» »

Ratko Mladić bo dobil sobo v Haagu...

Ratko Mladić bo dobil sobo v Haagu...

1
2
»

donfilipo ::

Matako je izjavil:

Glej no glej, Beograd še stoji in huligani ga niso požgali do tal, kot se je nabijalo po slovenskih forumih še včeraj. Po mojem drama z Mladićem zanima vse ostale bolj, kot Srbe. ;)


Tu je morda jedro problema. Ostale, to je svet, Srbija in Srbi, ne zanimajo.

Zanima jih prejkone, zgolj en superserijski morilec, pogojno rečeno seveda.

In to ni problem samo Srbije.

Pomeni imajo res resen problem. Uveljaviti se iz dneva v dan8-) Brez pobijanja seveda.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

Matako> Glej no glej, Beograd še stoji in huligani ga niso požgali do tal, kot se je nabijalo po slovenskih forumih še včeraj. Po mojem drama z Mladićem zanima vse ostale bolj, kot Srbe. ;)

You have no idea how happy that makes me.

mojsterleo ::

sej zda s haagom nimajo nic. oni nocjo bit del sodisca, ker bi potem lahko preko njega sodili tudi vojnim zlocincem ameriske vojske.
pr mladicu je pa isti problem kolkr pri hitlerjevih generalih imo. vedl in delal so packarije,toda taka so bila navodila. vojna je prevelko sranje da bi nekdo delal nekaj na lastno pest.

Gregor P ::

No, človek je končno v Haagu, čaka ga zagotovo bolj pravično sojenje od katerekoli njegove žrtve, obenem pa ima sedaj na razpolago tudi sodobno medicinsko oskrbo ... mislim, da bolj civilizirano od tega res ne more biti, vsaj ne v današnjem času.

Seveda bi bilo bolj učinkovito, če bi ga dobili veliko prej, ampak tudi tako je še vedno dovolj simbolno (konec koncev se je moral človek leta in leta skrivati, na koncu je videti, da je živel bolj v bedi, bolan ter kljub vsemu končal v Haagu; poleg tega pa je praktično bila še cela država talec vsega skupaj, tudi zaradi tega ker se narod nikakor ni hotel sprijazniti s svojimi zločini nad človeštvom).

Šele sedaj ima ta država končno neko realno možnost, da se dokončno osvobodi okov, ki si jih je v bistvu nadela kar sama in zapluje boljši prihodnosti naproti.:)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

jype ::

Gregor P> ki si jih je v bistvu nadela kar sama

Temu se je težko izognit, če vsi tulijo v isti rog. Vzpon nacionalističnih strank v evropi mene močno skrbi, na primer.

Double_J ::

Med zaslišanjem je po poročanju B92 Mladić dejal: "Vi ste izvolili Miloševića, ne jaz. Kdo je potem kriv.“

Hehe...
Dve šivanki...

gendale ::

saj to je na nek način res

brez podpore ljudstva ne bi moglo prit do vojne in vojnih zločinov

mojsterleo ::

slobo je samo del cele puzle balkanske vojne. on je deloval iz srbije in koliko je efektivno prispeval k vojni je tezko dokazljivo. jasno pa vsi vemo da se je po bosni fural znaten del srbskih enot jla. nekako so se morale tam pojavit ne? karadzic pa mladic sta bolj otroka republike srbske. prvi kot politik drugi kot operativc. in potem so tu se razne tolpe in paravojaske grupe. v glavnem ta vojna je ena zmeda kjer sedaj probavajo za sojenja vse personalizirat v dve- tri osebe. itak zame stvar ne bo zakljucena dokler ne bodo zaprli kakega americana, ker so oni politicno najbolj odgovorni da je do tega sploh prislo,s svojo brezpogojno podporo slobotu in embargu.

MadMicka ::

"Med zaslišanjem je po poročanju B92 Mladić dejal: "Vi ste izvolili Miloševića, ne jaz. Kdo je potem kriv.""
Double J glede tega pravi "Hehe... "

Kdo je kriv? Tisti, ki je ukazal genocid in tisti, ki ga je izvajal. To zagotovo niso vsi državljani oz. volilci.

donfilipo ::

Državljani Srbije bodo svojo krivdo (so jo deloma že) plačali z revščino, izolacijo in mednarodno obsodbo. V obliki steretotipa: serbs are crazy criminals.

