Forum » Omrežja in internet » Kako napisati dokumentacijo za nadgradnjo informacijskega sistema?
Kako napisati dokumentacijo za nadgradnjo informacijskega sistema?
aljaz33 ::
Pozdravljeni!
Študentsko prakso opravljam v zavodu, kjer sem dobil nalogo, da njihov informacijski sistem pripravim na nadgradnjo (in na koncu nadgradim) na Arnesov sistem za upravljanje z identitetami AAI. V dokumentu, ki bi opisal nadgradnjo informacijskega sistema, bi opisal obstoječe stanje ter vse korake in aktivnosti, potrebne za nadgradnjo. Iskal sem primere, kako bi dokument napisal karseda pravilno in v skladu s standardi, pa nisem na spletu dobil ničesar. Prosim vas za pomoč.
Študentsko prakso opravljam v zavodu, kjer sem dobil nalogo, da njihov informacijski sistem pripravim na nadgradnjo (in na koncu nadgradim) na Arnesov sistem za upravljanje z identitetami AAI. V dokumentu, ki bi opisal nadgradnjo informacijskega sistema, bi opisal obstoječe stanje ter vse korake in aktivnosti, potrebne za nadgradnjo. Iskal sem primere, kako bi dokument napisal karseda pravilno in v skladu s standardi, pa nisem na spletu dobil ničesar. Prosim vas za pomoč.
BlueRunner ::
Ena izmed možnih variant
1. dokument: zagonski elaborat. Kaj se bo delalo, kako se bo delalo, v kakšnem času mora biti delo opravljeno
2. dokument: načrt aktivnosti po delovnih nalogah, po izvajalcih in terminski plan
3. skupina dokumentov, ki so rezultati aktivnosti:
- poročilo o popisu stanja + rezultat popisa
- poročilo o pripravah na nadgradnjo
- poročilo o izvedeni nadgradnji
- primopredajno poročilo
- vmesni dokumenti z dodatnimi ugotovitvami, ki se jih ni ujelo med načrtovanjem ali v elaboratu
4. zaključno poročilo o opravljenem delu
Vse skupaj je na koncu v mapici na kateri piše "Vpeljava Arnes AAI v _________"
1. dokument: zagonski elaborat. Kaj se bo delalo, kako se bo delalo, v kakšnem času mora biti delo opravljeno
2. dokument: načrt aktivnosti po delovnih nalogah, po izvajalcih in terminski plan
3. skupina dokumentov, ki so rezultati aktivnosti:
- poročilo o popisu stanja + rezultat popisa
- poročilo o pripravah na nadgradnjo
- poročilo o izvedeni nadgradnji
- primopredajno poročilo
- vmesni dokumenti z dodatnimi ugotovitvami, ki se jih ni ujelo med načrtovanjem ali v elaboratu
4. zaključno poročilo o opravljenem delu
Vse skupaj je na koncu v mapici na kateri piše "Vpeljava Arnes AAI v _________"
aljaz33 ::
@BlueRunner: Hvala za nasvet, odločil sem se, da bom dokumentacijo bom napisal po tvoji predlogi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Objavljen temeljni dokument o nasledniku LHCjaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6177 (4224) | jype |
» | Odgovorno razkritje ali neodgovorno nerazkritje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / NWO | 53181 (43318) | fujtajksel |
» | Primer Aarona Swartza, pol leta kasnejeOddelek: Novice / Avtorsko pravo | 7939 (6442) | Okapi |
» | München z migracijo na Linux privarčeval štiri milijone evrov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 30139 (26359) | Ashrack |