» »

Pokvarjen disk - podatki?

Pokvarjen disk - podatki?

Fifty ::

Zanima me, kako lahko rešim podatke z diska, ki je poškodovan (slabi sektorji). Sicer disk normalno prepozna, vendar pa ne morem odpreti mape uporabnika (vse ostale mape pa lahko), javi pa napako CRC Error. Je s kakšnim softwarom mogoče odpraviti slabe sektorje oz. kako lahko rešim podatke iz mape, katere ne morem odpreti? LP

CallMeAl ::

Jaz sem še kar uspešno uporabil HDD regenerator 2011 (http://www.dposoft.net/). Če je veliko slabih sektorjev, lahko zadeva kar precej časa traja. Poleg tega se nekateri slabi sektorji sčasoma vrnejo - pač znak, da disk ni več kot bi moral biti.
Glede podatkov pa so tisti na slabih sektorjih verjetno izgubljeni (me bo kdo popravil, če se motim), ampak mislim, da bi morala vsaj mapa delovati, ko disk malo sčistiš. Si error-checking v Windowsih že pognal (z vključenim pregledovanjem slabih sektorjev)? Tisto bi mogoče tudi lahko omogočilo vsaj dostop do mape.

Xserces ::

disk neseš v firmo ki se s tem ukvarja ampak je kar drago! najbol zihr resitev... lahko pa se tut sam mau igras
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

technolog ::

Probaj še z Ubuntu live CD in poglej če ga bo odprlo.

Fifty ::

Probal sem z HDD regenerator 2011 in še nekaj programi, vendar je disk zdaj v takem stanju, da ko ga priklopim se zažene, vendar ga komp ne prepozna, tako da se bojim da je šlo na slabše. Verjetno bo najbolje da ga odnesem v kakšno firmo, kjer rešujejo podatke.

TOP ::

Ja lahko ga neseš v kakšno firmo,sam a so tisti podatki vredni toliko denarja,kot te bo tole stalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TOP ()

bluefish ::

Ja, cene obnove niso ravno nizke in se začnejo pri okoli 100€ za precej osnovno povrnitev podatkov.

miranpozar ::

Iz takšnega diska se dajo podatki rešiti tudi za manj kot 100€! Vem, ker to delam vsaj dvakrat na teden. Obstaja namreč par fint. Lahko me kontaktiraš na ZS.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bad sector`s

Oddelek: Pomoč in nasveti
111629 (1253) Kamran
»

Poskus oživetja diska z bad sektorji?

Oddelek: Strojna oprema
404426 (3408) amigo_no1
»

problem z nezaznavanjem diska (NUJNA POMOC)

271928 (1424) LeXani
»

Trdi disk WD My book Home edition 1Tb

81113 (969) gorski volk
»

Popravljanje bad sectorjev na disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
153040 (2434) StratOS

Več podobnih tem