Forum » Izdelava spletišč » CSS in ozadje z več slikami
CSS in ozadje z več slikami
bastadu ::
Lotil sem se postavitve spletne trgovine (Prestashop), ki bi ji sedaj rad malce spremenil izgled, in sicer rad bi spremenil ozadje strani, tako da bi imel zgoraj (header) fiksirano sliko, spodaj (footer) pravtako fiksirano sliko, vmes (content) pa sliko, ki bi se ponavljala po višini strani, pač da zapolni vso vsebino strani. Mi lahko kdo pomaga v tej smeri? Vem da se moram lotiti datoteke global.css, vendar kako začeti? Hvala za pomoč!
Gandalfar ::
S firebugom poglej, ce imas tri containerje (npr.:
ce najdes taksne elemente .. potem jim lahko s css-jem nastavis backgroud-image
<div id="footer"> // neka vsebina </div>
ce najdes taksne elemente .. potem jim lahko s css-jem nastavis backgroud-image
bastadu ::
Tole sem našel:
Kako dalje?
P.S.: Tale Firebug je pa kr ql zadevca ;)
.
<div id="page"> <div id="header"> <div id="columns"> <div id="footer"> </div>
Kako dalje?
P.S.: Tale Firebug je pa kr ql zadevca ;)
.
Gandalfar ::
Tvoj css selektor bi na primer bil:
# oznacuje id, .nekaj bi bil pa class.
S tem bos preveril, ce ti sploh dela tvoj selektor in bos videl kateri del strani se ti spreminja. Potem pa samo zamenjas background-color z background-image (prelistas tale tutorial: http://reference.sitepoint.com/css/back... ) in si :)
#header { background-color:yellow; }
# oznacuje id, .nekaj bi bil pa class.
S tem bos preveril, ce ti sploh dela tvoj selektor in bos videl kateri del strani se ti spreminja. Potem pa samo zamenjas background-color z background-image (prelistas tale tutorial: http://reference.sitepoint.com/css/back... ) in si :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 344374 (3511) | sunniegoldie |
» | HTML in CSS - lastnosti povezavOddelek: Programiranje | 862 (704) | RatedR |
» | Podrta oblika straniOddelek: Izdelava spletišč | 1385 (1064) | echoman |
» | [CSS]Pozicioniranje footer divaOddelek: Izdelava spletišč | 2441 (2388) | amaze646 |
» | Problemi, problemi, problemi ( (x)html+css)Oddelek: Izdelava spletišč | 1279 (1242) | Yerpo |