» »

Kako shraniti nastavitve XP jev

Kako shraniti nastavitve XP jev

WildChild ::

Stvar je taka, da sem stricu naredil uslugo in namestil Windows XP sp2 64 bit. Problem je bil z driverji, ker sem se preseraval in jih iskal. U glavnem precej časa sem stran vrgel. Poleg tega sem mu inštaliral še ene par drugih programov...

Sam se tega zelo otepam. Kar se tiče namestitve oken, ker je delo po namestitvi precej zamudno. Zato me zanima, kako naj jaz te njegove programe in pa vse gonilnike, ki sem jih namestil nekako shranim. Da ko mu naslednjič podleže sistem, bom sam nekako restoral, če se to da??? Vsegaskup programov je za cca ~2gb... Je možno, da po namestitvi trenutni, naredim nek bootable DVD al pa kaj podobnega in naslednjič samo bootam to in se poinštalera in restora? Al je kaka druga varjanta? Sem okenski newbie.
in da mood

harvey ::

Disk image je rešitev, uporabiš pa lahko Norton Ghost ali pa Acronis True Image.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

WildChild ::

Si mogoče uporabljal katerega od omenjenih? Kašne so razlike? Kateri prej "restora"?
in da mood

solatko ::

Na strani WD imate orodje za delo s trdimi diski, tam je tudi zastonj, legalna, sicer malenkostno oskubljena verzija Acronis true image home, ki zadošča za izdelavo boot rescue diska in izdelavo slike particije, tudi z nastavitvami, za sprotno dopolnjevanje slike, za katero restore je potrebnih 10-15 minut. Sam uporabljam Acronisove programe že cca 7 let in za enkrat, še nisem naletel na lažji in uporabniku bolj prijazno orodje.
Delo krepa človeka

fosil ::

Ampak ta WD-jeva verzija verjetno dela samo na WD diskih?
Ali tudi na drugih?
Tako je!

WildChild ::

Acroni ma tut trial verzijo supr, mi kdo razlozi kako nardim bootable DVD, ki bo na disk C restoral XP je in pa vse driverje in programe poleg? Saj to naj bi naredil ane?

P.S. Zdi se mi malo verjetno, da bi acroni znal inštalerat OS.... zato me zanima katera je najhitrejša varjanta postavitve delujočega sistema? Inštaleram ponovno XP je in potem poženem acroni, da restora vse driverje in programe? pa kir tool to naredi?
in da mood

Zgodovina sprememb…

Vikking ::

Ko imaš sistem postavljen ter naloženo vse potrebno, narediš sliko diska z acronis true image, ter narediš bootable cd ali dvd z orodjem od acronisa.
sliko diska si preneseš na dvd, usb ali zunanji disk.

Pri nameščanju slike diska, pri zagonu računalnika uporabiš bootable cd ali dvd od acronisa. Nato izbereš sliko diska, se pravi datoteko, (z usb, dvd ali zunanjega diska), ter se image diska restora.

solatko ::

Trial verzija je omejena v času in količini, tako, da za daljšo uporabo ni primerna. Jaz imam dva diska wd in enega samsung pa mi je lepo dlal (sem samo preveril, ker imam polno legalno verzijo true image in disk director.
Delo krepa človeka

Cervantes ::

Jaz sem z Acronisom kar pridno delal image, nakar mi je HD en dan res crknil. No problem,sem si rekel in sel kupit nov disk.

A glej ga zlomka, ko sem pognal True Image, mi je ta rekel:

Can't find no disk!

Nakar sem lepo izgubil dan ali dva, da sem zadevo spet zlozil skupaj.

solatko ::

Zato pa imam tudi disk director, ki je bil v polni verziji true iamaga zastonj in najprej sparticioniraš disk, potem pa vržeš gor sliko. Delam to že več let in, do sedaj, še nobenga problema.
Delo krepa človeka

bmen ::

lahko pa poskusiš še s clonezillo

http://clonezilla.org/

kaj je potrebno reči, razen da zadeva deluje--
... B ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Premajhna sistemska particija

Oddelek: Pomoč in nasveti
212550 (2078) joze67
»

Svež sistem skopiran na DVD?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121455 (1159) solatko
»

program za kopiranje disk

Oddelek: Programska oprema
464177 (3610) imagodei
»

Windows xp kako in s cem ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
181947 (1496) solatko
»

Najboljsi Backup Program?

Oddelek: Pomoč in nasveti
112398 (2186) zee

Več podobnih tem