»

Ponovne težave z iPhonovimi urami

Morda ga bomo le ugledali, s težavno uro vred

vir: HotHardware
HotHardware - Nekateri nesrečni Američani, lastniki iPhonov, so včeraj zjutraj ponovno zaspali in zamudili na delo oz. v šolo, saj so se še enkrat ponovile že dolgotrajne težave s premiki med poletnim in zimskim časom. V ZDA se je ponekod ta premik namreč zgodil s pretekle sobote na preteklo nedeljo, kar pa ni popolnoma uspelo vsem Applovim napravam z iOS. Poročila so različna, namesto premika ene ure naprej so se nekatere naprave vrnile eno uro v preteklost, kar dve uri za dejanskim časom, medtem ko pri nekaterih ni prišlo do premika, pri nekaterih pa se je ura prestavila pravilno, a se je potem vrnila nazaj na zimski čas. Ponekod je do premika ure prišlo...

46 komentarjev

Apple iPhone 3GS za 99 dolarjev?

X-Bit Labs - Na spletu so se pojavile govorice, da Apple pripravlja oskubljeno verzijo svojega iPhona, ki bo bistveno cenejši od obstoječih. Novi iPhone 3GS z 8 GB pomnilnika naj bi stal 99 dolarjev z dvoletno naročnino, kolikor stane tudi starejši iPhone 3G podobnih karakteristik. Čeprav so te vesti neuradne in nepotrjene, so dokaj logične. Apple je z intenzivnimi rabati počasi spraznil skladišča svojih iPhonov 3G, sedaj pa jim bodo začeli ostajati neprodani iPhoni 3GS. Te bi veljalo ponuditi tudi kupcem, ki si drage verzije (199 dolarjev za 16 GB in 299 dolarjev za 32 GB) ne morejo privoščiti, in zanje je cenejša različica kot naročena.

Mimogrede pa še poglejmo, kako bodo ameriške banke začele izkoriščati funkcije iPhonov. Banka USAA namreč načrtuje nadgradnjo aplikacije za iPhone, ki bo omogočila unovčevanje čekov kar preko telefona. Prejemnik bo ček (ameriški plačilni sistem še vedno v veliki meri temelji na čekih, medtem ko Evropejci uporabljajo nakazila med transakcijskimi računi)...

31 komentarjev

Nenavadna prodajna strategija podjetja Apple

CNET News - Apple naj bi po novem v Združenih državah Amerike zahteval, da kupci v trgovinah iPhone telefon plačajo s kreditno ali debetno kartico. To pa še ni vse! Kupijo lahko zgolj dva telefona.
Agencija AP citira predstavnika podjetja Apple, da naj bi bila razloga za takšno odločitev zagotavljanje dobave med prihajajočimi prazniki in onemogočanje nepooblaščenega preprodajanja.
Še pred četrtkom, ko so novo prodajno politiko uvedli, so lahko kupci z gotovino iz trgovine odnesli pet iPhone-ov. Če argument o dobavi še lahko prebavimo, pa je najbrž glede na kreditne kartice posredi Apple-ova želja, da bi kupci za seboj pustili sled.
Čeprav odklepanje iPhone-a ni nezakonito, Apple gotovo spremlja, kaj se na trgu dogaja z odklenjenimi telefoni. Ocenjujejo, da naj bi z namenom, da ga odklenejo iz omrežja AT&T, iPhone kupilo kar 250.000 ljudi.

38 komentarjev