Forum » Izdelava spletišč » Background Javascript
Background Javascript
xeon ::
Zanima me, če kdo ima kakšno povezavo ali karkoli (na netu nič pametnega ne najdem) kako se postavi ozadje na html strani z javascriptom. Problem je pa v tem, da imam sliko veliko 1 Mb, ki mora iti v ozadje, z cssjem se slika nalaga predolgo, zato iščem neko primernejšo rešitev z javascriptom, da ko se slika naloži, se šele takrat prikaže.
Upam, da sem jasno napisal. Hvala za odgovore.
Upam, da sem jasno napisal. Hvala za odgovore.
Anže Jarni ::
Poskusi zoptimizirat sliko v JPG. Potem pokeširaj fotko in jo na koncu postavi za BG.
Sicer nisem preveril, ampak v tem stilu...
function load_background(url) { //Pokešira sliko bg_img = new Image(); bg_img.src = url; //Nastavi BG - slika je v kešu browserja body.style.backgroundImage = "url("+url+")"; }
Sicer nisem preveril, ampak v tem stilu...
MrBrdo ::
Če moraš res met tako dobro resolucijo slike, lahko tudi najprej naložiš kakšno slabše kvalitete, jo daš za ozadje, potem pa naložiš še to z boljšo kvaliteto, in jo potem ko je naložena zamenjaš... Just a thought. Ali pa če daš tak format, ki podpira tisti progressive način (da se v bistvu cela slika takoj naloži, potem pa sproti ko se nalaga do konca vedno "lepše" zgleda), ali kaj je že, samo mislim da to samo GIF podpira?
1 MB se tudi meni sicer zdi preveč.
1 MB se tudi meni sicer zdi preveč.
MrBrdo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MrBrdo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 347184 (6321) | sunniegoldie |
» | Slike s hiperpovezavami na ozadjuOddelek: Izdelava spletišč | 760 (674) | Arto |
» | dve slike za ozadje hoverjaOddelek: Izdelava spletišč | 1505 (1370) | tec |
» | CSS ProblemOddelek: Izdelava spletišč | 1478 (1139) | Maverick33 |
» | Javascript:sprememba/naložitev nove slike v DIVOddelek: Izdelava spletišč | 2669 (2504) | JayKay |