» »

Kvaliteta pri Essediju- Italija

Kvaliteta pri Essediju- Italija

malinavc ::

Torej, zanima me kakšne imate kaj izkušnje pri Essediju, ker jst sem do zdej sam gledu cene na netu pa me kr mika vse skupi!
Kak je kej na meji, rečmo osnovne ne bi švercu, pa velke stvari, proc, ram...bi pa z veseljem :), tak da me skor vse zanima v zvezi s to trgovino in ne nazadnje kje se sploh nahaja trgovina, nek v Italiji se mi zdi :D
...odvisno s katere perspektive gledamo...

OZZY ::

Ja essedi je bil kar lepo hvaljen na slo tecu. Sam neki je blo govora ,da ne vračajo več ive. Drugač pa se nahaja v Trstu, ga je pa lahko najt.

Lucio ::

Na njihovi strani piše, da bodo 24/2 odprli trgovino tudi v Gorici (STARI, katera je v Italiji).



Glede IVE pa prej pokliči!



Cene v ceniku so brez davka - IVE, tako da prištej še 20% k ceni.



OZZY: glede tvoje trditve da ga je lahko najt, pa se nebi strinjal. Ti si verjetno in Kopra ali okolice in Trst poznaš, za laika pa sigurno ni enostavno priti do tiste ulice, saj je dokaj izven centra.



BTW stanujem par KM od meje, tako da Trst poznam zelo dobro8-).

Birkof ::

No ja jst imam tud nekaj za dodat.



Prvo prodajalci so cisti debili, potem ko prideš tja v trgovino nimajo skor nč na zalogi vse morš naročit . Pri naočilu moraš nekaj pustit na računu potem čakaš kot debil da ti sporočijo kdaj pride del, ki si ga naročil vendati se to nikoli ne zgodi, ti jih moraš poklicat (sam če znaš italjansko ker sam en pek zna neki angleško govort),pa mail-a tud ne znajo uporabljat.

No in ko končno dobijo ,greš iskat (npr. mama plato) jo prineseš domov sestaviš računalnik ni NE dela. Men se je skor odtrgal sm iz ljubljane zopet hodt v trst garancijo uveljavit . Kurc že tko sm čaku 3 tedne da so mi prvo nabavl zdej še enkrat čakat pa plačvat cesnino in bencin !!! Pol bi me več pršlo kot da bi jo kle kupu.No uglavnem šel sm v DAR-computer pa sm reku naj pogledajo . Hvala bogu so mi mogl sam flashat na novo bios ker ga sploh ni blo :(.
Tako da če se ti res splača reskirat se sam odloč..... Res pa je če odbiješ davek pri mlacomu oz prišteješ pri essedi-ju ivo + bencin + cesnina te pride glih enak.:\

Stripy ::

Drugace poleg Italije obstaja se ena drzava, kjer vracajo Mwst in je blizu. Nekaterim precej blize kot Italija. Predvsem Stajerci imajo sreco, ker je Graz blize kot Ljubljana. Par linkov, pa si sami poglejte. Birg (Spittal, Graz; prodajalci so malo bebavi, in povejte preden vam naredijo racun, da bi zeleli Mwst nazaj, ampak cene so v redu), Gericom (Celovec, Graz), Broser (Graz). Vse cene imajo ze vstet 20% davek, tako da malo odstevajte (mnozi s 5/6, pa dobis pravo ceno).

OZZY ::

Lucio. Ne nisem iz LJ ampak iz Litije. Vendar pa sem kar dost hodu v Italijo s fotrom. On pozna Trst velik bolj kot jaz. Ednn kar moraš, da najdeš essedi je, da se spustiš po cesti, ki pelje proti centru pol pa gledaš na desni strani za essedi. Mal nižje mislim da je še ena računalniška štacuna, ki pa je draga kot žafran.

Lucio ::

Vendar še vedno trdim, da popoln laik je ne najde tako hitro, saj sem šol že večkrat s kolegi (kateri so prav tako in okolice Kopra), ker so rekli da se jim sploh ne sanja kje je to.

crt ::

Tam sem kupil cel računalnik in od teh komponent mi plata in ram nista delala. Potem sem mogel čakat 3 tedne, da mi zrihtajo novo. Prodajalci so zelo tečni. Raje poglej kakšno drugo trgovino, kjer vračajo ivo. npr www.centrohl.it

lep pozdrav Crt

sazo ::

Jaz in HOJNE sva kupila disk,graficno in se pet drugih stvari in od tega ni delalo disk in graficna...
OZZY midva sva si pa blizu
saj poznas rdeci punto DeVito po glasu......

dexter ::

Hello!
Kako zdej s to carino,se zmeraj moras poj ta racun na meji potrditi,poj pa lahko se na nasi strani davek placas,a gre to kako drugace?

