Forum » Pomoč in nasveti » Katero Giga mrezno kartico za linux
Katero Giga mrezno kartico za linux
xandros ::
sem vzel eno, rtl8139, level one
linux mi jo zazna, ethtool pa rece samo da dela, in ne , da je na 1000mbps
linux mi jo zazna, ethtool pa rece samo da dela, in ne , da je na 1000mbps
Dr_M ::
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
bluefish ::
Podobno vprašanje, le da za wifi. Katera bi torej brez težav delovala na linux sistemih? G mi zadošča.
b ::
glede gigabitnih mrežnih: če hočeš solidno, naj bo Intelov chipset, lahko pa tudi Broadcom. RTL so cheap shit, ampak za domačo uporabo seveda OK. Navadno so daleč od tega, da bi zares dosegle 1gbit :)
glede wifi: intel 2200 ali novejše, atheros, s temi imam najboljše izkušnje. Težava je v tem, da se na področju wifi driverjev zadeve v zadnjem ~letu zadeve zelo zelo spreminjajo. Za Atheros je prej bil madwifi (proprietary blob zavit v open driver), ki so ga zdaj zamenjali... Če hočeš bit zihr, je Intel najboljša izbira.
glede wifi: intel 2200 ali novejše, atheros, s temi imam najboljše izkušnje. Težava je v tem, da se na področju wifi driverjev zadeve v zadnjem ~letu zadeve zelo zelo spreminjajo. Za Atheros je prej bil madwifi (proprietary blob zavit v open driver), ki so ga zdaj zamenjali... Če hočeš bit zihr, je Intel najboljša izbira.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nezaznavanje driverja (internet) - pomoč prosim!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1072 (980) | TH321 |
» | gonilniki po instalaciji xp sp 2Oddelek: Pomoč in nasveti | 2360 (2166) | Jakka |
» | Prepustnost mrežne kartice komaj 1000 kb/sOddelek: Omrežja in internet | 992 (992) | Azrael |
» | problem z mrežno karticoOddelek: Pomoč in nasveti | 2015 (2015) | marsovcek |
» | Problem z namestitvijo mrezne karticeOddelek: Strojna oprema | 3334 (3155) | Jakka |