Forum » Pomoč in nasveti » Disk se sam vklaplja nazaj
Disk se sam vklaplja nazaj
Xavier ::
Pozdravljeni
Če na svojem računalniku z XP SP2 pod Možnosti porabe nastavim, da se mi naj po določenem času (npr. 5 minut) disk sam izključi, se to zgodi, a že po nekaj minutah se mi sam vklopi nazaj (medtem računalnik seveda pustim pri miru). Nato se ta krog samodejnega izklapljanja in vklapljanja diska ponavlja. Edino kar pustim delovat v ozadju je antivirusni program, med procesi pa ne najdem ničesar sumljivega. Z diskom se mi dogaja isto tudi pri Stanju pripravljenosti.
Kaj naj naredim, da ko se bo disk izklopil bo pri tem tudi ostalo (dokler ne bom jaz tega prekinil)?
Hvala za odgovore
Če na svojem računalniku z XP SP2 pod Možnosti porabe nastavim, da se mi naj po določenem času (npr. 5 minut) disk sam izključi, se to zgodi, a že po nekaj minutah se mi sam vklopi nazaj (medtem računalnik seveda pustim pri miru). Nato se ta krog samodejnega izklapljanja in vklapljanja diska ponavlja. Edino kar pustim delovat v ozadju je antivirusni program, med procesi pa ne najdem ničesar sumljivega. Z diskom se mi dogaja isto tudi pri Stanju pripravljenosti.
Kaj naj naredim, da ko se bo disk izklopil bo pri tem tudi ostalo (dokler ne bom jaz tega prekinil)?
Hvala za odgovore
matonson ::
Nekaj mora bit vezano nanj. Ena aplikacija, virus?.. Probaj na drugem računalniku, da izločiš problem diska.
Anže Jarni ::
Hja, če je to sistemski disk, je zelo verjetno da ti ga vklaplja servis Event Logger.
Najdi kakšen software (System Internals), ki ti opazuje pisanje po disku. Tako boš najhitreje ugotovil...
Čeprav dvomim da lahko sistemski disk suspendaš za dlje časa brez da bi OS hotel kaj napisati nanj.
Najdi kakšen software (System Internals), ki ti opazuje pisanje po disku. Tako boš najhitreje ugotovil...
Čeprav dvomim da lahko sistemski disk suspendaš za dlje časa brez da bi OS hotel kaj napisati nanj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ropotanje diska med zapisovanjemOddelek: Pomoč in nasveti | 1372 (1163) | ST-777 |
» | novo nalaganje win7 OS na PCOddelek: Pomoč in nasveti | 1604 (1255) | duff |
» | Trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3471 (2698) | Voluharr |
» | kako ugodno utisati PCjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1861 (1743) | Tomson |
» | Problem pri nameščanju windowsa (prosim za pomoč- hvalaOddelek: Pomoč in nasveti | 1597 (1308) | malini |