» »

Video na zahtevo. Rabim podatke za seminarsko.

Video na zahtevo. Rabim podatke za seminarsko.

shock ::

Koliko bi bili vi pripravljenji dat denarja, če bi imeli možnost gledat filme preko VOD (Video On-Demand). Samo tako okvirno in če niste pripravljeni plačat ne odgovarjat rabim podatke samo od tiste, ki bi plačali za to.

Xplicit ::

to se baje racuna na stevilo filmov ali na prenos podatkov - k ce je prvo, bi placu okol 300 (mogoce 350) sit na film - glede na to da je v videoteki izposoja 500 - sam lahka pol veckrat gledas.

Brane2 ::

Če video na zahtevo pomeni, da mi pade soliden DIvX v poseben kaslc in ga lahko predvajam, kadar mi paše (ampak samo jaz), potem recimo 100 SIT po filmu. Seveda poleg stroškov za prenos materiala po žici preko moje pipce.

Šou bi tud na kako paušalno varianto v stilu abonmajev. Recimo daj 2 kSIT na mesec in glej kar hočeš...

Vse ostalo IMHO (sploh pa tisti streaming crap na SiOLu) ni vredno truda...

Xplicit ::

aja pa dej povej se a vidoe-on-demand za kompjutr al tv?
k telemach je neki oblublu, sam se ni nc zgodil...:\

shock ::

Za PC. V bistvu je takole, za prenos kvalitenega filma je potrebno imet 1,5 Mbita/sek. Bolj me zanima na film kot neka naročnina na mesec. In še nekaj bodite realni. Malo pomislite kolk imajo oni stroška s tem: strežnik in njihov server, kjer mora imeti ogromno povezavo v svet, da lahko več uporabnikov gleda na enkrat.

Brane2 ::

Kolk ma pa kinodvorana stroškov z vzdrževanjem prostorov in izplačevanja personala ?

Poleg tega, tam dobiš film v pravi celuloidni kakovosti.

Tu pa si ponudnik pravzaprav vso opremo za gledanje filma "sposodi" pri meni. Od zaslona in računalnika do sobe in stola v njej.

Rabi samo prenesti 700Mb (kak Mb gor ali dol) po lokalni mreži, da pride film do mene.

Glede na to, da lahko tak promet opravim v parih urah na dvojnem ADSLu v okvirih cene paketa, res ne vidim, zakaj bi plačeval več...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

shock ::

Pa še nekaj, gledat moraš na to, da ti ne rabi it v videoteko oz na kako izposojo DVD-ja, kjer je lahko lih tisti tvoj film izposojen od enga druzga. Tu gledaš takrat ko se ti tebi zapaše in lahko tud tukaj prevrtiš film nazaj za določene trenutke.

shock ::

Brane2: prosim če se držiš teme. Mene zanima kolk bi dal za VOD. Nismo tukaj kaj ima kino in kaj nima.

Xplicit ::

aja ce pa gledas na pc-ju (jest sm prej mislu za tv) pa 150-200 sit - odvisno od tega kolk so filmi novi, sigurno pa ne vec.

Brane2 ::


Pa še nekaj, gledat moraš na to, da ti ne rabi it v videoteko oz na kako izposojo DVD-ja, kjer je lahko lih tisti tvoj film izposojen od enga druzga. Tu gledaš takrat ko se ti tebi zapaše in lahko tud tukaj prevrtiš film nazaj za določene trenutke.


Vse te prednosti ne izhajajo iz genijalnosti ponudbe ampak iz mojega vlaganaj v opremo.
Saj imam koneckoncev vse optrebno (soba, računalnik, ADSL/kabel itd.), kar sem moral kupiti ali najeti, da se nekdo lahko igra streaminga.

Koneckoncev bo prav Telekom postavil infrastrukturo za to, če je pameten.

U svoje DSLAMe ali kje hudo zraven bo dal mašine s hudo velkimi diski. Tja bo iz centrale pošiljal vroče filme, ko bodo na voljo. Tako ga prenos trenutne uspešnice do tebe ne bo stal nič, razen prenosa po žici tvojga modema.

Vsi ostali bodo ispushili v tej igri-ali bodo samo ponujali vsebino.


Brane2: prosim če se držiš teme. Mene zanima kolk bi dal za VOD. Nismo tukaj kaj ima kino in kaj nima.


Saj se poskušam. Reku sem 100 SIT, nakar si zahteval bolj "realistične ponudbe".