Tisti, ki so bili vodje, ukazovalci in pastirji naroda, ko so zajahali naci tigra, pa niti ne bodo drastično nagagali. Za spremembo od časov obešanj tiranov in slug, jim gre kar dobro. Med treznimi reveži, jih je kar 85% takih, ki bi šli sedet na njihovo mesto, za skromno nadomestilo. Skupaj z nespretnimi izgovarjanji na druge vred:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

mojsterleo ::

wtf ni mi jasno kako je lahko se lansko leto mladic delal kot gradbinec v zrenjaninu,a sedaj trdijo da je na pol paraliziran in da se komaj premika. ocitno so ga res prodali v haag sedaj ko je popolnoma obnemogel ,in bo vse skupaj ena farsa tko kot je bilo sojenje petainu v franciji. v haagu so res zaposleni eni totalni kreteni. koncno so srbi ujel njihovega idola ...

darkolord ::

wtf ni mi jasno kako je lahko se lansko leto mladic delal kot gradbinec v zrenjaninu,a sedaj trdijo da je na pol paraliziran in da se komaj premika.
Sej je eno leto vmes.

Vajenc ::

Mladić ni bil samo operativc, bil je en izmed snovalcev. Kaznovati pa bi po moje morali vsakega posameznega operativca, ki je rezal, pritiskal na sprožilc ali pa samo v živo navijal. Srb, Hrvat, Albanc, Bošnjak, Slovenc ali pa Savdijc, vse po vrsti.

Če želijo Srbi mir pred svetovno javnostjo, mora Mladić živ dočakati obtožbo. Po njej bo Srbom lažje, imo zna še Šešelj ven iz zapora priti. Krizo identitete pa znajo doživljati v Republiki srbski, kjer je Mladić največji heroj.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

revvs ::

Mladič je bil zaščiten pod zakonov vse do izuma ameriških UN, Haagov, ki so seveda nad vsemi zakoni in nikoli ne kaznujejo amerikance, čeprav bi morali še najmanj 1000 Karadžičev, Mladičov iz ZDA kaznovati.

Imunitete in politične tajne niso samo slovenski zakoni ampak svetovni zakoni od pantiveka dalje. Dokumenti državnih skrivnosti, kjer so zapisana imena se pa tako komaj po desetletjih javnosti pokažejo, da se zaščitijo vse osebe vpletene. To je vse zapisano v zakonih. Ampak Haag to ignorira če tam v ZDA nekogar proglasijo za vojna zločinca, da ne govorimo o mednarodnih zakonih ki so kršeni v primeru Sadama in Gadafija.

mojsterleo ::

haag ima pristojnosti samo za drzave clanice tega sodisca. se pravi za zlocine storjene proti njim ali pa za zlocine ki so jih same storile. in glej no glej trenutno najbolj zlocinske drzave bos zaman iskal na seznamu clanic. amerika jasno ni clanica ker so rekl da po njihovem ne bi posteno sodl njihovim drzavljanom,pa da bojo svojim zlocincem sami sodili na vojaskih sodiscih (ki so mimogrede tajna,ni mogoce niti izvedeti za kaj so obsojeni,dokaze in dokazni postopek). mislim wtf... tko kot izraelci ko grejo sodit zlocine lastnih vojakov in a kdo pricakuje cudeze od takih postopkov? sej poglejte lani so pobil 15 ljudi na ladji za gazo v mednarodnih vodah,vse ok. ???

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

To da svet ni povsem pošten, vemo že dolgo časa.
Pravzaprav, odkar obstajamo.

