Forum » Loža » Sprememba namembnosti zemljišča
Sprememba namembnosti zemljišča
s1m0n ::
Zanima me kakšne postopke je vse potrebno dat skozi, da se npr. travnik ob zazidljivi (stavbni) parceli spemeni v zazidljivo parcelo ?
Je sploh možno spremenit travnik v zazidljivo parcelo ?
Glede na to da je okoli bilo veliko grajeno (trgovine, ter drugi poslovni objekti), ki prav tako stojijo na istem pasu kjer je prej bilo zemljišče travnik
Je sploh možno spremenit travnik v zazidljivo parcelo ?
Glede na to da je okoli bilo veliko grajeno (trgovine, ter drugi poslovni objekti), ki prav tako stojijo na istem pasu kjer je prej bilo zemljišče travnik
MIHAc27 ::
Good luck.
Jaz sem probaval, pa so me pošiljali naokoli iz ene lokacije na drugo. Po 5. obisku se je ustavilo, ker so me poslali na oddelek, ki na danem naslovu ni obstajal že vrsto let.
Na upravni enoti sem tudi dal zahtevek, a po več kot enem letu ni nobenega odgovora.
Jaz sem probaval, pa so me pošiljali naokoli iz ene lokacije na drugo. Po 5. obisku se je ustavilo, ker so me poslali na oddelek, ki na danem naslovu ni obstajal že vrsto let.
Na upravni enoti sem tudi dal zahtevek, a po več kot enem letu ni nobenega odgovora.
bauci ::
Upravna enota nima nič s tem. Moraš na občino in dati vlogo za spremembo namembnosti. Ko se zbere dovolj predlogov, občina to pošlje na Ministrstvo za okolje, kjer dajo dovoljenje za spremembo ali pa ne. Kaj predvideva na tvojih parcelah trenutni prostorski načrt občine lahko pogledaš pri njih ali pa internetu. Občine imajo svoje plane objavljene (če jih imajo seveda) na dveh internetnih straneh: vtipkaj Piso ali Kaliopa v iskalnik in ju boš našel.
globoko grlo ::
tko kot je bauci reku, pa good luck
sej mogoče je že zazidljiv, če pa še ni, pa smatraj vse skupaj kot dolgoročno investicijo
sej mogoče je že zazidljiv, če pa še ni, pa smatraj vse skupaj kot dolgoročno investicijo
V PISO sem že gledam glede prostorskih planov vsaj za to občino ni nič!
Tak, da se je verjetno glede tega najbolje oglasit na občini.
Nevem pa zakaj je v PISO zemljiške označeno kot najboljše kmetiljsko zemljišče :)
Vedno je bil travnik in ob hiši ti ne moreš met kmetijskega zemljišča ja ne boš ob hiši imel njivo :)
Tak, da se je verjetno glede tega najbolje oglasit na občini.
Nevem pa zakaj je v PISO zemljiške označeno kot najboljše kmetiljsko zemljišče :)
Vedno je bil travnik in ob hiši ti ne moreš met kmetijskega zemljišča ja ne boš ob hiši imel njivo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
globoko grlo ::
jp, naročit lokacijsko informacijo
če je pa bl majhna občina oz. poznaš koga, nej ti pa kr pove a je zazidljiv al ne, pa kaj lohka gor zidaš
če je pa bl majhna občina oz. poznaš koga, nej ti pa kr pove a je zazidljiv al ne, pa kaj lohka gor zidaš
bauci ::
Tudi travnik je kmetijsko zemljišče.
Cena lokacijske informacije je okoli 20EUR. A na Kaliopo si pogledal?
Pa še to - postopek spremembe občinskih prostorskih načrtov traja običajno več let.
Cena lokacijske informacije je okoli 20EUR. A na Kaliopo si pogledal?
Pa še to - postopek spremembe občinskih prostorskih načrtov traja običajno več let.
To glede trajanja vem se nikam ne mudi :)
Na Kaliopo ni te občine, pa tudi pogledat ne vem :)
EDIT: sem jo našel v iObčini je bilo malo drugače napisano.
Kako kaj vsebino izbiraš na Kalipo ?
Na Kaliopo ni te občine, pa tudi pogledat ne vem :)
EDIT: sem jo našel v iObčini je bilo malo drugače napisano.
Kako kaj vsebino izbiraš na Kalipo ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
dvihtelic ::
Pozdravljeni.
Na naši občini je še dva dni časa za vlogo za spremembo namembnosti. Zanima me ali kdo od vas ve kaj in kako in bi mi bil pripravljen pomagati, kateri obrazec je pravi, saj mi je vse tuje.
Na naši občini je še dva dni časa za vlogo za spremembo namembnosti. Zanima me ali kdo od vas ve kaj in kako in bi mi bil pripravljen pomagati, kateri obrazec je pravi, saj mi je vse tuje.
zuz3k ::
kje na netu vidim parcelo, lastnike itd?
včasih je bil to portal prostor3.gov.si ki pa zdaj stran ne dela
je izpisalo parcelo ter lastnike itd
ve kdo
lp
ve kdo
lp
Life is a psychological game.
Velki ::
Kot jaz vem če ni v OPN kot stavbno zemljišče moraš počakati da se bo sprejemal nov OPN (navadno na vsakih par let), kjer daš prošnjo za spremembno namembnosti. Prošnja za spremembo iz kmetijskega v stavbno stane nekje 300e in se vlaga za vsako parcelo posebej. Prošnja seveda ni nujno da bo odobrena, če ima občina zelo veliko nepozidanih stavbnih zemljišč so tvoje šanse majhne... Če je KZ z visoko bonitetno oceno so tvoje šanse spet majhne.
Kot pa že rečeno, OPN se sprejema vsakih nekaj let, sam postopek spremembe traja še nadaljnih nekaj let. Tako da se boš načakal.
Kot pa že rečeno, OPN se sprejema vsakih nekaj let, sam postopek spremembe traja še nadaljnih nekaj let. Tako da se boš načakal.
Bellzmet ::
Spremenili bodo, ko bo nekdo v povezavi z občino hotel to parcelo za gradnjo. Tebi bodo ponudili 10 eur/m2 in ti na občini 100% zagotavljali, da parcela nikoli ne bo zazidljiva. Ko prodaš bodo pa po hitrem postopku spremenili namembnost in bo kar naenkrat možna gradnja.
mirator ::
kje na netu vidim parcelo, lastnike itd?
ve kdo
lp
Lahko greš na zemljiško knjigo in se registriraš kot registriran uporabnik. Za podatke o sami parceli pa imaš"Atlas okolja" ali "Piso", ali mobilne "GIS portale" posameznih občin in tudi http://prostor3.gov.si/javni-arhiv/logi...
Torej izbeire kolikor hočeš. Lastništvo pa je samo v portalu zemljiške knjige.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sanacija razpršene poselitveOddelek: Loža | 2765 (1119) | trancer01 |
» | Nakup zazidljive parceleOddelek: Loža | 6092 (915) | Invictus |
» | Zemljišče in bonitetne točkeOddelek: Loža | 3095 (2232) | bauci |
» | Kako vem če se lahko na parceli gradi?Oddelek: Loža | 7720 (7008) | Tody |
» | Iz travnika v parcelo. CenaOddelek: Loža | 11387 (10739) | gzibret |