo zato čez 20 let edina IT firma je utopično, bo pa vsekakor med najuspešnejšimi kar pa brez dvoma je tudi MS.

poweroff ::

darkolord je izjavil:

Ne glede na vse je IMO precej impresivno, da se na večini področij uspejo bolj ali manj uspešno kosati s ponudniki, ki so usmerjeni na le nekaj ali morda celo samo eno področje.

Saj v tem je problem. Povsod hočejo biti najboljši. Na koncu se jim zato utegne zgoditi, da ne bodo nikjer...

darkolord je izjavil:


Bing je pač zapoznela in slaba kopija Googla. Verjetno se bo na koncu izkazalo, da je MS vložil kup denarja v Bing, kakšne posebne prednosti pa ni dobil.
Tukaj se seveda hecaš?

Ne, ne hecam se. Je Jux povedal zakaj.
sudo poweroff

darkolord ::

Saj v tem je problem. Povsod hočejo biti najboljši. Na koncu se jim zato utegne zgoditi, da ne bodo nikjer...
To, da hočejo biti povsod najboljši, je seveda čisto samoumevno in edino pravilno.

Glede večih področij je pa ravno v IT še najmanj smiselno staviti vse na enega konja - na kakšnem področju se lahko situacija relativno hitro obrne in ravno to je pokopalo že ničkoliko računalniških podjetij, ki so se skoncentrirala samo na eno področje in tam nekaj časa kraljevala; ko je na njihovem področju prišlo do krize, se pa niso bili sposobni preusmeriti.

Edit: Poleg tega lahko ravno zaradi tega nudijo celoten ekosistem in boljšo medsebojno integracijo rešitev iz večjih področij, kar je tudi zelo veliko vredno.

Ne, ne hecam se. Je Jux povedal zakaj.
Povedal je iz finančnega stališča in ne o tem, da je Bing "slaba kopija Googla" in da "kakšne posebne prednosti pa [MS] ni dobil".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

dux ::

@darkolord: Pri MS so ogromno denarja zmetali v izboljšavo iskalnika in kupovanje tržnega deleža. Videti je, da je Ballmer kar obseden z Googleom (obstajale so neke zgodbice o metanju stolov).

Hkrati pa je popolnoma spregledal iPhone in mobilne telefone.

Ne pozabimo na fiasko z znamko Kin.

Xbox je bil lep uspeh, Windows in MS Office so lepo tržni delež obdržali, ampak vseeno razumem zakaj se ga želijo znebit.
Upanje je v nasih odlocitvah

g. Oden ::

Microsoft si je z xboxom naredil medvedjo uslugo (na dolgi rok), saj je izničil največjo in eno redkih prednosti Windowsev pred ostalimi operacijskimi sistemi.

techfreak :) ::

Še vseeno je dovolj iger, ki so PC only.

RejZoR ::

Ja, ampak se vseeno ne bi branil Xbox only špilov ala Project Gotham Racing in Forza na PC-ju.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

ABX ::

Spet te neumne konzole v debati?

Če do danes niste razumeli zakaj bo PC vedno top ne boste niti jutri.

Poleg tega konzole so PC, samo malo starejši. Apple je PC, Linux je PC, vse je PC, samo tega ne razumete.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Poldi112 ::

Si ziher da niti mogote ti tisti, ki ne razume? Ker PC skoraj mora znati malo več kot zgolj poganjati igrice in predvajati filme. Kaj ima v drobovju je povsem irelevantno.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

ABX ::

Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Poldi112 ::

In kje ti tu piše, da je konzola PC?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

ABX ::

Ne piše, ker konzola nima dovolj funkcionalnosti da bi se lahko imenovala PC.

Video game console @ Wikipedia
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Poldi112 ::

Zakaj potem praviš, da konzole so PC, če praviš da nimajo dovolj funkcionalnosti, da bi ji lahko rekli pc?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

ABX ::

Jao mene.

Ker to so definicije predmetov. Vendar danes se vse širi v vse smeri in ni več jasne linije kjer konča eno in začne drugo. Enkrat so konzole imele ločen hardware in ločen OS. Danes se vse združuje skupaj, lahko daš gor tipkovnico in zadeva postane 100% PC. Danes je edina razlika ekosistem v katerem igraš in koliko je zaprt.

Kaj ti se res trudiš ne razumet ali ti je to nek naravni talent?

In namesto da bi se uprli proti omejevanju svobode v zaprt ekosistem smo tukaj ki navijamo da je naša kletka superiorna od soseda.

OWCA mentality FTW!
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Jumping Jack ::

Ballmerja bi bilo treba zamenjati iz enostavnega razloga, ker je katastrofalno antikarizmatičen.
Ena najpomembnejših funkcij glavnega direktorja podjetja je zastopanje podjetja v javnosti. In Ballmer je človek, ki s svojimi nastopi javnost mnogo bolj odbija kot navdušuje. Povprečen človek, ki ga srečaš na cesti, je bolj karizmatičen kot on. Če ne bi bil ravno eden od ustanoviteljev, bi bil verjetno zadnji človek na svetu, ki bi ga podjetje najelo za najpomembnejše javne nastope. Vsak normalen direktor bi takemu človeku javne nastope prepovedal, ker so podjetju v škodo in sramoto. Ampak on sam pri sebi očitno tega ne vidi, njegovi podrejeni pa so verjetno raje tiho, približno tako kot v Cesarjevih novih oblačilih...

driver_x ::

Glede na njegove javne nastope sem prepričan, da če v Microsoftu dobi čevelj, ne bo imel težav z iskanjem nove službe. V kakem živalskem vrtu bi ga šimpanzi takoj posvojili.

RejZoR ::

Tle se pa strinjam. Bill Gates je bil iz tega stališča dosti bolj karizmatičen. Vedno je deloval kot umirjen geek, kar štejem kot plus, sploh ker se podjetje ukvarja z računalniki in elektroniko kjer tak izgled večina pričakuje.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Poldi112 ::

ABX je izjavil:


In namesto da bi se uprli proti omejevanju svobode v zaprt ekosistem smo tukaj ki navijamo da je naša kletka superiorna od soseda.

OWCA mentality FTW!


Ni čisto tako črnobelo. Recimo da nekdo hoče delati konzole, zaprte škatle namenjene točno določeni funkciji. Ti bi prepovedal zaprtost in posledično od tistih, ki hočejo zaprt, kontroliran sistem, zahteval custom hw. In posledično forsiral višjo ceno na potrošnike, zato ker nočeš, da so ovce?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

KaRkY ::

Res škoda če bo šel Ballmer mi je namreč zelo všeč samo zaradi tega, ker imam pri njem občutek da je popolni flegmatik.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

RejZoR ::

Po drugi strani pa jer Ballmer v Microsoftu praktično do same ustanovitve in na mesto CEO-ta ni prilezel kar tako ampak je baje zelo zagnan za samo podjetje (Microsoft) že od začetka. Jebi ga, lahko si sposoben ampak če si hecnega igleda in nimaš neke posebne karizme tle pač ne moreš narediti veliko. Vsak človek je drugačen.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft povečal dobiček in prihodke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
12534321 (28708) Mr.B
»

Ballmer gre v pokoj (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6722764 (19848) antonija
»

Leto dni pozneje v Applu: rekordni dobički in tretjinski padec tečaja

Oddelek: Novice / Rezultati
278693 (6646) antonija
»

Ballmer deloma prodaja svoj delež v Microsoftu

Oddelek: Novice / Ostale najave
104073 (3260) driver_x

Več podobnih tem