Ampak to ni razlog, da bomo opravičevali vsakega lokalnega klavca.
On the journey of life, I chose the psycho path.

revvs ::

Vse te bedarije ki so jih ZDA ustanovile po 2 sv. vojni, tudi Haag, UN, njih ne kaznujejo, ameriška demokracija. Prav smešno je gladati vpletanje ZDA in EU v politiko Hrvaške in Srbije brez njihovega članstva v EU. In kolikokrat se je EU obrnil v prid Hrvaške pred nami, pa sploh niso člani. Kolikokrat se bodo obrnili proti ko bodo člani, potem bo se začelo izkoriščanje s plačevanjem masnih denarcev organizacijam, ki so od ZDA ustanovljene vendar same ZDA ne sodelujejo ne pri okoljevarstvu in se ne kaznujejo, denarce pa pobirajo, zato ker so prišli istega časa v Berlin kot Rusi in so potem ustanovili UN in podobno. Saj so pa Mladiča ulovili takoj ko so njim zagrozili zdaj z zadnjim rokom da bodo lahko vstopili v EU. Haag tako več ne dobiva podpore in so že hoteli ukiniti 1 leto nazaj, vendar je očitno nekdo proti ukinitvi in se zavlačuje tako kot se zavlačuje s sojenjem Mladičevega prijatelja Kardziča.

Brane2 ::

EU počne to, kar je prej počel Tito v tem pogledu.

Če imaš na nekem terenu norce A B in C in bi tam rad vpeljal mir, so pa norci med seboj sprti, se tega lahko lotiš na več načinov. Strategija, ki zahteva najmanj tvoje energije, je da izkoristiš njihova nasprotja in pomagaš slabšim, da obvladajo večjega, potem pa se z njimi poukvarjaš sam.

VelikoSrbi še danes ne razumejo, zakajo so bili v YU oslabljeni, Ustaši pa presenečeno gledajo izza zaporskih rešetk, koji je EU ku*ac- prej jih je veliko bolj tolerantno prenašala.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

mojsterleo ::

Brane2 je izjavil:

To da svet ni povsem pošten, vemo že dolgo časa.
Pravzaprav, odkar obstajamo.

Ampak to ni razlog, da bomo opravičevali vsakega lokalnega klavca.

seveda ne bomo opravicevali vsakega,ampak samo tistega,ki je nas. poglej samo bin ladna,sadama huseina,slobodana milosevica.klasicne zgodbe od junaka do bedaka.
glede haaga nisem vedel da ga bodo ukinili? verjetno mislis tribunal za zlocine storjene v nekdanji jugosaviji. ker haag se ne ukvarja samo z jugo,verjel ali ne.

revvs ::

Ta Jugo zgodbice ZDA bi se morale končati, glede teh sodišč od UN pa se vedno znova sestavljajo za določeno zadevo, za določen rok, na drugačen način.

The court wants to complete all trials by the end of 2008 and all appeals by the end of 2010; despite this aim, many indictees - including Ratko Mladic, chief of the Bosnian Serb army which carried out the Srebrenica massacre - remain fugitives.
http://martinfrost.ws/htmlfiles/hague_t...

mojsterleo ::

malo sem prebrskal web strani tujih medijev in sem presenecen kake clanke pa kasna evforija se zganja zarad tega starca. folk tam res misli da so nevemkoga prijel lol. vsa cast srbom tole zgodbo bojo ocitno zelo dobro prodal. da pa milorad komadic ne bi bil prikrajsan bo pa spet prejemal oficirsko penzijo 915 eur mesecno + 45000 za nazaj. i loled.

revvs ::

ICTY (International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia) je ime tega če smo že specifični. V UN imajo za vsako državo na svetu posebno sodišče, samo za ZDA ne, ker so oni tisti ki financirajo.

To planirano iskanje kandidatov za sojenje je omejeno na ozemlje lol. Na strani: http://www.icty.org/ imajo narisano - interactive map :))

Zdaj bodo to zavlačevali tako kot je dandanes značilno za sodišča, da maksimalno zaslužijo. V bistvu so vsi vedeli kje je Mladič in Karadžič že od začetka, vendar so morali malo dlje čakati (tak je protokol), srbi so tudi lahko še obdržali svojega heroja malo dlje. Vse so osrečili, samo pravici ni bilo zadoščeno in vprašanje če bo kdaj kje. Ta projekt Haag za Jugo ozemlje so začeli leta 1993 (ko so se vsi osamosvojili(so bili hitri :D)) in bi morali končati do 2010, pa bodo mogoče še več kot 1 leto to delali. Lahko bi pa končali do 2000 leta.

Matako ::

Vajenc je izjavil:

Krizo identitete pa znajo doživljati v Republiki srbski, kjer je Mladić največji heroj.


