» »

Kje pa lahko vprašam?

Kje pa lahko vprašam?

TheHijacker ::

Vem, da trenutno delate čistko in nasploh bolj pazite na vprašanja uporabnikov ampak lepo bi bili, da naredite še eden podforum, kjer bi lahko bila bolj splošna vprašanja. Kot primer bom dal moje iskanje o enem fontu, ki ga iščem že zelo dolgo časa. Ker nisem več vedel kje naj vprašam sem vprašal v edinen forumu, ki nima nobene veze s hardwarem in to je Loža. Po približni 5 minutah ste mi zaklenili post. Sicer nisem jezen zaradi tega samo razložite mi kje bi to lahko vprašal. Na slo-tech forumu predvidevam, da imajo vsi uporabiki računalnik in ni vrag da vsaj eden izmed njih te pisave ni videl. Zato, zakaj tega ne bi smel vprašati? Drugače pa mi je forum v veliko pomoč pri iskanju in nasvetih o drugih stvareh v zvezi z računalnikom(glede na mnjenje uporabniko sem kupil že veliko stvari)...
Hvala za odgovor.

Andrej

Thomas ::

Lej - tukajle sprašuješ po intelektualni lastnini ene firme. Vprašaj njih ali pa njihovega uradnega zastopnika. Tole ni bolšji sejem s piratsko robo. Niti ni trgovina. Je pa mogoče popvpraševati po nasvetih v rubriki 'Pomoč in nasveti'.

Sicer - dobrodošel.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TheHijacker ::

Intelektualna lastnina? Fonti(cliparti ali kaj podobnega) so bili freeware in niti slučajno niso piratskega izvora. To vem, ker je tisti napis ki ga prilagam kot sliko napisal moj nekdanji sodelavec in mi je povedal, da ga je našel na enem CD-ju ki ga je dobil poleg tiskalnika. Če so ti CD-ji ilegalni za kopiranje so že v naprej opravičujem, ker to nisem vedel. Nikdar pa nisem povedal, da naj mi nekdo ta CD posname in pošlje. Vse kar me je zanimalo na katerem CD-ju se nahaja(bom vaj vedu na katerem naj pogledam). V pisarni imama preko 600 raznih CD-jev, ki so se nabrali v roku nekaj let ko smo v podjetju posodabljali računalnike. Žal nimam časa, da bi vse preveril.
Vseeno hvala za nasvet... Grem vprašat na "Pomoč in nasveti".

Lp

AlchemY ::

upam, da nismo prica zacetka propada tega se ne tako dolgo nazaj odlicnega foruma, mislim zaklepat normalne topice z enim brezveznim obrazlozilom....no comment.

AlchemY ::

kolikor vem fonti, zaenkrat se niso strojna oprema (pomoc in nasveti)

Zipper ::

AlchemY: Popolnoma se strinjam kar si napisal. Kar pa se dogaja zadnje case na FORUMU, pa vodi samo v samocenzuro uporabnikov in s tem slabokrvnost tega odlicno zacetega projekta. Odgovorni premislite o posledicah....Res mi ni vseeno za Slo-Tech in njegovo prihodnst..
---------------------------------------
Type Win to enter Windows ME
---------------------------------------

TheHijacker ::

AlchemY: Ne fonti niso strojna oprema temveč software o katerim bi tudi lahko nekdo naredil razpravljanje. Če nekoga zanima vprašanje v zvezi z windowsi ali tem in tem programov zakaj ne bi smel vprašati še o informaciji v zvezi s fonti. Predvidevam da ti na mašini tečejo windowsi. Če je tebi dovolj da ti za vsak tekst prikazan na zaslonu prikaže z istimi fonti OK, meni ni. Pred računalnikom dnevno presedim več kot 8ur(služba+doma) in takšne dolgočasne slike naveličaš(zato sem tudi registriran kupec Object Desktop-a).
Kot sem tudi že omenil več glav več ve in zato sem vprašal če morda še kdo pozna te pisave. Ker pa ni nobene posebne podskupine v forumo sem dal vprašanje v Ložo. Sorry če sem katerega s tem užalil.
Te specifične pisave pa potrebujem za poživitev oglasnih desk v podjetju(ljudje so počasi že naveličani Times New Roman:)))

Pa lep pozdrav...

AlchemY ::

eh, j... ga hijacker, ce nisi opazil po mojem postu, sem na tvoji strani....:|

Thomas ::

Po moje je dovoljeno vse, kar ni prepovedano. Trade (s fonti) pa je prepovedan. Pika.

