» »

Samsung Galaxy S II

Samsung Galaxy S II

««
9 / 36
»»

MisterR ::

Volk| je izjavil:

keitai je izjavil:

Jah, folk dela direkt to, primerja z namenskimi napravami. Telefon je postal mali multipraktik, večino zadev opravlja zadovoljivo, ampak ni še tam, da je enakovreden namenskim napravam. Nekoč v prihodnosti bo, a še ni tam.

S tem pa se ne bi strinjal. vse namenske GPS naprave, ki sem jih sprobal se lahko skrijejo pred navigacijo, ki jo sedaj imam na telefonu(iGo).

Katero navigacijo (namensko) pa uporabljaš?

eieieie1 ::

Jaz sem uporabljal Garmin namensko navigacijo, ki je pa DOOOOOOOOOOOSTIIIII slabša, kot pa recimo iGo, Navigon, ki jih imam na telefonu...

Mare3 ::

Drugače obstajajo tudi standalone navigacije z iGO...

cukl ::

Blind test med digitalcem za 250€, nokio n8 in samsung pixon12 Je kdo rekel, da še telefoni niso dosegli kvalitete fotk namenskih digitalcev? :P

pharaon ::

Zdravo!
Mam eno vprašanje, kolega je včeraj izgubil ta telefon (SGS2) in ga zanima kako ga je mogoče najti? Nekje sem enkrat zasledil o nekem programu, ki ga lahko naknadno naložiš in ti javi lokacijo telefona. Smo probal klicat na njegovo številko, samo je nedosegljiva. Je sploh kaka možnost najdbe, če je telefon ugasnjen?

Vajenc ::

Če je imel vklopljen mobilni sledilnik lahko poskusi kaj narediti na http://www.samsungdive.com/DiveMain.do.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

pharaon ::

Ni imel...je potem najbolje, da prijavi na policijo kot krajo (ne izgubo) telefona in upa, da ga bo nekdo prižgal ter ga bo tako policija izsledila? Mislim, da gre nekako tako...

Lion29 ::

tako je, cimprej na policijo... to ipak ni majhen dnar
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Daniel ::

Verjetno govoriš o tem programu

https://market.android.com/details?id=c...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

bf4ed ::

Policija ti nebo pomagala ker so šalabajzeri.

Raje idi k ponudniku storitev in naj oni izsledijo telefon...max 1-2h dela imajo.
Po moje ga izsledijo v 10min, saj točno znajo na kateri bazni postaji je prijavljen...

urosh ::

http://www.f-secure.com/en/web/home_glo...
tu najdeš točno to, kar iščeš...
In sicer je Anti-Theft: http://www.f-secure.com/en/web/home_glo... celo free. Celotni paket vključno z AV pa je za kupit...

LuGi ::

Lahko ga hitro izsledijo ampak le na 50-100m natancno.. če je v blokovnem naselju ti to nebo nic pomagalo. Ter tudi dvomim da bodo to opravili instant.. verjetno bo trajalo kaksen mesec.. birokracija :|

pred manj kot 14imi dnevi sem narocil tle ta kombo

Battery + usb dock

sem dobil ze vceraj... moram pohvalit za super ceno sem dobil dober dock s polnilcem... deluje bodisi na strom bodisi prek USB porta...

sicer sem dobil se folio, ki je ne nucam in stylus, ki je za moje pojme neuporaben/odvec na sgs2.....ampak ok

priporocam!

js osebno ::

bf4ed je izjavil:

Policija ti nebo pomagala ker so šalabajzeri.

Raje idi k ponudniku storitev in naj oni izsledijo telefon...max 1-2h dela imajo.
Po moje ga izsledijo v 10min, saj točno znajo na kateri bazni postaji je prijavljen...

IIRC bo ponudnik izsledil telefon samo z policijskim nalogom.

dvihtelic ::

Mene pa nekaj zanima, a imate na s2 original software ali imate nameščene kakšne rome? Sam sem si naložil sicer Litening rom 1.5, pa me zanima še kako je pri vas.

Lonsarg ::

Sem imel 2 tedna stock KE2, pa zdaj lightening 1.5, pa lohk rečem ista stvar. Razlika je modra tema in okrogel batery indikator(kar lahko z rootom itak sam ročno uštimaš) pa video chat v gtalk aplikaciji, ker je v Lightenint 1.5 dal Gtalk aplikacijo iz 2.3.4(kar spet lahko sam nardiš). Zdaj, ko sem že zamenal bom pustil, ker mi je modra ljubša od zelene defult, drgač pa res, ena in ista stvar. Stock je tok poštiman da je čisto vseeno.

no hvala ti za super in hiter odgovor, tudi sam vidim da zaenkrat ni ne vem kolikšne razlike. Kateri pa je sedaj zadnji uradni software?

jaz se nisdem nic upgrade-al, nisem utegnu, pa ni neke potrebe...dela kot raketa...

bom ob priliki

pa se da kje dobit stock,se pravi istega kot je na unem,na začetku.

dev ::

Men se zdi da vse leti tko kt more, niti nimam potrebe po nadgradnji. Stock rom
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dev ()

MajorM ::

Kaj je pa z garancijo če naložiš custom ROM? Kaj pa če bi upgradeal samo z novejšim stock FW?

