» »

Ventilator pri laptopu

Ventilator pri laptopu

timek ::

Živijo.
Imam problem. Moj laptop je zelo glasen. Imam gericom hummerja 2840e. Laufam ga preko napajlnika. Problem je v tem da se mi ventilator vsako minuto zalufa in laufa recmo 30sec. Zadeva je tako zelo glasna, da me pri delu moti.(vbistu skos poslušam samo ventilator)
Ali se da to kje v biosih poštimat ali v windowsih da bi zmanjšal obrate ventilatorja?

Lp, timek

subby ::

lahko poskusiš kakšen speedfan, če bo pomagal.. samo potem se da zgodit, da se ti bo laptop začel pregrevat
najboljša rešitev pa je, da odpreš računalnik in podmažeš ventilator(če se ga le da)

Dobra ideja! Res bi ga lahko probal podmazati, s čem se pa to ponavadi maže? WD40 ali mast?

subby ::

jaz uporabljam motorno olje, wd40 pa dosti ljudi močno odsvetuje

neo ::

WD-40 je odmaščevalec, čeprav ob stiku deluje prekleto mastno:)
Neo's

333333 ::

Ventilator ne lavfa za brez veze, in če mu boš nižal obrate se bo zadeva začela pregrevat. Lahko ga vzameš ven spereš z WDjem, spihaš z kompresorjem in podmažeš z motornim oljem. Ko pa že maš vse odprto pa je obzeno potrebno očistit prah iz hladilnih teles in osvežit termalno pasto (obvezno z kakšno kvalitetno) pa bi bil mogoče malo tišji...
Spiritual

Ok. Zadevo sem podmazal. (olje) Ventilator je malo tišji samo zgleda da to ni bil problem. Zgleda da mora imeti tako visoke rpmje.

residual ::

Poglej če lahko na enostaven način vzameš ven CPU s hladilnikom, ter lahko na novo premažeš s pasto da bo hladilnik bolje odvajal toploto in manj vklapljal ventilator.
Pri par let starih prenosnikih je včasih pasta že kar trda, problem je ker je pri starih modelih treba razdret prenosnik.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S čim podmazati ventilator na grafični

Oddelek: Strojna oprema
101758 (1570) mat xxl
»

Hlajenje stare grafične

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91364 (1195) Robi :P
»