Forum » Programska oprema » [Excel] Dodajanje ničle na začetek števila v celice
[Excel] Dodajanje ničle na začetek števila v celice
aljaz33 ::
Pozdravljeni!
V excelovi datoteki imam v enem stolpcu v celicah shranjena števila, ki pa niso vsa enake dolžine (v nekaterih celicah so 13-mestna števila, v nekaterih pa 12-mestna števila). V celicah, kjer so 12-mestna števila, bi rad dodal na prvo mesto 0 (ničlo), da bi bila vsa števila 13-mestna. Oblika celic je nastavlje kot navadno število brez decimalk (pretvorba v besedilo ni mogoča).
Za lažjo predstavo prilagam primer:
Ali bi bilo mogoče ničle dodati kar z formulo?
V excelovi datoteki imam v enem stolpcu v celicah shranjena števila, ki pa niso vsa enake dolžine (v nekaterih celicah so 13-mestna števila, v nekaterih pa 12-mestna števila). V celicah, kjer so 12-mestna števila, bi rad dodal na prvo mesto 0 (ničlo), da bi bila vsa števila 13-mestna. Oblika celic je nastavlje kot navadno število brez decimalk (pretvorba v besedilo ni mogoča).
Za lažjo predstavo prilagam primer:
Ali bi bilo mogoče ničle dodati kar z formulo?
mastah ::
nicle lahko dodas z formulo, v naslednji stolpec das 0 in potem zdruzis celice z & ali pa concatenate, ampak mislim da bo moglo biti kot besedil oce hoces na zacetku 0 met
Še eno vprašanje: Ali obstaja funkcija v excelu, ki mi zamenja šumnike z navadnimi znaki (čšž z csz)?
Še en problem: Rad bi uvozil števila iz celic in pred njimi dodal besedilo. Žal pa mi excel odstrani ničle, ki so na začetku števil, ki niso 13-mestna.
Poskusil sem z ukazom:
Poskusil sem z ukazom:
=CONCATENATE("BESEDILO: ";A3)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aljaz33 ()
amigo_no1 ::
Da ne odpiram nove teme:
funkcija MAX prikaže katera celica v določenem obsegu ima največjo vrednost, mene zanima, kako bi Excel to celico tudi obarval/označil, da bi se videla, kjer se nahaja
primer, max vrednost je 9 v celici E2, v G2 piše samo 9
Rad bi, da Excel celico E2 (celica z max vrednostjo) tudi avtomatsko označi/prikaže.
funkcija MAX prikaže katera celica v določenem obsegu ima največjo vrednost, mene zanima, kako bi Excel to celico tudi obarval/označil, da bi se videla, kjer se nahaja
primer, max vrednost je 9 v celici E2, v G2 piše samo 9
Rad bi, da Excel celico E2 (celica z max vrednostjo) tudi avtomatsko označi/prikaže.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
prtenjam ::
Izbrati morate pogojno oblikovanje celic. Primer z uporabo funkcije pa najdete tukaj.
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si
https://mnet.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel - seštevanje vrednosti brez upoštevanja besedilaOddelek: Pomoč in nasveti | 7716 (7361) | arnecan1 |
» | [MS Office][Excel] zaokroževanje in spajanje podatkovOddelek: Programska oprema | 4231 (3588) | milc |
» | Povprecja v ExceluOddelek: Programska oprema | 2197 (1742) | prtenjam |
» | dolgo besedilo v excelovi celiciOddelek: Programska oprema | 2362 (2248) | bruderbauc |
» | Excel - #VREDN!Oddelek: Programska oprema | 2579 (2458) | mrbungle |