Forum » Pomoč in nasveti » FreeNAS - 300MHz CPU - hitrost
FreeNAS - 300MHz CPU - hitrost
maco-maco ::
Imam problem.
Na thin client s 300MHz Geode procesorjem sem inštaliral freenas. Zadeva je jako počasna. Sem hotel preko pci sata kartice priključit 2Tb disk za torrente pa kot mrežni disk, samo so me hitrosti razočarale. Torrenti sicer delujejo, a je CPU večkrat na 100%. Če je transmission vklopljen( tudi brez aktivnih torrentov), na WD TV Live slika malo šteka če gledam iz freenas ata diska. SAMBA je tudi brez vklopljenega transmission zelo počasna (1 giga film 10 minut).
Thin client ma sicer ata udma-66, 2x usb 1.1, 10/100 net in 1 pci slot, rama je 310 mega. Nekih nadgradenj pač ne more biti. A se da kaj to pohitriri?
Kaj mi je storiti (razen nakup Atom-a)?
Kakšne so neke normalne hitrosti prenosa mrežnega diska?
LP
Na thin client s 300MHz Geode procesorjem sem inštaliral freenas. Zadeva je jako počasna. Sem hotel preko pci sata kartice priključit 2Tb disk za torrente pa kot mrežni disk, samo so me hitrosti razočarale. Torrenti sicer delujejo, a je CPU večkrat na 100%. Če je transmission vklopljen( tudi brez aktivnih torrentov), na WD TV Live slika malo šteka če gledam iz freenas ata diska. SAMBA je tudi brez vklopljenega transmission zelo počasna (1 giga film 10 minut).
Thin client ma sicer ata udma-66, 2x usb 1.1, 10/100 net in 1 pci slot, rama je 310 mega. Nekih nadgradenj pač ne more biti. A se da kaj to pohitriri?
Kaj mi je storiti (razen nakup Atom-a)?
Kakšne so neke normalne hitrosti prenosa mrežnega diska?
LP
Kaj?
steev ::
Mogoče probat kak os postavit od nule. Kak debian or sth. Čeprav dvomim, je kr podhranjena tale zadeva.
:|
Mogoče probat kak os postavit od nule. Kak debian or sth. Čeprav dvomim, je kr podhranjena tale zadeva.
To bi bilo zame preveč.
Mogoče bom probal s kakšno starejšo različico freenas-a.
Mogoče pa obstaja kakšna bolj light varianta podobnega sistema - samo kot mrežni disk. Da bi imel npr. samo SAMBA, brez vseh ostalih možnosti. Bi bil čisto zadovoljen.
Zadeva sicer nima ventilatorjev in porabi največ 18w, zaradi česar sem si pač zamislil vse skupaj.
DL torrentov je pravzaprav hitro, a ker je samba počasna ter je hkratno dl torrentov in uporaba wdtvlive praktično nemogoča, je bolj enostavno dl direktno na pc. Bi moral vedno kaj izklapljat, da bi ostalo delovalo solidno hitro, kar pa ni ravno smisel vsega skupaj.
Več sreče prihodnjič
Kaj?
tilenmpower ::
zdravo, priporocam debian more laufat za to kr rabis mau vec se bos najebu ampak k bos zrihtu bo zadeva laufala super lp tilen
steev ::
Potrudi se debian namestit. Lahko se tudi z raid polji igras pri instalaciji. Probaj, u 10. ti bo ratalo. Sicer imam močnejšo mašino (amd x2, 2 gb rama ...), imam pa 2 x 1,5 TB disk in gor laufam torrente (transmission+remote) in sambo. Zakon zadeva! Sploh ko na extreamerja udesim kak 1080p movie. Mrežni diski wtf!
:|
MajorM ::
Jaz sem s FreeNASom zelo zadovoljen, je pa res da sem ga namestil na malček močnejši HW (Intel(R) Atom™ CPU D510 @ 1.66GHz). Izmerjena poraba z dvema 2TB diskoma je tam 30W.
CPU se sploh ne pretegne. Še najbolj ga obremeni če prenašam fajle preko gigabitne mreže. Takrat pride na ene 20-25%.
Super je imet takle NAS!
CPU se sploh ne pretegne. Še najbolj ga obremeni če prenašam fajle preko gigabitne mreže. Takrat pride na ene 20-25%.
Super je imet takle NAS!
Pyr0Beast ::
FreeNAS je problem ne CPU - meni se je zabil pri 10MB/s pa nič več.
P3 933
P3 933
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Hvala za odgovore.
Namestil sem debian 5 (6-ka ni delala) in usposobil sambo. Res ni bilo preveč težko.
Prenosi so sicer nekoliko boljši - 1 giga/6 min (PC-debian) oz 1 giga/4 min (debian-PC).
Najbrž hitreje pač ne gre, saj je zadeva res bolj boga.
LP
Namestil sem debian 5 (6-ka ni delala) in usposobil sambo. Res ni bilo preveč težko.
Prenosi so sicer nekoliko boljši - 1 giga/6 min (PC-debian) oz 1 giga/4 min (debian-PC).
Najbrž hitreje pač ne gre, saj je zadeva res bolj boga.
LP
Kaj?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "server" računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 8293 (7290) | trnvpeti |
» | Kater OS za strežnik?Oddelek: Operacijski sistemi | 2785 (1323) | BlaY0 |
» | Kateri OS za NAS?Oddelek: Omrežja in internet | 2121 (1684) | AvtoR |
» | Mrežni disk ali NAS strežnikOddelek: Kaj kupiti | 4899 (4701) | steev |