» »

Računalnik crknil !!

Računalnik crknil !!

Nikonja ::

Prestavim grafično iz pci-e 16X v 8X ker sam dal mugena 2 pred kratkim, in mi se zdelo da je pre blizu grafične na tem slotu in da su temp malo visoke. Prižgem rač. vse dela normalno do win (7ka) ampak tam se začnejo problemi, slika se začne izrisovat frame po frame. dam ga v safe mod (tam vse dela ok) in poskusim zbrisat drivere, ker je to prvo kaj mi pade na pamet da bi bil problem, ampak v safe modu ne dovoli tega. Vrnem se nazaj in poskusim ih zbrisat normalno, po nekih 20 min se slika zmrzne. Hard reset rač in to je to. Slika se ne pokaže več. Vent se vsi vrtijo, diski tudi ampak slike ni.
Prvo kaj mi pade na pamet da sam zj... grafično ampak smo pri frendu dali njegovo notr pa še vedno ni slike. Tudi napajalnik smo zamenjali i še vedno isto.
Zdaj ne vem a je matična kaput, tko da prosim da mi predlagate dober servis v LJ in da mi ni treba čakat 2 tedna da samo stestirajo kaj je crknilo.

Hvala

s1m0n ::

Kaj če daš grafično nazaj v prvo režo (tisto, ki je že bila x16) a je problem enak ?

Siddh ::

si grafično precej šlatal med menjavo?
pa si poskrbel da je računalnik definitivno bil brez elektrike ko si menjaval?
si imel suhe roke med menjavo? ker je možno da je znoj prišel na grafo in potem kaj skuril?
ali pa si za hladilnik preveč šlatal in stem zrahlal oz. oslabil čip na grafi

DeeCoy ::

Si probal tudi nazaj na 16x slotu?

sam dal nazaj na 16X amapk ista stvar, tudi ko ddam drugo grafično ista stvar.
Mi smrdi da je matična šla. Ker mi ni potekla garancija bi je lahko uveljavil na to napako še se res izkaše da je pri njoj problem.

TOP ::

Kot prvo probaj znet rame ven in nazaj noter,ker lahko si jih naelektriv ko si šaru noter.Potle probaj tvojo grafo v drug PC in če dela je ok.Potle ti ostane samo še matična.Probaj drugo grafo,kot berem si probal in ni slike potle je še edino matična.

rame sam dal van in nazaj in isto, svojo grafično v drug rač in tamo tudi ne dela.
Res ne vem kaj sam tko zasral ko sam samo prestavil grafično iz enga v drugi slot, zdaj bi se najrajš ustrelil da sam je sploh dotikal.

Kateri servis mi priporočate v LJ da mi pregledajo še enkrat sve komponente ?

lp

Siddh ::

SATA kabel preveri oz. ga odklopi in dobro priklopi, tako sem jas povzročo BSOD, ko sem menjaval grafo ker sem SATA kabel premaknil in je potem izgubljal kontakt, čeprav mislim da to ni vzrok težav

če bi vsaj bilo to :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V sistem le v safe mode

Oddelek: Pomoč in nasveti
12676 (622) Irukandji
»

GTX 470 / Asus matična + Noctua NH-D14 vprašanje

81083 (980) jan01
»

Zanimiv problem z računalnikom

182437 (1926) chrush
»

Težave pri na novo sestavljenem računalniku.

491994 (1457) Dominik91
»

na zaslonu ni slike

201100 (878) Jure23

Več podobnih tem