» »

Praska na ekranu

Praska na ekranu

DeeCoy ::

LP!
Nekaj sem brkljal po laptopu, pa sem po nesreči z ostrim predmetom naredil kakšen centimeter dolg ris. Sedaj je vse skupaj zelo moteče, ker se lomi svetloba in se v bistvu na tisti črti naredi mavrica :P
Vem, da sem sam kriv, ker nisem bil vsaj malo bolj previden :D. Ris ni pretirano globok, zato me zanima, če se da to kako spolirat. Se da menjat samo zgornja plast zaslona?

Prenosnik je Acer Aspire 5741G.

RejZoR ::

Če ima mat ekran si ga najebal ker tukaj nimaš kaj polirat, ker boš še poslabšal stvar. Pri gloss ekranih pa bi se načeloma dalo čeprav tega še nisem počel in ti brez predhodnega informiranja z nekom, ki je to mogoče že počel toplo odsvetujem. Da ne boš nakoncu končal s prasko in še veliko packo na sredini ekrana...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

DeeCoy ::

Mislim, da to ni mat ekran, ker zgleda, kot da ima še neko steklo čez LCD. ja spoliral bi s kakšno mehko krpo, ali pa z valčkom za pleaskanje npr. Da vi vsaj malo zabrisal prasko.

Bolf3nk ::

ma ni to avto,kjer boš prasko kar spoliral...:))

Duhec ::

Uporabi vazelin (petroleum jelly-gel, ki ga dobiš v vsaki drogeriji), in z rahlimi krožnimi gibi vtri v prasko. Ne uporabljaj ala Paloma robčkov, krep brisač/papirja..., ker je to šmirgel za lcd plastiko. Uporabi material podoben flaneli ali tisti robček, ki je za čiščenje očal.
Dobiš tudi svinčnik za popravljanje prask lcd ekrančkov, recimo za gsm aparate.
Ne pričakuj pa, da bo praska kar izginila, le zapolnjena bo in manj vidna.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poliranje vetrobranskega stekla

Oddelek: Na cesti
4725559 (11357) Smartydug
»

Popravilo avtomobilski prask, kje?

Oddelek: Na cesti
164761 (4347) kixs
»