Zato samo pojasnjujem ozadje svoje ponudbe...:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

shock ::

Xplicit: TV al PC, nima veze, sam me zanima kolko. Drugače VOD je lahko na obeh.

Brane2: pa povej samo kolk bi res dal realno ne pa mi tuki nakladat o smešno nizkih cenah (100 sit) pol to sploh ne bi obstajlo če bi bili vsi istega mnenja kot ti. Kaj pa vidokasete? Tuki spet moraš imet TV, viderekorder in dnevno sobo, pa ljudje vseeno grejo do videotek se izposojat kaset oz. DVD-je.

Xplicit ::

sej fora je u bistvu sam v tem da placas da ti film odvrtijo BREZ REKLAM, torej placas reklame :\

shock ::

Xplicit: v bistvi ti tukaj manipuliraš film (lahko ti ustaviš film kadar ti hočeš, kot pri kasti in DVD-ju)

Brane2 ::

shock:

Brane2: pa povej samo kolk bi res dal realno ne pa mi tuki nakladat o smešno nizkih cenah (100 sit) pol to sploh ne bi obstajlo če bi bili vsi istega mnenja kot ti.

Ne, ti bi rad izsilil željen odgovor. Zame je ta cena REALNO 100 SIT ali kaj tega razreda.
V kino grem, ko se mi da, ko je film RES tega vreden in ko nisem pred tem že videl isto stvar v treh DivX verzijah. Pa še s temi se zadnje čase sploh ne trudim, ker v filmih ni več vsebine.

Poleg tega, 100 SIT ni smešno nizka cena za tako storitev. Seveda bo cesar poskušu zaslužit maximalno s tem, a boš videl, da bo stvar splavala po vodi pri bistveno višjih cenah.
Zakaj pa misliš, da je streaming na SiOLu zaenkrat zastonj ?


Kaj pa vidokasete? Tuki spet moraš imet TV, viderekorder in dnevno sobo, pa ljudje vseeno grejo do videotek se izposojat kaset oz. DVD-je.


1. Keri ljudje ? Včasih je bla full gužva okrog sposoje videokaset, samo tud takrat sem to plačeval 100 SIT po kosu. Ajde, naj je danes 200 SIT na račun inflacije. Poelg tega ne vidim posebne gužve okrog isposoje te dni. DIvX rula, sploh v mejah, v katerih ob igrah in ostalem koga še zanimajo filmi...

2. DVD kakovost ni enako kot to, o čemer govoriš. Že zaradi tega, ker v času izposoje z DVDjem lahko počneš kar hočeš, tale stvar ti pa zabezeca razpoložljiv bandwidth (če ga seveda imaš) za kar nekaj časa.
In še to ob predpostavki, da ti stvar konča kot konkreten filetek na disku, ki ga lahko znova zavrtiš. Probaj recimo posnetek "24-ur" znova odgledat od zadnej četrtine naprej :D






shock ::

Zdaj me zanima a še kdo tukaj je pripravljen plačat video na zahtevo?

Gandalfar ::

za kvaliteten divx stream sem pripravljen placat nekje do 300-500sit. Toliko se mi zdi vreden moj cas, ki ga porabim za vzdrzevanje P2P orodij.

shock ::

Brane2: vidim da nisi resen stabo brezveze izgubljam besed, ker si trd ku beton če ne dojemaš za kaj se gre tuki. Pa hodi mal po netu gledat o VOD-u.

shock ::

Kar se tiče kakovosti je tako. Kompresija je že tako močna da pri 1,5Mbita/sek je zelo dora kvaliteta še posebno zdaj kjer se bo uvedel nov format kompresije.

Xplicit ::

lej DVD je 5× bolse kvalitete k VOD - ma surround sound (da negovorim o DTS in ostli tehnologiji), pa slika je VELIK bolsa - zakaj bi potem placvau isto ceno?

Ok sej ti ni treba it do videoteke, sam pot pa spet ni vredna 300 SIT, razd ce zvis v enem zakotnem kraju (sam pol tud dvomm da mas internet 1,5Mb/s :\

Gandalfar ::

drugace glej .. glede na to da moram samo kliknit si bom verjetno ogledal vecjo kolicino teh filmov in bom posledicno ti dal vec denarja ceprav nizja cena..

Brane2 ::


Brane2: vidim da nisi resen stabo brezveze izgubljam besed, ker si trd ku beton če ne dojemaš za kaj se gre tuki. Pa hodi mal po netu gledat o VOD-u.


