Forum » Strojna oprema » Amilo Xa 2528 - (pre)glasni ventilator
Amilo Xa 2528 - (pre)glasni ventilator
tattoo ::
Imam sledeč problem, in sicer glasnost ventilatorja (sicer ne vem katerega, grafičnega al procesorskega) se je močno povečala, do te mere, da je že zelo moteče in ne moreš v miru opravljat dela. Malo sem brskal po netu, da bi kupil novega in zamenjal in sem tukaj najdel enega, ki pa stane 30 funtov + poštnina, kar pa se mi zdi malo preveč. Med drugim sem tudi že odprl prenosnik in počisto prah. Kakšna ideja kaj še bi lahko naredil, se prodajajo kje kakšni "ponaredki" ali če se da mogoče kako drugače znižat glasnost ventilatorja. Hvala.
SimplTech ::
Malo več zadetkov dobiš če "googlaš" direktno številko rezervnega dela, ki ga iščeš. V tvojem primeru: FIU:21-20909-41. Google te najde nekaj malo cenejših zadetkov, kot je recimo ta: link
Mogoče pa lahko poizkusiš obstoječi ventilator odpret in podmazati, da bi nehal ropotati. Ne vem ali se to sploh da na teh laptop variantah - zgolj predlog.
Mogoče pa lahko poizkusiš obstoječi ventilator odpret in podmazati, da bi nehal ropotati. Ne vem ali se to sploh da na teh laptop variantah - zgolj predlog.
S čim pa bi ga podmazal? Nekaj sem slišal, da se lahko uporabi tudi navadno kuhinjsko olje, drži?
SimplTech ::
Jaz ponavadi uporabljam malo motornega olja, kuhinjsko olje ne vem če ima prave karakteristike. Malo nasvetov kako odpreti zverino: link
_koki_ ::
Na tvojem mestu se nebi posluževal tega postopka, dosti je že če iz spodnje strani ventilatorja odstraniš nalepko in podmažeš, načeloma nima veze s čim podmažeš, le kako dolgo bo držalo...
mr1two ::
Moje izkušnje so tako tako z mazanjem- je boljše, ampak zadeva ne drži ravno dosti časa(pol leta, mogoče več, zelo odvisno). Pa ne mazat z jedilnim oljem, če nebi radi da se vse skup zariba. WD40 ali kaj podobnega je kr ok.
LP
LP
Danes sem odprl, počisto prah in namazal vendar ni kaj veliko boljše. Prvih 10 minut še je v redu oz. pri majhnih obrementivah, ko pa zaženem kakšen yutube pa zraven pdf. ali kaj podobnega pa postane ventilator preglasen. Ne vem, če naj kupim nov ventilator, vendar se bojim, da veliko ne bo pomagalo glede na to, da ima prenosnik grafično kartico GF 8600GS, ki imajo tovarniško napako in se zelo vroča, zato tudi večino časa ventilator dela na polni moči. Verjetno bi bilo boljše kupit kakšen rablen prenosnik, saj druga kot za pisarniško dela ga ne rabim. Kakšni predlogi, mnenja?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ventilator za matično pološčo 4x4 ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2151 (1787) | maxum |
» | Rad bi utišal računalnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3659 (2683) | jcb |
» | Ventilator pri laptopuOddelek: Pomoč in nasveti | 1111 (978) | residual |
» | Vzdrževanje ventilatorjev v PC-juOddelek: Pomoč in nasveti | 2865 (2827) | solatko |
» | Tih napajalnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1335 (1057) | tec |