`Spittal, Graz; prodajalci so malo bebavi, in povejte `preden vam naredijo racun, da bi zeleli Mwst nazaj, `ampak cene so v redu), G

luni ::

Emm.... Gericom? NE! Cheapass roba! Za druge ne vem, ampak te dn isem imel priloznost videti eno izmed Gericomovih masin in zadeva je jajca... komp se kr nonstop sesuva, ne vem no. V glavnem, jas ne bi kupoval pri njih. Mogoce sem glede tega prej bil drugacen, ampak zdaj se mi zdi, da raje dam 5K vec, pa imam na kupljeno 3 leta slovenske garancije, in vsaj ves koga bos sau zajebavat, ce ti bo kaj crknilo.
Artificial Intelligentia

malinavc ::

zanima me še ali so kakšni problemi na carini?
Jst bi pr Essediju nabavu ram,disk,procesor,grafično pa mogoče še kej malga na 1 račun, na 2 račun bi pa RW, na carini (SLO) bi pokazu RW,ostalo pa prešvercu, a mislite de bi blo kej problemov???
...odvisno s katere perspektive gledamo...

Lucio ::

szakaj pa ne bi vzel še par kolegov, pa vse naredu na več računov, vsakega na drugačno ime, in potem vse legalno prinesu čez mejo.

To sem sam naredu že večkrat in vedn obrez problemov.

Moreš le pazit da daš na fakture stvari, ki skupaj zneejo med 300 in 400 K LIR.

malinavc ::

Tako, tole bom švercu:
AMD K7 Athlon Thunderbird 900 (Socket A) 310.000
Modulo DIMM 256 MB SDRAM (PC133) 199.000
IBM DTLA-307045 46.1 GB U-ATA100 7200 rpm 2Mb 355.000
ATI RADEON DDR Vivo 64Mb AGP 4X 444.000
CREATIVE Sound Blaster LIVE! Player PCI 5.1 retail 170.000
ker so večinoma majhne stvari,razen grafične, lohk dam še v gate :D,
to bo pa uradno prek meje pelu:
HP 9150 8X 4X 32X EIDE + software HP MyCd 250.000 PIONEER DVD-ROM 16X 40X interno EIDE 206.000
Upam de se bo vse dobr iztekl!!!
Aja...neki sm enkrat slišu na mobitel.sux.nu de k so mobitele švercal iz Italije, de so na ITA carini faksiral slovenski de si kupu to pa to, a je tuki kej podobnga???
...odvisno s katere perspektive gledamo...

asteroidk ::

hmz merkej da te ne dobijo>:D>:D
Vse se da, le potruditi se je potrebno!

DanKick ::

Ja, prav'jo, da če ti na carini računalniške komponente dobijo v gatah, ostaneš tudi brez slednjih, tako da...

mig ::

Na cene dodaj se 19% IVE,ki je ne vračajo,saj se naprej kot ovce kupujemo pri njih namesto da bi jim krepko upadel promet in bi se nehali zajebavat,tako pa nas lahko mirno "upalijo" za ta denar.
Ce bos peljal cez mejo vecjo vrednost,recimo okoli 800.000 lir ali vec,bo carinik,ki potrjuje na okencu sel k faxu in to faxiral v Rim,cez nekaj casa pa bos dobil od slovenske carine kazen in DDV za placat

evoice ::

Jaz zivim 10km od Trsta, poznam dobro Essedi in ljudi ki delajo tam. Mi smo s kolegi doziveli, da smo sli 8x menjat Abit-KT7 Raid, 9-ic smo koncno dobili delujoco plosco. Sej ql, essedi je poceni, ampak raje dam 10jurjev vec pa mi vsaj stvar dela, ane ?:\

DOLF ::

Tisto s faxom je čist res. Italjanski cariniki so p.... Lepo skopirajo fakturo pol pa našim pošljejo in čez štiri!! mesce sam dobil od naše carine pošto o 'postopku carinjenega blaga' kot so oni temu rekli. Sem se pritožu a odgovora še nisem dobu. Plačal pa ne bom>:D in pika. Z avstrijskimi cariniki še nimam slabih izkušenj, pa redno prevažam (beri švercam) robo za več kot 10000ATS na eni fakturi!!

DanKick ::

Makaronarji, pač !

faca9 ::

Lepa razprava. Ali mogoče kdo ve za solidno trgovino v Trstu z zmernimi cenami - kjer vračajo IVO? (Trst mi je vseeno bližje kot Graz ali kaj podobnega). Baj'd'uej v Essediju sigurno ne vračajo IVE.

XtX ::

x

Izak ::

Na vratih Essedija lepo piše da ne vračajo IVE. Tako prištejte k cenam ki jim majo na svoji strani še 20% in dobiste realno ceno. Sej to je ze en prej povedu. :D

Birkof ::

Hmmmm

Men so trikrat vrnli ivo brez problem.No to vse sm kupu pred novim letom , zato je možno da so to spremenili .
Res pa je da prvo morš iti na mejo potrdit račun , nato se vrniti v trgovino in ti vrnejo IVO .

Pat_MaGroin ::

Lahko kdo napise, kje natancno se nahaja BIRG v Grazu?
lp, Sebastijan


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup v zamejstvu (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
645173 (4324) eiht
»

tržaški essedi ne vrača več I.V.E.

Oddelek: Kaj kupiti
181281 (1038) Trdi
»

Essedi v Gorici

Oddelek: Pomoč in nasveti
111400 (1203) FlipeR
»

IVA

Oddelek: Strojna oprema
131504 (1252) Gogo
»

Konec z ESSEDI-jem ?

Oddelek: Kaj kupiti
221800 (1244) mig

Več podobnih tem