HotHardware - Nekateri nesrečni Američani, lastniki iPhonov, so včeraj zjutraj ponovno zaspali in zamudili na delo oz. v šolo, saj so se še enkrat ponovile že dolgotrajne težave s premiki med poletnim in zimskim časom. V ZDA se je ponekod ta premik namreč zgodil s pretekle sobote na preteklo nedeljo, kar pa ni popolnoma uspelo vsem Applovim napravam z iOS. Poročila so različna, namesto premika ene ure naprej so se nekatere naprave vrnile eno uro v preteklost, kar dve uri za dejanskim časom, medtem ko pri nekaterih ni prišlo do premika, pri nekaterih pa se je ura prestavila pravilno, a se je potem vrnila nazaj na zimski čas. Ponekod je do premika ure prišlo celo na območjih, kjer sicer poletnega in zimskega časa ne uporabljajo. Težave niso bile omejene na določene naprave, saj so poročila o napačnih urah prišla tako od AT&T-jevih kot od Verizonovih uporabnikov.
Omenimo lahko še, da iPhone v beli barvi še vedno prihaja to pomlad, kar je potrdil Applov Phil Schiller na Twitterju. Ni pojasnil, če gre za iPhone 4 ali morda že kar za naslednika, a vseeno, pomlad (koledarska) se bliža, torej bomo bele jabolčne telefone verjetno ugledali že kmalu.
Žalostno je da se to vleče že kr konkretno časa in niso uspel popravt, kaj mi pomaga pameten telefon če zaradi njega zamudim na delo. Ampak ja, iPhone je popolen.
Žalostno je da se to vleče že kr konkretno časa in niso uspel popravt, kaj mi pomaga pameten telefon če zaradi njega zamudim na delo. Ampak ja, iPhone je popolen.
/rant off
Če maš iPhone, potem si lahko dovoliš zamujanje v službo... Ker je registracija prihoda in odhoda v IT "industriji" nesmisel...
/rant off
Če maš iPhone, potem si lahko dovoliš zamujanje v službo... Ker je registracija prihoda in odhoda v IT "industriji" nesmisel...
bravo ,bravo.sej itak vse lahko narediš od doma kar iz iphona!
uff .. tole pa ne bo držalo ... nima večino ITjevcev iphona ... še čez lužo ne. ... IT support MORA imeti točno določeno uro dela :)
kar se pa tiče ure jih pa naj bo sram ... so že 2x dali popravek čez, pa še vedno jih jebe !? in če je vse kar jih jebe SW ta ura ... potem drži: Iphone je bog :) oz. še sedaj ne bom razumel, kaj vse tako zelo privlači na iphonu, da se ukvarjajo z malenkostnimi napakami konkurenčnega telefona ... drugo je to, da brickajo telefone ob updateu :)
Ne, ker budilka dela, če je vsaj malo baterije. Čipovje je narejeno tako, da ima ura poseben dostop do baterije (recimo), in tako ni problemov. Imam pa trenutno telefon z androidom, parkat se mi je že ugasnil, tako da me sedaj budi kar budilka. Je bolj zanesljiva.
verjetno je problem pri različnih verzijah iOSja... kakorkoli ostali pametni telefoni niso imuni na te zadeve. moj android recimo deluje (vaj za enkrat) brezhibno, ima pa sodelavec tak glavobol zaradi njega in to na enem od tahudih samsungov. pač z novimi pridobitvami pridejo nove težave.
Ne vem, morda sem staromoden, ampak ko se gre zares (služba, pomembni projekti ipd.) se ne zanašam samo na eno pravo budilko (ki je namenska naprava), ampak je vedno v pripravljenosti vsaj še druga (ta je lahko mobilnik).
Za povsem običajne zadeve, kjer lahko tudi manjkam, zamudim, je pa tudi mobilnik dovolj dober.
