» »

AMD-jev najhitrejši mobilni APU z le 1,9 GHz

AMD-jev najhitrejši mobilni APU z le 1,9 GHz

techPowerUp! - Najzmogljivejši AMD-jev APU za prenosne računalnike bo ob izidu čip z oznako A8-3530MX, ki bo tekel z vsega 1,9 GHz. Gre za štirijedrnika, ki ima na enem silicijevem čipu vgrajeno še relativno zmogljivo grafično jedro, krmilnik pomnilnika s podporo vse do DDR3-1600 (visoke frekvence zahteva vgrajeno grafično jedro) in krmilnik PCIe rež, zaradi česar je poraba do 45 W pravzaprav dober dosežek. V 32 nm-proizvodnem procesu izdelan čip sicer ne bo omejen na vsega 1,9 GHz, saj se bo lahko v primeru neobremenjenega grafičnega jedra in obremenjenega le dela vseh procesorskih jeder te samodejno navil do 2,6 GHz, zahvaljujoč 2. generaciji AMD-jeve tehnologije Turbo Core (2.0). Vgrajenega bo še 4 MB drugonivojskega predpomnilnika, medtem ko tretjenivojskega ne bo. Vgrajeno grafično jedro bodo tržniki označevali kot Radeon HD 6620G, gre pa za čip s 400 senčilniki, ki tečejo pri 444 MHz. Da bodo igričarji lahko igre igrali na najvišjih nastavitvah pri visokih ločljivostih brez zatikanja, bo poskrbel CrossFire. V APU vgrajen grafični čip bo namreč mogoče povezati s še enim čipom iz serije 6600M, kjer bo ta npr. prispajkan na matično ploščo. Čip A8-3530XM bi sicer sedel v podnožje FS1 ter bo ob izidu sparjen z veznim čipovjem (pravzaprav bo to južni most) A60M, nekoliko kasneje pa še z A70M, ki bo v primerjavi z A60M brez dodatnih krmilnikov podpiral USB 3.0.

11 komentarjev

RejZoR ::

Jezst si želim, da bi v netbooke vtaknili kaj hitrejšega od C-50 Fusion čipa. Če bi imel vsaj clock 1,5 ali 1,6GHz bi bilo že super. Če ne drugega vsaj ko res rabiš performance, drugače pa na 1GHz.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

desperados ::

Mene pa le zanima kdaj lahko tole vidimo naprimer v kakem bigbengu... al bom prej osivel al celo oplešel? Mislim da bo tole idealna alternative i3 in i5 procesorjem torej dejansko vsem povprečnim uporabnikom. Če me bo kdo vprašal kaj naj nabavi bo najverjetneje to najboljši odgovor.

zavajon ::

@RejZor: Se mi zdi, da Toshiba vgrajuje v netbooke E-350. To je za namen netbookov čisto dovolj zmogljiv proc.

filip007 ::

Ja no, če je res Quad, na Techpowerup so poštudirali, da AMD daje fizični pomnilnik L1 cache tudi navideznim jedrom HT, kot novi Buldožerji 8 jederni imajo L1 x8 ostali pomnilnik je pa po x4 in je zato samo Quad.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

RejZoR ::

AMD nima HT-ja. Al so s Fusionom uvedli kaj takega? Samo kakor se spomnim PR-a so skoz govorili o "pravih jedrih", ko so primerjali z Intelom, tko da nekako dvomim. Imajo pa neke kombinacije, ko za določene izračune vskoči GPU in opravi delo procesorja, ker je hitrejši. Več se bo o tem vedlo ko dobimo kakšne in depth opise.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

FireSnake ::

filip007 je izjavil:

da AMD daje fizični pomnilnik L1 cache tudi navideznim jedrom HT

Ali nisi vredu prebral, ali pa ne znaš razložit prebrano ... nekaj sigurno je!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

filip007 ::

Ja AMD nima HT, ima pa nekaj podobnega. In tisto ta drugo je OpenCL/DX compute, to znajo video editorji uporabiti, bi rekel bolj pustimo se presenetiti, AMD malo upušča ta monolitna jedra.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: filip007 ()

Dr_M ::

Glede na to, da Liano uporablja K10.5 jedra, dvomim, da so sli kaj drasticnega spreminjat. In tole NI primerljivo z bulldozerjem.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Lonsarg ::

AMDjevi APU-ji bodo sprva uporabljali malenkost izboljšane Phenome notri. Buldožer APUji niso v bližnji prihodnosti napovedani.

PrimozR ::

zavajon TOshiba ni edina, E-350 netbookov in miniITX platk je že kar precje.

Worldwide dobavljivost laptopov na platformi Sabine (A serija APU-jev, torej ta zmogljivi čipi) naj bi bila mislim da konec junija oz. v začetku julija.

desperados ::

No mislim, da bo moj prensnik z n830 moral zdržati do trinity enkrat v naslednjem letu(ali po izkušnjah sodeč letu za njem). Upajmo da se bodo drajverji za grafiko kaj izboljšali predvsem na Linuxu seveda, na win platformi so zasilo. Buldozer zares utegne bit pravi tekmec, tudi llano je vsaj malce zanimiv če bodo dodobra izpilili tist njihov turbo...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Llano (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
9510969 (7666) Blinder
»

Znane frekvence prihajajočih procesorjev FX, AMD pripravlja trojedrni Llano

Oddelek: Novice / Procesorji
244549 (3462) WamPIRe-
»

PowerVR grafični čipi v novih Atomih?

Oddelek: Novice / Procesorji
215934 (5034) MrStein
»

Gigabytova Mini-ITX Fusion plošča v sliki

Oddelek: Novice / Matične plošče
166419 (5349) TechStreme
»

Ontario prinaša visoko zmogljivost ob majhni porabi

Oddelek: Novice / Procesorji
114022 (3173) Pyr0Beast

Več podobnih tem