Volk| ::

Garancija ti ostane(vsaj pri RAM2, ki je uradni zastopnik)

@ Volk
Preverjeno?

Jaz imam SG1, pa nalagam rome. Kolegu sem namestil 4 rome pa ni delal wifi in sem nesel na RAM2, kjer sem povedal da z nobenim romom wifi ne dela,d a je verjetno kaka strojna napaka. So ga vzeli, popravili, namestili nazaj uradni rom, vse to pod garancijo.

Rom je sofware, garancija pa je na strojno opremo. Isto, kot če kupiš računalnik z winsi, pa namestiš linux. Tu je vsakemu samoumevno, da garancija ostane, ni mi jasno zakaj to ne bi veljalo za telefone?!

karafeka ::

Zdravo

A je možno s2 povezat s tipkovnico, miško in monitorjem ? Da bi ga potem uporabljal kot navaden računalnik, podobno kot se to lahko naredi pri prenosnikih?
Je morda to mogoče s mhl kablom?

MHL je HDMI preko USB-ja, torej slika. USB host funkcionalnost pa SGS2 dobi z USB-to-go adapterjem. Se mi pa zdi da razne podpore za zunanje naprave dobi Android z 3.1 in ne prej, če sem si prav zapomnil. Torej zaenkrat boš samo USB ključek lahko priklopil na SGS2.

Volk| je izjavil:

Jaz imam SG1, pa nalagam rome. Kolegu sem namestil 4 rome pa ni delal wifi in sem nesel na RAM2, kjer sem povedal da z nobenim romom wifi ne dela,d a je verjetno kaka strojna napaka. So ga vzeli, popravili, namestili nazaj uradni rom, vse to pod garancijo.

Rom je sofware, garancija pa je na strojno opremo. Isto, kot če kupiš računalnik z winsi, pa namestiš linux. Tu je vsakemu samoumevno, da garancija ostane, ni mi jasno zakaj to ne bi veljalo za telefone?!

Hvala za tole, to me je najbol skrbelo, da ne bi izgubil garancije. KE7 here i come :))

@Volk
Hvala za odgovor.

@deviant1
Tudi jaz bom poizkusil najprej s KE7.
Potem bom pa videl..morda še LightningRom in VillainRom, ki izgledata najbolj popularna na XDA.

No, treba upoštevat da če ga brickneš, tedaj pa ne vem kako je z garancijo. Sicer moraš bit res neroden da ti to uspe, samo vseeno.

a mogoče kdo od vas ve, kje bi dobil originalen rom, tisti ki ima še ikone od mobitela zraven?

urosh ::

rom nima ikon od mobitela/telekoma... To je na sim kartici in se ti doda v vsakem romu (vsaj meni se je do zaj)...

čudno meni se ne doda v nobenem romu,bilo je samo takrat, ko sem kupil telefon.

Sem klical na RAM2, pa je tam rekla, da za nadgradnjo ga mormo prpelat k njim, če ne ne velja garancija :(. Pa smo spet tam...

superca....:(

Daš pač nazaj original ROM, ko neseš na servis.
Če pa nalagaš custom ROM pa moraš kupit USB jig, to je ena mala stvar, ki jo vštekaš v USB prikluček, da zbriše pdoatke o tem, da si ti nalagal kake ROMe. Poleg tega, da tudi daš nazaj original gor.

ja samo kako pa nej vem kateri je original rom?

Tisti, ki je zdele gor ane? Če ne znaš se pozanimat preko Google, kako se pogleda, kateri ROM imaš trenutno gor(posebaj za bootloader/PDA/modem) in sam postopke izbrskat, potem nisi zadosti hekerja, da bi se šel nalaganje ROMov. To ni igračkanje kr za vsakega. Lahko ti pa povem, da sm sprobal nekaj ROMov in ni nobenih razlik glede na stock KE2, ki sem ga imel. Razen kakih bonbončkov v custom ROMih.(2.3.4 Gtalk z video chat podporo recimo)

A lahko kje izbrskamo garancijske pogoje? Pa da vidimo kaj piše na papirju.
Če nima kdo prej pri roki bom jaz preveril katere papirje oziroma pogoje sem dobil pri nakupu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MajorM ()

vem kako je z nalaganjem romov in to, samo unega, ki je bil pa originalno ob nakupu phona pa res ne vem kje bi staknil, da bi imel gor naloženo od mobitela aplikacije.

