Forum » Pomoč in nasveti » Raid
Raid
inferno666 ::
Živjo,
zanima me, če na raid eSATA izhoda lahko priklopim notranja SATA diska. Bo zadeva delovala?
Priklopil bi s tem http://www.techtrade.si/product.asp?dep...
lp, david
zanima me, če na raid eSATA izhoda lahko priklopim notranja SATA diska. Bo zadeva delovala?
Priklopil bi s tem http://www.techtrade.si/product.asp?dep...
lp, david
marjan_h ::
Mene zanima, če kupiš dodaten trdi disk pa bi želel da se stari disk uporablja kot samostojna enota. Potem mi ni treba povezati v raid? Samo priklopim na matično in na napajanje, pa bo ta disk viden v "Moj računalnik"?
SloBiscuit ::
Mene zanima, če kupiš dodaten trdi disk pa bi želel da se stari disk uporablja kot samostojna enota. Potem mi ni treba povezati v raid? Samo priklopim na matično in na napajanje, pa bo ta disk viden v "Moj računalnik"?
Bo. Nikoli ti ni treba dajati v RAID, da se vidi diske ipd. Tega navadni uporabniki povečina ne rabijo.
neznanec555
Machete ::
Živjo.
Je kak način, da drugi disk sinhroniziram z prvim. (oba sta podatkovna, ne sistemska).
Imel sem jih v raidu da se zrcalijo podatki. Ampak nekaj časa nazaj sem opazil, da je šlo nekaj 'along the way' narobe in se ne zrcalita več.
Ker je eden kar občutnih GB večji od drugega.
(z prvotnega brišem ne več potrebne dokumente )
Je možno kako tako da podatki na prvem, ne bi bili v nevarnosti.
Drugi se lahko sformatira, če je opcija da se sinhronizira z prvim.
Diski so C: sistemski, potem pa 2x 2TB D:[Data] in E:[Data]. E, se je nekje očitno sklopil iz raida. D pa niti slučajno ne sme izgubit trenutnih podatkov.
Hvala za pomoč.
Anyone?
Je kak način, da drugi disk sinhroniziram z prvim. (oba sta podatkovna, ne sistemska).
Imel sem jih v raidu da se zrcalijo podatki. Ampak nekaj časa nazaj sem opazil, da je šlo nekaj 'along the way' narobe in se ne zrcalita več.
Ker je eden kar občutnih GB večji od drugega.
(z prvotnega brišem ne več potrebne dokumente )
Je možno kako tako da podatki na prvem, ne bi bili v nevarnosti.
Drugi se lahko sformatira, če je opcija da se sinhronizira z prvim.
Diski so C: sistemski, potem pa 2x 2TB D:[Data] in E:[Data]. E, se je nekje očitno sklopil iz raida. D pa niti slučajno ne sme izgubit trenutnih podatkov.
Hvala za pomoč.
Anyone?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cene SSD-jem še naprej padajoOddelek: Novice / Rezultati | 15494 (11934) | Relanium |
» | RAID1, bistvena vprasanjaOddelek: Strojna oprema | 3641 (2400) | element |
» | RAID težavica, kaj naredi resetiranje v non raidOddelek: Pomoč in nasveti | 1230 (1170) | ~Speed |
» | Serial ATA diskiOddelek: Pomoč in nasveti | 1287 (937) | mohha53 |
» | Dodaten HDD-preklop na RAID kako ??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1759 (1598) | SasoS |