Forum » Programiranje » Bash skripta + MySql
Bash skripta + MySql
Heavy ::
Lotil sem se programiranja skripte, ki jemlje podatke in jih daje v podatkovno bazo. Podatki so v .csv formatu, v več .csv datotekah.
Težave imam tule:
if [ ime od .csv je podniz od niz ]
mysql -u root -p geslo -h localhost "USE test; FILAJ podatke v bazo(bla varchar,...) ";
Zadeva deluje, vendar bi hotel da je ime tabele ("test") dinamično - podano kot argument. V man sem opazil, da lahko uporabim -D stikalo, vendar v praski ni šlo (javljajo napako, da ne ve katero bazo uporabljat). Je sploh mogoče to tako delati?
Težave imam tule:
if [ ime od .csv je podniz od niz ]
mysql -u root -p geslo -h localhost "USE test; FILAJ podatke v bazo(bla varchar,...) ";
Zadeva deluje, vendar bi hotel da je ime tabele ("test") dinamično - podano kot argument. V man sem opazil, da lahko uporabim -D stikalo, vendar v praski ni šlo (javljajo napako, da ne ve katero bazo uporabljat). Je sploh mogoče to tako delati?
mihaelf3 ::
USE nekaj; ne izbere tabele ampak bazo (zato si dobil napako). Tabelo izbereš v stavku (v tvojem primeru ko filaš INSERT INTO ime_tabele ...).
Edit:
Mogoče ti pride prav 'mysqlimport'.
Edit:
Mogoče ti pride prav 'mysqlimport'.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihaelf3 ()
Heavy ::
Rešil zadevo; napake je bila ko sem klical z stikalom -D test -> test pa je med drugim tudi ime nekega ukaza v terminalu. Logično da potem ni delalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SQL inner joinOddelek: Programiranje | 3308 (2563) | smacker |
» | SQL vprasanje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8345 (5024) | BivšiUser2 |
» | C# pomoč pri razmišljanjuOddelek: Programiranje | 2295 (1439) | urozz |
» | MSSQL začetnikOddelek: Programiranje | 1746 (1531) | nightrage |
» | tabela s poštnimi številkami in krajiOddelek: Programiranje | 8779 (8157) | Ashrack |