@Azgard, men je KE2 tako vredu, ampak bi nadgradil le zaradi pregrevanja. Ko igram določene igre se pri kameri tako segreje da je včasih že kr mal zaskrbljujoče.
Koker sem bral se KE7 nič ne pregreva in še baterija naj bi dlje zdržala.

Drugače pa orignalen KE2 stock rom najbrž ne moreš dobit - tistega z vsemi mobitel aplikacijami. Pa še koker sem bral se neki counter šteje, da oni na servisu lahko takoj ugotovijo kolko romov si zamenjal (ne vem če tudi velja za originalnega, samo da pač novejšega gor daš, se vseeno vidi)?

dev je izjavil:

Sem klical na RAM2, pa je tam rekla, da za nadgradnjo ga mormo prpelat k njim, če ne ne velja garancija :(. Pa smo spet tam...

Hahaha

fingerling ::

dev je izjavil:

@Azgard, men je KE2 tako vredu, ampak bi nadgradil le zaradi pregrevanja. Ko igram določene igre se pri kameri tako segreje da je včasih že kr mal zaskrbljujoče.

Drugače pa orignalen KE2 stock rom najbrž ne moreš dobit - tistega z vsemi mobitel aplikacijami. Pa še koker sem bral se neki counter šteje, da oni na servisu lahko takoj ugotovijo kolko romov si zamenjal (ne vem če tudi velja za originalnega, samo da pač novejšega gor daš, se vseeno vidi)?

kupiš usb jig pa ti zbriše števec romov

commissar ::

ali se da naštimati tako da gre galaxy s2 na internet preko usb kabla, ki je priključen na prenosnik? torej obratno od tetheringa?

lp

fingerling je izjavil:

dev je izjavil:

kupiš usb jig pa ti zbriše števec romov

V sloveniji kdo to prodaja?

+1

@deviant, baterija in pregrevanje nisem videl opanzne razlike pri menjavi KE2,KE7,KF2. SGS2 je pač bolj vroč od ostalih telefonov, edina negativna posledica pa je, da je moteče v roki držat, če že špilaš kake graifčno zahtevne igre, al pa navigacija. Sam sm mel tut nekaj Nokij, ki so pri navigaciji postale tako vroče, da je bilo težko držat. SGS2 gre pač še 5-10 stopinj dlje, to je vse.

Zdrži pa baterija meni ene 6 ur aktivnega ekrana + ves šmorn vkloplen. Če se pa mobitela ne dotaknem, pa imam samo stalni data in push stvari pa gre ene 25% v 16urah al kok sm pokonc.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

@Azgard, zanimivo, nekateri pravijo pa da problem segrevanja telefona popolnoma izgine, če nadgradiš na KE7 oz. poznejše. Zdaj pa res ne vem :S

Samson ::

@Azgard: Ne prodajaj buce glede JIG-a. Jig je navaden usb prikljucek ki ima z 300 omskim uporom povezani nogici 4 in 5. Ko ga utaknes v usb prikljucek na telefonu, ti telefon avtomatsko zazene DOWNLOAD mode ki pa je namenjen za nadaljno obdelavo z ODIN-om ali Heimdall-om. NIKAKOR pa ne BRISE podatke ali "stevce" o romih kakor ti pravis.
In ja, ni potrebe da bi bil hacker da bi pokljukal bootloader, PDA ali ostalo. Vse lepo pise na netu. Edin zabolelo me je glede JIG-a. Jig je prvenstveno namenjen telefonom kateri niso vec zmozni prehoda v DOWNLOAD mode zaradi taksnih in drugacnih razlogov (zjeban bootloader, napaka zaradi rom-a in podobno).

Ce pa ga kdo nuca, ga si komot naredi sam ali naroci prek neta. Lahko posredujem tudi direktni naslov mozakarja kateri sodeluje pri razvijanju nekoc dobro znanega DOCRambone rom-a. No ja, odkar je DOC nekako opustil razvoj rom-a za SGS1 je stvar precej pocepnila, ampak pustimo to.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

LuGi ::

Res je da ga spravi v download mode ampak tudi pobrise/resetire nekaj..vsaj sodec po videou =)

Samson ::

Lepo napise...Reset custom binary (kar je rom rom) in pa reset custom kernel. Nikakor pa ne more brisat stevcev, ker teh podatkov enostavno ni.
Aha...In to ne naredi sam od sebe seveda...Moras uporabit ODIN-a da nalozis nove zadeve nanj seveda.

EDIT: Dopis
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Samson ()
««
9 / 36
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung galaxy s (strani: 1 2 3 432 33 34 35 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1747338645 (85155) 21kiss
»

Izzid android-a 4.1.x

275934 (4703) bdoxx
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15030682 (24845) leiito
»

nakup samsung galaxy s? (strani: 1 2 )

5711962 (9542) Lonsarg
»

Samsung naslednji teden predstavlja osveženi Galaxy S II (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9125423 (21219) roli

Več podobnih tem