Se pa strinjam, da je nedopustno, da si nek proizvajalec (Apple, Nokia itd.) dopusti takšno napako.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
verjetno je problem pri različnih verzijah iOSja... kakorkoli ostali pametni telefoni niso imuni na te zadeve. moj android recimo deluje (vaj za enkrat) brezhibno, ima pa sodelavec tak glavobol zaradi njega in to na enem od tahudih samsungov. pač z novimi pridobitvami pridejo nove težave.
To pomeni,če kupim tale famozni telefon se lahko vračam z časom v preteklost in prihodnost,kar dejansko ni uspelo še nikomur?! Pa še nekaj,moji nokiji se to še ni nikoli zgodilo(E71)
Naenkrat je un bug od 5800XM nedolžen ko je alarm za par minut nihal, pa še tisto so popravili relativno hitro.
Niti ne tko nedolžen. Nihanje je bilo pri meni +-10 minut. Popravili relativno hitro? Trije popravki so šli mimo in problem ni bil rešen! Tako da ne s prstom kazat na iphone, ker vsi ostali imajo enake oz. še dosti hujše pomankljivosti.
ok, 10 minut vs 1 ura? Go figure. In tisti trije popravki če se ne motim so prišli prej kot v pol leta, kar je relativno hitro, v primerjavi s tem problemom ki se vleče vsaj od zadnje spremembe ur.
Tega pa še nisem doživel na nobenem telefonu, da budilka ne bi pravilno delovala. Je pa res, da nisem nikoli imel iPhona, Nokie (Symbian) ali Androida. Prejšnji LG Renoir ni imel težav, tako kot trenutna Omnia 7 (Windows Phone 7) ne. Zvoni vedno ob pravem času, pa alarm uporabljam dnevno.
Hmm. AFAIK je najslabši način za zbujanje budilka. Se velikokrat zgodi, da te zbudi ravno sredi globokega spanca, in si cel dan tečen. Je torej Apple spet edino podjetje, ki si z dejanji (no, khm) upa opozarjati na nezdravost budilk?
@matejdro Budilka samo v skrajnem primeru. Odkar sem na internetu nekje prebral o tem, sem vedno naspan in na splošno boljše volje. Bistvo je, da ko se zjutraj zbudim (od ene ure do par minut pred budilko), takoj vstanem in začnem dan. Ker takrat ko se samodejno zbudiš, je telo pripravljeno. Če pa se ti ne da, in zaležiš še za pol ure, da te zbudi budilka, boš pa načeloma imel zagrenjen dan. Za vsak slučaj jo nastavi par minut pred zadnjim rokom za prebuditev. Pri meni ta metoda deluje perfektno, nevem, mogoče ima zraven kaj placebo efekt..
Android ima problem, da se bo telefon random ugasnu in budilka ne bo zvonila. Se mi je že zgodilo, pa sem bil na srečo že zbujen :D
V bistvu si lahko poleg zelo močne lučke, ki "napravi dan" v tvoji sobi, naštimaš še zvok petelina, žvrgolenje ptic, krav na pašniku, radio, po želji ipd.
Ko sem še imel N900, sem čez noč vključil aplikacijo "Sleep analyzer" (afaik se tako imenuje), ima enake funkcije kot tista ura, je pa brezplačna :) Vsako jutro sem dobil svež graf mojega spanja :)
Tiste lučke pa ne rabim, ker z zbujanjem nimam problemov :D
Ko sem še imel N900, sem čez noč vključil aplikacijo "Sleep analyzer" (afaik se tako imenuje), ima enake funkcije kot tista ura, je pa brezplačna :) Vsako jutro sem dobil svež graf mojega spanja :)
No, jaz jo še imam, pa bom malo preizkusil ta program; tisto uro imaš sicer na zapestju in se pač premika "varno" s teboj, N900 pa je kot kaže na postelji poleg tebe in naj bi prav tako dobro zaznalo premikanje (uporabniki so videti kar zadovoljni); upam le, da mi mobilnik ne bo padel iz postelje