Forum » Pomoč in nasveti » Ropotanje diska med zapisovanjem
Ropotanje diska med zapisovanjem
foto15 ::
Danes sem dobil zunanji disk WD Elements Desktop 5TB. Ko sem začel nanj kopirati podatke, je začel ropotati (škrtati), vse dokler se ni zapisovanje končalo. Zanima me, če je to normalno, saj ga še lahko vrnem v garancijo. To ropotanje me drugače ne moti, saj ga bom uporabljal za backup in bo priklopljen po potrebi. Zanima me še, zakaj se mi računalnik ne zažene, če je ta disk vklopljen v računalnik (nalaga se le tisto, kar je pred windowsom (matična plošča)). Moram ga odklopiti, zagnati računalnik in ko je že vse naloženo ga moram spet nazaj priklopiti.
Ribič ::
Kot je že bilo rečeno, nastavi si v biosu vrstni red zagona - tvoj sistemski SSD mora imeti najvišjo prioriteto. Čeprav se mi tole zdi malo čudno zakaj vseeno ne deluje. Ponavadi so biosi skonfigurirani tako, da preiščejo več naprav. Se pravi, če na prvi napravi ne najdejo veljavnih nastavitev za boot, potem preskočijo na naslednjo napravo in postopek ponovijo.
Glede ropota pa ne vem točno kaj se dogaja. Novejši trdi diski bi praviloma morali delovati dokaj tiho. Poskusi tisti zunanji disk prestaviti v kakšno drugo lego npr. ležeče in preveri, če se ropot ponavlja. Sumim, da gre za razmajan del nekje v ohišju.
Glede ropota pa ne vem točno kaj se dogaja. Novejši trdi diski bi praviloma morali delovati dokaj tiho. Poskusi tisti zunanji disk prestaviti v kakšno drugo lego npr. ležeče in preveri, če se ropot ponavlja. Sumim, da gre za razmajan del nekje v ohišju.
solatko ::
Poizkusi na drugem računalniku, če se obnaša enako, ga vrni.
Disk mora bit tih in ne sme uplivati na zagon sistema, razen če je gor windows to go ali kakšna live distribucija OS-a.
Disk mora bit tih in ne sme uplivati na zagon sistema, razen če je gor windows to go ali kakšna live distribucija OS-a.
Delo krepa človeka
foto15 ::
Moj disk ko nanj ne zapisujem podatkov oz. ko ne gledam (iščem) je tih. Ko pa nanj kaj kopiram je pa glasen (mleje, ropota). Za tisto, ko se računalnik ne zažene me ne moti, saj ga bom imel priklopljenega samo takrat, ko bom nanj kopiral podatke.
ST-777 ::
ST-777 ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zunanji trdi disk - problem !?!Oddelek: Strojna oprema | 2244 (931) | buttcrack |
» | Zunanji trdi disk? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 16271 (5917) | Karen |
» | WD elements desktop ali WD my bookOddelek: Kaj kupiti | 1170 (1007) | gpanta |
» | Nedobavljivost diskov in visoke cene še vsaj šest mesecev (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Rezultati | 35376 (25272) | RuskiSnajper |
» | en disk na dva računalnikaOddelek: Strojna oprema | 2863 (2608) | borut_s |