Forum » Pomoč in nasveti » Windows 7 64bit Original in njegovi problemi z omrežjem in oddaljeno povezavo na računalnike
Windows 7 64bit Original in njegovi problemi z omrežjem in oddaljeno povezavo na računalnike
Sheppard22 ::
Lp
Se opravičujem, ker pišem tu gor o tem problemu ampak mi bodo glih kar popusili živci hehe.
Problem je naslednji:
Kar naenkrat se ne morem povezati z oddaljeno povezavo iz osebnega PC-ja na moj notebook in vse, kar sem naredil je to, da sem notesnik včeraj ponoči izklopil. Danes zjutraj ga vklopim + PC in se hočem oddaljeno povezati na laptop in mi javi nasledenje češ preveri, če je strežnik onemogočen, ali je računalnik izklopljen, ali pa ni na voljo v omrežju.
Vse to je vredu v omrežju je dostop do neta je, strežnik je. Ponavadi se to naredi kadar so problemi z internetno povezavo da ne morem do njega ampak internet dela ok. V firewallu imam vse obkljukano kar se oddaljenosti tiče prav tako je dovoljeno da se lahko poveže.
Kable od mreže sem ponovno iztaknil ven in nazaj notri, prav tako za internet ter router. Imam pa brezžičen net. Samo to ni problem, ker je včeraj delalo normalno vse in sem se lahko 100.000 povezal, a glej ga zlomka iz notesnika na pc se pa da povezat brez idej sem res.
Hvala za pomoč
Se opravičujem, ker pišem tu gor o tem problemu ampak mi bodo glih kar popusili živci hehe.
Problem je naslednji:
Kar naenkrat se ne morem povezati z oddaljeno povezavo iz osebnega PC-ja na moj notebook in vse, kar sem naredil je to, da sem notesnik včeraj ponoči izklopil. Danes zjutraj ga vklopim + PC in se hočem oddaljeno povezati na laptop in mi javi nasledenje češ preveri, če je strežnik onemogočen, ali je računalnik izklopljen, ali pa ni na voljo v omrežju.
Vse to je vredu v omrežju je dostop do neta je, strežnik je. Ponavadi se to naredi kadar so problemi z internetno povezavo da ne morem do njega ampak internet dela ok. V firewallu imam vse obkljukano kar se oddaljenosti tiče prav tako je dovoljeno da se lahko poveže.
Kable od mreže sem ponovno iztaknil ven in nazaj notri, prav tako za internet ter router. Imam pa brezžičen net. Samo to ni problem, ker je včeraj delalo normalno vse in sem se lahko 100.000 povezal, a glej ga zlomka iz notesnika na pc se pa da povezat brez idej sem res.
Hvala za pomoč
miranpozar ::
Poglej v "Event Viewer" na obeh računalnikih, kaj zabeleži v zvezi s temi dogodki in poročaj...
Si inštaliral kakšne posodobitve? Pingaš lahko ta prenosnik? Sta oba povezana na isti router (da nimaš slučajno PC na modem ali pa prenosnik da se je povezal na kateri drugi wireless access point)?
Si inštaliral kakšne posodobitve? Pingaš lahko ta prenosnik? Sta oba povezana na isti router (da nimaš slučajno PC na modem ali pa prenosnik da se je povezal na kateri drugi wireless access point)?
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/
Sheppard22 ::
Evo zdaj sem šel restarat glavni router za internet povezavo in pa switch za mrežo in internet kabel pa deluje svasta ane upam, da nisem bedak izpadel heh. Hvala vseeno. Mogoče je pa imel notebook slab dan xd
SLO_Matej ::
Za drugič preveri, da imaš tudi na obeh računalnikih omogočen oddaljen dostop. V iskanje v Startu vpiši Omogočanje oddaljenega dostopa do računalnika.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568011 (4840) | c23po |
» | Povezava dveh lokalnih omrežijOddelek: Omrežja in internet | 1940 (1420) | Aleks Nafi |
» | Windows 7 RDP in Network problemiOddelek: Operacijski sistemi | 1906 (1539) | crniangeo |
» | Oddaljeni dostop do računovodskega programaOddelek: Omrežja in internet | 1649 (1457) | fiction |
» | vzpostavitev domačega omrežjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2337 (2070) | boogie |