Zakaj pa ne bi gledal kar VOD sam ? :\

Pa kaj, če bodo vpeljali nove tehnike kompresije ? Te nekako ne bodo prišlev DivX6 ali kaj tretjega, kar se bo jutri talalo na CDjih ?

Če bo kakovost streama boljša, bo boljša tudi roba, ki se dobi na CDjih...

Tomi ::

Glede na to, da je sedanja "komercialna" cena 150 sit in nekaj prijateljev, potem bi recimo za večjo kvaliteto dal 250-350 sit.
Več pa se mi zdi neumno.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

kuglvinkl ::

S ceno, ki jo je postavil Brane2, se moram strinjati.

Sicer pa shock, ali si morda ti opravil kalkulacije, kolkiko naj bi zadeva stala? Imaš dostop do cenikov producentov, ki imajo filme v svoji lasti? Za moje pojme, bi morala biti cena nižja, če je uporabljena moja pasovna širina za prenos.

In to kar je bilo nekoč z izposojo VHS kaset, nima nobene veze več. Oz. sklicevanje na tako logiko, da npr. če hočem priti do kasete, se moram _jaz_ vsesti v avto, porabiti moj bencin, čakati, itd itd.. Ta logika je stara in bliskovito hitro jo bo nekdo odpizdil kot svojo dodano vrednost.

Pozab na benchmarke.
Your focus determines your reallity

shock ::

kuglvinkl: okej tako to bom rekel v ameriki, v japonski in v koreji stvar deluje in vsako leto je 2x več potencialnih uporabnikov. A veš zakaj? lih zaradi tega ker je lepše od doma vse naredit kot hodit do vidoteke. Če mi ne verjameš hodi lepo na internet si poiskat podatke. Veš kako je čas je denar :D

Ziga Dolhar ::

Gremo nazaj na temo: razpravljanje o ceni, ne pa o človekovi presoji REALNE cene. Ta je pač subjektivno objektivna in naj bo kot taka spoštovana.

shock ::

Saj drugače razumem, da dandanes se da dobit vse prek interneta in da brezveze take stvari. Kaj bi bilo potem če ne bi bilo več kaze, emule, DC, ... Potem bi človek gledal drugače na te storitve in bi bolj cenjevala. Pa začetni strošek? Npr. ki vsi pravijo da moraš imet sobo, računalnik al nevem še kaj, saj si to sami kupujemo ker to rabimo in adsl ker pač to rabimo za zabavo.

Ziga Dolhar ::

Se strinjam -- vendar je težava v tem "kaj pa če...". Žal NI tako; ČE bi bilo recimo več filmov kvalitetnih musicalov, bi bil sam --verjetno-- pripravljen kupiti več.

Glede nakupovanja opreme -- da, zato pa poznamo pojem "amortizacija". Če kupim računalo zgolj za pisanje dokumentov ter potem 50 % časa na njem preživim ob gledanju filmov, bom kasneje za filme pripravljen plačati manj, ker bodo požrli več "vrednosti" mojega računala. Če bi si ogledal recimo en film na pol leta, pa bi bil delež zanemarljiv, funkcionalno obračunavanje amortizacije pa sploh ne bi prišla do izraza.

marS ::

:D
Če bi bil film 200 sit, potem dobim za najemnino ADSL-ja 40 filmov?
Koliko je sedaj postavljenih ADSLjev?
Koliko od njih bi gledalo en film dnevno?
A kdo splo ve oz. ima podatke koliko stane infrastruktura ADSL?
In kolk uporabnikov mora bit da se vlaganje izide v cca 5 letih?:D :D >:D
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: marS ()

Brane2 ::


Če bi bil film 200 sit, potem dobim za najemnino ADSL-ja 40 filmov?


Kolk pa plačuješ recimo za TV najemnino ? Saj televizijska struktura, od oddajnikov naprej pa tudi ni poceni. Da ne govorimo o frekvencah v uporabi, ki so pa sploh končen vir...


Koliko od njih bi gledalo en film dnevno?


Če s tem ciljaš na to, da bi N ogledov filma pomenilo Nx700 Mb prenesenih podatkov,se motiš.
Tud TV ne oddaja za vsakega gledalca posebej in tudi kinematografi ne naročijo iz tujine N celuloidnih primerkov istega filma za N gledalcev :D


shock ::

BTW kolk stane v ZDA karta za kino?

Gandalfar ::

...

