Forum » Navijanje » Kako odkleniti Intel celeron pentium 4?
Kako odkleniti Intel celeron pentium 4?
računalnik ::
Js mam en škrt računalnik in bi me samo zanimal, če bi se ga dal kakorkoli in na katerikoli način naviti?
Imam Pentium 4 2.00 GHz in osnovno plato socket 478 mPGA
Ramček je 1Gb in 133 MHz
Hvala za odgovore!
Imam Pentium 4 2.00 GHz in osnovno plato socket 478 mPGA
Ramček je 1Gb in 133 MHz
Hvala za odgovore!
Blinder ::
tako kot vse računalnike. v biosu naštimaj. poglej magari na netu prej do kolko se navijajo ponavadi tej procesorji kot ga maš ti.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
subby ::
Z navijanjem tega računalnika ne boš dosegel popolnoma nič. garantiram
če ga hočeš navijat je pa vse odvisno od osnovne plošče, če ti sploh podpira dviganje voltaže itd...
če ga hočeš navijat je pa vse odvisno od osnovne plošče, če ti sploh podpira dviganje voltaže itd...
računalnik ::
In kaj se zgodi če mi plošča ne podpira dvigovanja fbs ja in teh stvari? A se jo da odklenit?
Dr_M ::
Najvec kar lahko naredis s tem procesorjem je to, da vzames veliko kladivo in veckrat mocno udaris po njem
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Zheegec ::
in kakšno ogromno pohitritev pričakuješ pri navijanju starega procesorja ob enako rama, isti grafični in disku?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Rippy ::
Procesor lahko OC na dva načina. Monžilnik ali/in FSB (front side bus) to dvoje ti da končno frekvenco. Glede na to, da vsi starejši Intel procesorji imajo zaklenjen množilnik (mislim, da se je ta opcija pojavila šele pri K seriji Core Ix) ti ostane samo FSB.
Zdej težava je v tem, da sploh ni vredno o kakšnem overclocku razmišljat, ker +10-20% od premalo ni dosti več :). Kakšnega pospeška sploh ne boš opazil in v tem primeru se reskira preveč za premalo. Raje kupi novi računalnik.
Zdej težava je v tem, da sploh ni vredno o kakšnem overclocku razmišljat, ker +10-20% od premalo ni dosti več :). Kakšnega pospeška sploh ne boš opazil in v tem primeru se reskira preveč za premalo. Raje kupi novi računalnik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri procesor za mojo matično?Oddelek: Kaj kupiti | 1907 (1407) | boštjan |
» | Navijanje pentiuma 3Oddelek: Navijanje | 2910 (2366) | @ljash |
» | Nakupi matičnih plošč za amd (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6109 (4844) | frenk |
» | Navijanje AMD 1GhzOddelek: Navijanje | 2183 (1647) | OwcA |
» | Vsi, ki ne morete spraviti FSB-ja na 133 pišite sem (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4604 (3645) | rc-car |