Forum » Loža » Zavarovanje - veljavnost
Zavarovanje - veljavnost
Mediator ::
1.4.2010 sem sklenil zavarovanje pri Adriaticu(AO+kasko). Zanima me, ali zavarovanje velja do 1.4.2011 ali je še mesec dni rezerve? Klicarim na adriatic pa mi skos muska poje..
- spremenilo: Mediator ()
St235 ::
nič ni rezerve. Če zavarovanje skleneš 1.4.2010 ti velja od 2.4.2010 0:00 do 1.4.2011 24:00.
Da o temu, da ti poteče tudi registracija avtomobila ne govorimo.
Da o temu, da ti poteče tudi registracija avtomobila ne govorimo.
fosil ::
Imaš 30 dni skadence.
To pomeni, da če v teh 30 dneh podaljšaš se bo štelo, kot da si sklenil z 1.4.
Če bi recimo 15.4 imel nesrečo, bi šel lahko 16.4 podaljšat zavarovanje in bi bila nesreča krita.
To pomeni, da če v teh 30 dneh podaljšaš se bo štelo, kot da si sklenil z 1.4.
Če bi recimo 15.4 imel nesrečo, bi šel lahko 16.4 podaljšat zavarovanje in bi bila nesreča krita.
Tako je!
jernejl ::
Poglej v splošne pogoje za AO (ali pa googlaj za "respiro rok").
V pogojih za AO običajno piše nekaj takega:
Vendar pa bo ob poteku (1.4.) zavarovalnica obvestila upravno enoto o poteku zavarovanja in v naslednjih dneh lahko pričakuješ pismo z upravne enote, da moraš vrniti registrske tablice.
Če boš zavarovanje podaljšal po 1.4., ti ga bodo podaljšali od 1.4. naprej (ne boš ničesar profitiral).
Tudi če boš v tem času naletel na policijsko kontrolo, se verjetno kazni ne boš izognil.
edit: pri kasko zavarovanjih, kolikor mi je znano, tega ni.
V pogojih za AO običajno piše nekaj takega:
Pri zavarovanju, sklenjenem za eno leto, se obojestranske obveznosti
in pravice iz pogodbe podaljšajo za 30 dni (respiro rok), če zavarovalnici
vsaj 3 dni pred iztekom zavarovanja ni bila vročena zavarovalčeva
izjava, da ne pristane na takšno podaljšanje. Če pride v
respiro roku do zavarovalnega primera, je zavarovalec dolžan plačati
premijo za celo zavarovalno leto, s tem da je zavarovanje sklenjeno
za eno leto od dneva, ko je prenehalo veljati prejšnje zavarovanje.
Vendar pa bo ob poteku (1.4.) zavarovalnica obvestila upravno enoto o poteku zavarovanja in v naslednjih dneh lahko pričakuješ pismo z upravne enote, da moraš vrniti registrske tablice.
Če boš zavarovanje podaljšal po 1.4., ti ga bodo podaljšali od 1.4. naprej (ne boš ničesar profitiral).
Tudi če boš v tem času naletel na policijsko kontrolo, se verjetno kazni ne boš izognil.
edit: pri kasko zavarovanjih, kolikor mi je znano, tega ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Na cesti | 233308 (3582) | Lonsarg |
» | kaj če ne plačam obroka zavarovanjaOddelek: Loža | 5102 (3537) | Mare2 |
» | Vožnja brez urejenega avto zavarovanjaOddelek: Na cesti | 11301 (10374) | St235 |
» | Registracija avtomobila in napačen datum na zav. policiOddelek: Na cesti | 4875 (4124) | MadMax |
» | Registracija domene v tujiniOddelek: Omrežja in internet | 1621 (1472) | OldSkul |