» »

HD video v brskalniku

HD video v brskalniku

Rudolf ::

Nedavno tega so se začele težave s HD videom, predvajanim v brskalniku. Video šteka kot bi šlo le za 5 fps posnetke. Pri videu SD resolucije stvar teče OK. Težave so tako v Firefoxu kot v IE, denimo pri predvajanju na Youtube ali Vimeo. Če HD posnetek prenesem in zaženem z VLC playerjem, dela normalno brez štekanja.

Zdi se mi, da so se problemi začeli, ko sem posodobil Flash player. Zdaj sem ponovno inštaliral zadnjo verzijo Flash playerja (10.2.152.32) in Firefoxa (3.6.14), vendar brez uspeha. Prosim za odziv, če ima kdo podobne probleme ali pa pozna rešitev. Google namreč ne izpljune prav dosti uporabnih (in svežih) informacij na to temo.

Hvala!

Rudolf ::

Glede na to, da imam edini v Sloveniji kartico gtx295, je povsem razumljivo, da niti največji geeki tu gor niso vedeli v čem je problem. Resda tega nisem obešal na veliki zvon, pa me vendar čudi, da še ni bilo podobnih težav. :P
Diagnoza je bila po nekaj modrih zaslonih že zelo verjetna, očitna pa je postala, ko sem razdrl omenjeno kartico. Notri se je skrival povsem enak zaklad kot pri temle revežu.

Če bo naenkrat koga zaskrbelo, naj dodam še par nasvetov (nekateri so tudi v videu). Pred podiranjem grafe bo nujno imet finomehanični križni izvijač, obilo termalne paste, kompresor, tamale gedore in jerbas potrpljenja. Tista SLI trakova nista tak bavbav in ju je enostavno sestavit nazaj. Se pa rada snameta sama od sebe. Prav pride še kanček plastelina, za fiksiranje plastičnih distančnih palčk. Nekaj pazljivosti pri sestavi zahtevata tudi ledici na zadnji strani kartice. Med podiranjem sem naletel na dva vijaka, ki sta bila nečloveško zategnjena. Na žalost je pomagalo zgolj prevrtanje z biaxom.
Lahko pa vse skupaj pošljete na servis, zavoljo garancije. Samo s pihanjem tiste prašne odeje ne bo moč odstranit. Po vsej verjetnosti se je nekaj ujame v fen in ga zablokira.

HD video zdaj šiba kot urca.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rudolf ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mozilla označila Flash za nevarnega, Facebook ga želi mrtvega (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
7123695 (18836) c3p0
»

A tole res ni za net pa za youtube?

Oddelek: Pomoč in nasveti
213527 (2461) hojnikb
»

se da še kako pohitriti pc?

Oddelek: Strojna oprema
417163 (6083) mtosev
»

YouTube še naprej podpira Flash (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7224849 (23253) Icematxyz
»

youtube HD

Oddelek: Pomoč in nasveti
222108 (1643) boyc

Več podobnih tem