Cela Republika srbska je ena kriza identitete. Kaj ni tako sploh nastala?

revvs je izjavil:

ICTY (International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia) je ime tega če smo že specifični. V UN imajo za vsako državo na svetu posebno sodišče, samo za ZDA ne, ker so oni tisti ki financirajo.


Previdno s kvalifikatorji tipa "vsak"!!!

"V UN" seveda nimajo za vsako državo posebnega sodišča. Daleč od tega.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

mojsterleo ::

revvs je izjavil:

V bistvu so vsi vedeli kje je Mladič in Karadžič že od začetka, vendar so morali malo dlje čakati (tak je protokol), srbi so tudi lahko še obdržali svojega heroja malo dlje. Vse so osrečili, samo pravici ni bilo zadoščeno in vprašanje če bo kdaj kje.

no karadzic se je dejansko samoiniciativno skrival in je deloval kot zdravilec. tezko verjamem da so vedeli kje je.

za mladica imas pa prav,on je prevec ponosen da bi se skrival ali storil samomor. skrivali so ga drugi,tako fizicno kot politicno. nece mladic mladica je menda rekel preiskovalcem. zanj so vedli ker je dobival do 2005 penzijo na naslov sorodnikov. no sedaj jo bo pa soet in sicer 915 eur/mesec in 45000 eur za nazaj. i loled.

amigo_no1 ::

Saj jo srbski generali, ki so sodelovali v napadu na Slovenijo tudi (iz našega proračuna).
loled^2

revvs ::

Menda bo mladičova soba še malo morala počakati. Mladič zahteva da mu pripeljejo krsto od svoje hčerke v celico da se lahko poslovi. Navijači so se že zbrali v Beogradu da proslavijo svojega godfathera. In če bo vse po sreči bo dobil dosmrtno ječo, če ne bo prej umrl, ker že zdaj gleda kot tisti v hrastovcu, vendar pri poročilah govorijo de gleda karizmatično, OK. Jaz mu dam 10 let, upajmo da mu razsodijo v roku 10 let, da bo lahko dobil dosmrtno ječo in lepšo celico + zdravstveno oskrbo 1A, kar ni imel tam kjer je do zdaj živel. Vendar najprej ga morajo pritihotapiti v Haag in potem bo se zvedlo o umorih in zakaj je razpadla Jugoslavija.

Pšenični ::

"Bivši general Vojske RS boluje od teškog oblika tumora limfnih žlezda, zbog čega je polovinom 2009. operisan i podvrgnut hemoterapiji u Beogradu, tvrdi njegov advokat."

No, tole bi lahko pojasnilo shujšan obraz, in kapo na Mladičevi glavi, ki jo vseskozi nosi.

Sedaj bo sigurno deležen prvovrstnega zdravljenja, saj mora na vsak način ostati živ, ko konca sodbe.

Tilen ::

Tudi danes so se prepirali (tudi) glede kape.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Double_J ::





Jezus tole sojenje pa nakazuje na pravi cirkus...
Dve šivanki...

Pšenični ::

Ja, Mladič bo en čas delal cirkus, potem pa bo poskusil uiti. V nebesa. Poskusil bo narediti samomor. Domačim je zrihtal penzijon, zdej se bo le "še matral" v Hagu.

Tako da jaz pričakujem da se bo fental, če mu bo ratal..... In ušel sodbi, ki je zanj že napisana. Tle mu noben odvetnik ne more pomagat, sej on to ve, sej ve.....

Vajenc ::

@JJ
Yeah he must be a gay wearing iwatch ;p

Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zeberdee ::

nuclear ::

Ka je tko težko, mu dat 100 let kazni instantno? Sej majo vse žive posnetke kaj je govoril lol. Konec zgodbe.. Tale Haag je v bistvu le kemoflaža, da jih izvozijo v Rusijo.. Milošević še živi itak.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

So Hrvatje totalno nori (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21936726 (29381) PaX_MaN
»

Sojenje Karadžiću (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18319872 (12689) perci
»

Karadzic -- was arrested in Belgrade (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
816319 (3972) kixs
»

Mladič v kritičnem stanju?

Oddelek: Loža
181954 (1364) Thomas

Več podobnih tem