Forum » Hlajenje in modifikacije » Čuden zvok v napajalniku
Čuden zvok v napajalniku
psytoma ::
Imam napajalnik Tagan 480w in sem prejle prvič zaslišal nekakšen svok iz njega. Najprej sem seveda posumil ventilatorja spredaj in zadaj, vendar nista kriva saj sem jih poskusil ustaviti med delovanjem in ni to krivo. Je mogoče še v notranjosti tega napajalnika še kakšen tretji ventilator mogoče? Da opišem še nadležen zvok: ni hudo glasen, vendar moti, podoben je tistemu, ko je kakšen kabel med lopaticami ventilatorja. Je pa glasnejši, ko računalnik nekaj dela. Po domače, kakor disk "šrota" ustrezno se poveča tudi glasnost tega zvoka.
- spremenil: psytoma ()
bluefish ::
Bom kasneje naložil video, da boste lahko slišali.
Tale kondenzator na desni, ki sem ga označil, izgleda na vrhu rahlo napihnjen proti drugemu, bi lahko to delalo takšen zvok?
Bi lahko recimo kupil jaz tole http://cgi.ebay.co.uk/ELECTROLYTIC-CAPA...
in nesel kakšnemu mojstru, da zamenja?
Tale kondenzator na desni, ki sem ga označil, izgleda na vrhu rahlo napihnjen proti drugemu, bi lahko to delalo takšen zvok?
Bi lahko recimo kupil jaz tole http://cgi.ebay.co.uk/ELECTROLYTIC-CAPA...
in nesel kakšnemu mojstru, da zamenja?
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
izvolite še video, da slišite ta zvok, seveda ni tako glasen, ko sedim na stolu pa vendar...
TESKAn ::
Kaka dušilka ali pa transformator. Ob večji obremenitvi teče večji tok, posledično močnejše EM sile v navitju, ki ti zaradi tega vibrira. Zdej če je oni kondenzator, ki si ga označil, zanič, je to vzrok - zamenjaj kondenzator, pa če boš menjal sam glej, da bo imel enake ali boljše karakteristike (napetost, kapacitivnost, temperaturno območje), kot trenutni in da ga boš pravilno obrnil.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Popravilo LCD zaslona (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15045 (11886) | Telbanc |
» | Šumenje v grafični kartici/napajalniku...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1438 (1113) | opeter |
» | Brnenje Samsungove plazmeOddelek: Zvok in slika | 3428 (2610) | [D]emon |
» | Napajalnik LC 550W LC6550 oddaja periodičen visok zvokOddelek: Strojna oprema | 1657 (1189) | ZeRo_X |
» | Kišta piska (visokofrekvečni pisk, nadležen zvok, kot komar oz. črički...)Oddelek: Strojna oprema | 1950 (1534) | Tilen |