» »

Diameter Accounting

Diameter Accounting

slitkx ::

 del DIAMETER prometa

del DIAMETER prometaGlede na to, da se HSS (Home Subscriber Server) obnaša kot Diameter Server, kako je potlej možno, da se tukaj (copy iz trace-a) obnaša kot Diameter Client? (Pošilja zahtevke, namesto da bi nanje odgovarjal.)
V prvih dveh vrsticah od zgoraj je HSS source, v drugih dveh pa destination.
  • spremenil: slitkx ()

BlueRunner ::

Hmmm... HSS kolikor vem ne govori accounting-a. Ali je morda na istem strežniku tudi CSCF, ki uporablja accounting za potrebe obračunavanja? Mislim na Rf/Ro vmesnike.

slitkx ::

Ja, CSCF node-i imajo IP naslov iz istega range-a kot HSS. (Najbrž te to zanima?)
Samo, četudi imam prav, ostaja vprašanje, zakaj je HSS prikazan kot izvor. V knjigi IMS Signalling je pa jasno navedeno, da ima HSS lahko vlogo Diameter strežnika, ki odgovarja na zahtevke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slitkx ()

BlueRunner ::

Mislil sem bolj na to, da je vsaj en CSCF servis fizično na istem strežniku na katerem je tudi HSS. Če da, potem bi se lahko na AS povezal z istim naslovom, na katerem sicer vidiš tudi HSS, pri čemer bi seveda uporabil DIAMETER Ro/Rf vmesnik.

Tisto o "Diameter strežniku" pa je vse lepo in prav, vendar pa se na HSS zaključuje avtentikacija, ne pa accounting. Accounting je od HSS popolnoma ločen in morda imaš opravka s "slučajem narave", da je več različnih funkcij na istem strežniku. V IMS je tudi več strežnikov in odjemalcev, ki govorijo Diameter in tako ne moreš govoriti samo o enem strežniku.

Upoštevaj tudi, da v IP svetu ni nikakršne ovire imeti dva servisa, ki delujeta na istem računalniku in na dohodne povezave čakata na različnih IP naslovih, pri odhodnih povezavah pa uporabljata isti IP naslov - včasih namenoma, včasih slučajno in neškodljivo, včasi pa tudi nenamenoma zaradi konfiguracijske napake. Komunikacija je multipleksirana z uporabo vrat.

Pokaži še sliko vsebine Request in Response paketkov, pa ti bom morda lahko bolj natančno povedal od kje bi to lahko prišlo. Verjetno pa boš moral dobiti tudi kaj več informacij o tem katere funkcije so bile v času zajema delujoče na katerih strežnikih in tudi to, če so posamični strežniki uporabljali več IP naslovov.

slitkx ::

Iz knjige:

A Diameter Server is an entity than handles authentication, authorization and accounting requests for a particular realm.
By its very nature, a Diameter Server must support Diameter applications in addition to the base protocol.
HSS acts as a Diameter Server in IMS.

BlueRunner ::

Vse lepo in prav, vendar pa poglej sliko celotnega IMS. Morda kar tole tukaj. Boš videl, da ena Diameter konverzacija malo "ven štrli".

To, da je HSS AAA strežnik, še ne pomeni, da nima vloge accountinga še kdo drug v shemi. Poglej trace in ugotovi, če imaš morda opravka s Ro/Rf vmesnikom. Če imaš to možnost, pa tudi preveri katera funkcija se nahaja na katerem strežniku.

slitkx ::

Z reference IMS lista vidim, da ima isti IP kot HSS tudi Q&M. Ampak to je najbrž Quality & Management server.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slitkx ()

BlueRunner ::

Ali ima ta strežnik dodeljen več kot samo en IP naslov? Tukaj je vprašanje bolj to, če se vsi servisi, četudi z drugačnimi IP naslovi na katerih poslušajo za dohodne povezave, nahajajo na istem strežniku.

slitkx ::

Ne, samo en IP ima.

BlueRunner ::

Hmmm... to bi bilo pa netipično, da HSS dela accounting proti AS. Si prepričan, da si pravilno identificiral HSS strežnik? Da ga nisi morda zamenjal s tistim CSCF strežnikom, ki govori in s HSS in z AS.

slitkx ::

Hja, na referenčnem listu imam pod HSS jasno zapisan le en IP.
Poleg tega pa tudi ta neznani IP ne pripada SIP AS, ker poznam tudi IP aplikacijskega strežnika in je iz povsem drugega IP rangea.

BlueRunner ::

Kakorkoli obrneš se na tem IP-ju nahaja nekaj, kar pričakuje accounting pakete. Morda ne aplikacija kot takšna, lahko je tudi povezava na kakšen BSS sistem, ki je zunaj IMS-a.

Lahko pokažeš vsebino teh accounting-request/response paketov?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dve domeni z istim IPjem

Oddelek: Omrežja in internet
211989 (1166) c3p0
»

Kje kupiti kvalitetne svedre za kovino?

Oddelek: Loža
165104 (4498) hipertija
»

NGN vs IMS

Oddelek: Omrežja in internet
5801 (690) BlazP
»

Wireshark - filtriranje trace-a SIP2CS klica

Oddelek: Omrežja in internet
201000 (681) slitkx
»

programerska paradigma - WTF? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
605241 (3759) slitkx

Več podobnih tem