Ni pa prepovedano (ostro) šimfat čez tistega, ki je preskusil, kako to zaklepanje dela - takoj prvi dan svojega moderatorstva. Mene. Ali pa čez zakonodajo, ki tako trgovino prepoveduje.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TheHijacker ::

AlchemY: Ups sorry...:D Sem se zmotu...

Pa brez zamer...

AlchemY ::

Tomas, glavno je da si priznal (ceprav v oklepajih), da si topic zaklenil le zaradi svojega polozaja. Kako pa ves da je ta dolocen font zasciten, oziroma ni freeware??

Thomas ::

Sej nimam kej tajit. Bom zaklenu, če najdem, vskakršno povpraševanje (ali ponudbo) po (Adobovih ali ne) fontih, starih WordStarih, novih Wordih ...

To je moj program delovanja. 8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

AlchemY ::

nisi odgovoril na vprasanje ...

Thomas ::

Sem preveč len in komot, da bi ugotavljal morebitno legalnost vsakega hondlna posebej. Raj pobrišem. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

AlchemY ::

no, saj o tem govorim, ce bodo vsi taki, se ne bomo nic vec pogovarjal, ko bos naprimer slabe volje....
ok
over and out

Thomas ::

Tud ko bom dobre - celo ko bom evforičen - trejdinga ne bo. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

luni ::

Hm ja piratstva res ne pdopiramo toda trejd s fonti menda ni nelegalen? Sicer nocem spodkopavat Thomasove avtoritete, ker sem mu z dodelitvijo moderatorstva izrazil zaupanje, toda to se niti meni ne zdi prav.

Zdaj je vprasanje, kako bomo zadevo resili. Ali predlagate uvedbo se enega softverskega foruma, ki bi se imenoval "Splosno"? Povejte predloge, bomo ze kaj skupaj ugotovili...
Artificial Intelligentia

Thomas ::

Fonti so (na splošno) pod avtorsko zaščito. Tako kot (na splošno) programi.

Sedaj pa - kakor želite ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

AlchemY ::

hmmm, dobro da nisi moderator tudi na pomoci in nasvetih, tam so cloveku lepo povedal, od kje so fonti in kje jih lahko dobi.

Thomas ::

No (further) comment.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TinkaPinka ::

Thomas, freeware fonti (po katerem je Hijacker tudi spraseval) so prosto prenosljivi, seveda v okviru licence, ki je obicajno zraven samega fonta. Tako da to sploh ni nelegalno, sploh pa je Hijacker spraseval bolj po imenu tega fonta, da bi ga dobil ali tudi kupil, ce bi ze font sam bil shareware ali za kupit.

Drugace kar se tice tega, da to ni primeren forum za sprasevanje za pisave, se popolnoma strinjam, saj je za programsko opremo namenjen drug forum (Programska oprema).
I am easy to please as long as I get my way.

Thomas ::

Tvoje besede podpore - so dobrodošle. (Čeprav me nekoliko ošinfaš zraven.)

Nekje je treba potegnt črto. In zame je jasna. No tollerance za trejde tukile. Magari zastonjske trejde. Kaj pa če enmu Epsonu čefne, da je ta font pa freeware samo pod pogojem, da maš njegov printer. Kaj pa če kej takega piše v Licence of use al kje?

No trejd. 8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TinkaPinka ::

Thomas, seveda podpiram red v forumih. :) Zato ste tukaj moderatorji.

Kar pa se tice freeware/shareware etc., o tem sem kar nekaj prebrala, ker me je pac zanimal pravni aspekt vsega tega (sem studenkta prava btw). Ce je font oznacen kot freeware, je obicajno namrec prosto prenosljiv.

Me veseli, da preneses nekaj konstruktivne kritike, kar samo kaze na tvojo zrelost in primernost za moderatorja. MHO.:))
I am easy to please as long as I get my way.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Parapsihologija

Oddelek: Loža
297743 (1212) BigWhale
»

Pozna kdo ta font?

Oddelek: Pomoč in nasveti
192290 (1684) Nocko
»

Lep font, ki podpira čšž

Oddelek: Programska oprema
1514934 (14569) opeter
»

LCD monitorji

Oddelek: Zvok in slika
161297 (1074) tha_man
»

Win 2000 ??

Oddelek: Operacijski sistemi
231523 (1365) AlchemY

Več podobnih tem