» »

TV se izklaplja ob vklopu

TV se izklaplja ob vklopu

seba81 ::

Zdravo!

Imam problem pri vklopu TV-ja, navadnega crt.
Tv moram prižigat zihe 15 minut in med tem ačsom se televizija vedno izklopi ko jo prižgem.
Spet po nekaj minutah zajebancije TV nekaj časa gori ampak črn zaslon, brez slike ali pa se slika prikazuje in zginja in čez čas spet ugasne.
Vklopit mi jo uspe po nekaj dolgih minutah.

Bi mi lahko kdo malo svetoval kaj bi bilo lahko narobe?

Hvala!

vinetu ::

Bo treba novo

XsenO ::

Kondenzatorji ali po vsej verjetnosti še kaj drugega je šlo. Vprašanje če bo servis sploh pomagal oziroma če bo smoteren.
1 + 1 = 1

Na te kondenzatorje sem že ja tud pomislu da bi pogledal ampak sem hotel slišat še druga mnenja....servis se ne splača ker sem jo pred letom dni kupil za 25EUR :)

fpbs ::

V napajanju imaš en večji elektrolit in 3 ali 4 manjše. Verjetno je eden od teh slab. Preveri tudi celotno tiskano vezje (najbolje z lečo) če ni mogoče kje slab spoj. To lahko tudi preveriš tako, da ko ti TV dela, da rahlo udarjš s plastičnim ročajem izvijača po vezju.

fpbs ::

Če boš karkoli delal pri vklopljenem TVeju bodi zelo previden. Ne dotikaj se z roko šasije ali vezja, ko TV deluje. Pred dotikom z roko vedno predhodno potegni kabel iz utičnice.

Sem ga odpru in videl rahlo napihnjen kondenzator 400V mislm da je imel okrog 100uF glede faradov sm pozabu kolk točn je mel....

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pokvarjen toaster - poškodovano vezje

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
362707 (2348) Brane22
»

Okvarjen napajalnik za Asus ruter - WL-500 Premium

Oddelek: Pomoč in nasveti
375535 (4187) aljazp
»