» »

Glasbena industrija izumlja...

Glasbena industrija izumlja...

iration ::

"World music sales for the year 2001 fell by 5% in value and by 6,5% in units. Europe fell slightly by 0,8% in value and saw a drop in units sold of 2,2%. In the world’s major markets - including the US and many parts of Western Europe - this decline is attributed to a large extent to unauthorised CD-R copying. Two years ago, on a worldwide basis, one digital copy was made for every three music CDs sold. Last year, that ratio had shrunk dramatically to one-to-two. In 2001, for every CD album sold, one copy was burned. That amounts to around 2.5 billion CDs a year. At these levels of massive copying and piracy, huge damage is being done to legitimate recorded music sales."

Tole čudo se je spomnila BMG. Pozabil so seveda dodati, da je svetovno gospodarstvo v recesiji in da ljudje nimajo toliko denarja kot prejšnja leta (velja še posebej za ZDA), da CD-je nadomeščajo drugi formati, predvsem DVD, itd. Kakšno zavajanje!
Se bojo moral spomniti malo boljših argumentov...
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

hominis ::

predvsem pa so pozabili povedat, kako bedna muzika in se bolj bedni videospoti se zadnje case producirajo ... ljudje se pac pocasi navelicajo kupovat albume zgolj zato, ker ima Britney sexy trebuscek s sexy popkom ....

Dman ::

Ne vem, kaj naj bi ta analiza v resnici pomenila, ker oni merijo število CD jev, ki so jih zapisali z glasbo sami, proti številu prodanih praznih CD-R in RW. Kot da jih uporabniki ne bi uporabljali še za kaj drugega...

Za upad prodaje bo najbrž kriv tudi konec zamenjave medijev, ko so ljudje zamenjali svoje kolekcije vinilk in kaset za Cd-je.

Dman ::

pa še nekaj nam ne povejo (to se sicer tiče DVDje in ne CDje ampak je zanimiv podatek):

Hollywood cannot credibly claim that file sharing is jeopardizing their profits. According to TIME Magazine's October 11, 2004, edition: "The studios can't exactly argue that file sharing is about to put them out of business. DVD sales, which grew 33 percent last year, and box-office receipts have never been stronger."

Jst ::

Izumljate toplo vodo.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Dman ::

Res je.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne predvaja novega audio CD

Oddelek: Pomoč in nasveti
51952 (1908) Tea Time
»

Nightwish razpadajo...

Oddelek: Sedem umetnosti
192187 (1658) zile

Več podobnih tem