Just plug a DVD player into your TV (note: you must have at least composite video inputs on your tv) and connect the audio outputs to any stereo receiver (preferrably one with some type of surround sound decoding), and enjoy a great home theater experience. Even if your TV is not the latest with all the bells and whistles, a DVD will make it look better than ever! With the price of DVD movies hovering around $20 each, a family or group of four can view a DVD cheaper than a night out at the movies (popping your own popcorn is cheaper too!).

...

Gandalfar ::

shock ::

V Ameriki je film VoD za 4.25$, in to ima podjetje kjer ima 56000 potencialnih uporabnikov (200 000 pa je naročenih na kabelsko TV) ima2 mio dolarjev dobička, vse skupaj je všteto s stroški (stroški 3 mio $).

marS ::

8-O Ma ne dam jim jurja za film, pa če se na glavo obrnejo!!!:D

Kolk pa plačuješ recimo za TV najemnino?
Kot jo določi država + 12K za kabel letno. Kot zgleda je TV z vso infrastrukturo veliko cenejša od VoD.

Koliko od njih bi gledalo en film dnevno?
Ne mislim da bi Ngledalcev gledalo N filmov. V streamingu obstajajo tehnologije kjer se lahko hierarhično oddaja, mislim z enega serverja na nekaj odjemalcev nižje in potem vsak od njih na nekaj odjemalcev, itd...

Vsekakor bo pa vsak Ngledalec za film moral plačati gledanje, čeprav si bo snel film z ene same kopije, ki jo bo distributer omrežja imel v lasti (ali pa jo bo najel -začasno ali na število naročnikov??)

Še enkrat:
8-O Ma ne dam jim jurja za film, pa če se na glavo obrnejo!!!:D
...no more heroes...
https://ilbis.com/

shock ::

marS: Ma preberi kolk tam samo stane kino karta in tam je AMERIŠKI IZRAČUN ne pa SLOVENSKI. Kje pa si vidu da je to namenjeno za Slovenijo? Jst sem samo dal podatke.

shock ::

Aja še neki če že malo boljše pogledaš glej kakšno je razmerje kino karta (v ameriki): film VoD-a, pol ti bo vse jasno zakaj je tolk potencialnih uporabnikov. V sloveniji se samo še ugibajo cene.

TBit ::

Shock raje poglej s tega stališča. Dokler bo KaZaA in podobni programi, kjer si zaston snameš najnovejše filme dokaj dobre kvalitete, je tudi 100 SIT preveč. >:D Da ne govorimo tisto o 1k SIT.

Če pa že naletiš na kak dober film si ga pa greš ogledaš v kino. Kar je vedno redkeje.

Brane2 ::


BTW kolk stane v ZDA karta za kino?


Ce bi sou v kino, tko kot bi rad streamal, potem te karta stane veliko, saj na tistih $10-20 mirno lahko pristejes se kak k$ za povratno letalsko karto >:D >:D

Sori, odgovor je rahlo neumesten, sam se nisem mogu premagat. Sem pac balkanc, pa se to trenutno brez shumnikov-gastarbeiter :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Xplicit ::

no zdej k ste ugotovil kolk je pac VOD v ameriki pa to primerjajte s povprecnimi placami in boste pac ugotovil da bi blo pol pr nas najvec ene 2$

shock ::

Xplicit: vidim da si vsaj ti dojel za kaj se gre tuki:D

Brane2 ::

Cist tolk za primerjavo.
Ze nekaj casa sprejemam satelitski digitalni stream z Astre, ki ponuja v tej obliki poleg filetkov tud radijski in TV program.
Mislim, da racunajo za ogled filma 4 EUR.

Jasno, masa folka visi gor samo zaradi deljenega sprejema datotek, 4 EUR filmi prakticno nikogar ne zanimajo in Europeonline (ki je lastnik bandwidtha) je bil se kak mesec nazaj na robu propada in se vedno ni dalec.

shock ::

Brane2: pač se zgodi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kinematografi grozijo z bojkotom filmov iz nove sheme (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5718469 (16139) M.B.
»

Spletna videoteka iTIVI v stečaju (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
8619162 (15096) OldSkul
»

T-2 lansiral video na zahtevo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5010754 (7496) Sixty9
»

Prvi HD-DVD film na BitTorrentu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
9312721 (9196) MrStein
»

Ameriški filmarji resno zoper pirate, Slovenija bolj mlačno

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
203442 (3442) Brane2

Več podobnih tem